:lol: :lol: veliki, veliki potpisCitiraj:
icyoh prvotno napisa
Printable View
:lol: :lol: veliki, veliki potpisCitiraj:
icyoh prvotno napisa
Moj J (15 mj) ne kuži niti moj ogromni trbuh, a kamoli da će dobiti seku :lol:
Njemu sam ovako ogromna - normalna.... mislim da će se šokirati tek kad se ispušem :mrgreen:
Pozdrav!
Da li postoji neka literatura na tu temu?
Hvala :heart:
Mi više čak ni ne spadamo na ovaj podforum, trbuh mi je OOOOOOOOOOgroman, a mališa još uvijek ne kuži da je to u nutra beba ili brat ili braco ili štagod smo mu već rekli da ima unutra...
Jednom je izjavio da imam bebu u džepu (jer ni njemu nije jasno što bi beba radila u trbuhu?!?!!?) i to je to...
Dakle kako pripremiti dijete na dolazak nove bebe?
Pozdrav svima!
I mi čekamo drugu bebu, curku koja nam dolazi u 2. mjesecu 2010 :D
Već imamo prekrasnu dvoipolgodišnju kćer koju bi trebalo pripremati na dolazak seke, pa vas molim ako mi možete preporučiti neke slikovnice na temu dobivanja seke ili brace i gdje bi ih mogla nabaviti.
Sad sam u 5. mjesecu trudnoće i sve nekako odgađam pričati sa starijim djetetom o tome, jer mislim da je možda još prerano.
Pokušala sam joj reći kako će mama roditi seku, a ona mi je rekla Ajde sad odmah mama; tako da mislim da je još malo prerano da joj stalno govorim da neću još roditi nego za 4 mjeseca...
Hvala
Dolcevita, i ja trebam roditi u veljači!!!
A malac je pune 3, i već sam mu govorila da će dobiti brata, bebu, bracu, ali nije baš da nešto konta :)
EvaP,
Ja sam ti se snašla u vezi literature za dolazak druge bebe.
Imaš knjigu "Moja mama je okrugla kao kugla" na www.harfa.hr
Ja sam ju naručila, pa ćemo vidjeti kako će sve to ići. Danas smo počele gledati slike kad mi je starija kći bila beba, pa ćemo od toga krenuti, a nadam se da će i ova knjiga pomoći.
Kažu da treba starijem djetetu objašnjavati kako dolazi nova beba, koja će se isto ponašati kao i starije dijete kad je bilo beba, pa onda pokazivati slike gdje je plakala, spavala, smijala se, gdje ju je mama dojila, itd.
Ako imaš slika (a vjerujem da imaš) kad si bila trudna sa starijim djetetom i te bi bilo dobro pokazivati.
E, sad to sve lako zvuči ovako teoretski, ali budemo sve probale, pa će sve bit OK (kako kaže MM) :)
Ako imaš još kakvih ideja, samo javi :?
Bok
ja nedavno ucila pedijatriju za ispit i pise da dijete do do 2 god ne razumije da je beba u trbuhu, od 2-4 da kuzi promjene na trbuhu i hoce sudjelovat kad se rodi, a tek od 4 zbilja kuzi, kolko se sjecam, a skriptu sam proslijedila pa nemrem provjerit. nama sekica stize za mjesec dana, mihi ima 20 mj, "zna" da je seka u buši, ljubi ju i draga, al sigurno nema pojma da ce mala beba doc uskoro, a ko zna, ne opterecujem se s tim jer je prilagodljiv i nikakvih problema s njim, osim sto je mala mazica i ima paznju od 0-24, pa vidjet cemo kak ce reagirat kad mišica stigne doma.
Ma i mene muči najviše to što naš sin jedinac ima svu pažnju svijeta, koja će za neko vrijeme postati podijeljena...
Pokazivala sam mu fotku trteudne frendice s čijim djetetom se moj mali rado igra, pa mu je to bilo nekako neprihvatljivo...
U biti se trudim spominjati da je u trbuhu brat, braco, beba, pa će valjda jednom to i prihvatiti..
Gledala sam u dućanu knjigu "Moja mama je okrugla kao kugla" ali mi se činila prekomplicirana, više kao da je za 5+, ja bih nešto manje komplicirano (npr. "Piko ima sestricu").
Čitali smo jednu fora slikovnicu u kojoj se izvlače prozorčići, gdje su mama patka i pačić koji izlazi iz jajeta kad povučeš prozorčić, pa gušter s gušterićem iz ajeta, koka i slično, ali je jedino što je moje dijete iz toga zaključilo je da će mama roditi jaje :lol: