Eeee, lako kad imaš 10m2... :(
A kad imaš samo jedan zid u trpezariji dug 320cm...
E, tad se raspištoljiš :mrgreen:
vještičija kujna
Printable View
Eeee, lako kad imaš 10m2... :(
A kad imaš samo jedan zid u trpezariji dug 320cm...
E, tad se raspištoljiš :mrgreen:
vještičija kujna
vještičice, ne razumijem
pa 10 kvadrata je puno
više od 320 cm po 60 cm visine
10 kvadrata površine poda, na tih 10 kvadrata sam mislila
ja nemam ni blizu toliko
nisam znala da se kuhinja računa po kubikaži iskoristivog prostora :/
ma kakva kubikaža :lol:
ja mislila na onu "traku" od 60 cm između gornjih i donjih elemenata, o kojoj Sanja govori.
A ja odgovarala na ovo:
Jer ne da sam se nagledala raznih časopisa i web strana, i načešala ovo malo mozga uglavljujući sve što mi treba u kuhinji u 320cm (dužinskih!) I sve vrijeme bila neizmjerno zavidna onima koji imaju kuhinju koja je prostorija za sebe :smajlizelenodzavisti: , kao i onima koji imaju pristup raznoraznim varijantama uobičajenih kuhinjskih aparata (širi, uži, viši niži...) i kojekakvim gedžetima tipa Ikeinih. Sad već dosta toga ima i kod nas za kupiti, ali tad je vrhunski domet bio uski šporet i napa od 50cm :roll:Citiraj:
ivancica prvotno napisa
BTW moja "kuhinja" ima pločice od donjeg ruba elemenata do poda (koji je takođe u pločicama). Ne dopada mi se ideja o golom zidu (bez pločica) iza kuhinjskih elemenata. Valjda zato što se pločice (za razliku od golog zida) lakše peru, a i ne mogu se skvasiti ako, npr. suđerica naglo odluči bljunuti velike količine vode (iako to ne bi bilo nimalo lijepo od nje ;-))
Podne pločice su nešto s čim sam i dan danas oduševljena - sive, industrijske 30x30cm, atestirane na prelazak natovarenog viljušakara :mrgreen: Majstor koji ih je postavljao istupio je fleksu režući ih, obična "rezalica" za pločice nije im mogla ništa :shock: Ali zato je na njih ispadalo sve i svašta i još su čitave (za razliku od kupatilskih, koje su "regularne" - otkrhnuo se komadić kad mi je na pod ispala četka za kosu :mad: )