Svea prvotno napisa
Mrvna,
Razumijem tu problematiku i sama sam se s tim sretala u prvim mjesecima T. života. Ono što nas najviše boli kod toga je zapravo količina kritike koju nam upute na našu adresu, a da vjerojatno nisu ni svjesne da to čine.
I moja T. je vječito bila premršava (i još uvijek je, stalno to slušam)... i nije hodala na vrijeme... (jedino je dobivala pohvale za zubeke koji su veliki i vječito štrče van jer se stalno smije).
Obzirom da sam prvi put mama i da na mnoge stvari nisam bila pripremljena, najviše mi je vezano za ovaj problem pomogao jedan Searsov savjet: zaobilazite kritičare vaših metoda
Moje mišljenje je da je to zapravo najvažnije u počecima, kad si i sam još malo izgubljen, dezorijentiran, umoran, nenaspavan i samo ti trebaju babe u parku da te krenu kljucat... a ti daješ sve od sebe... prakticiraš povezujuće roditeljstvo koje je izvrsno, ali nekad i beskrajno zamorno... jer znaš da je to ulaganje u najbolje dionice na svijetu... i.... ŠTO ŽELIŠ? Zapravo želiš da ti netko kaže: SVAKA ČAST!... a ne da se tvoji postupci bagateliziraju, ako se i ne sprda s njima.
I zato razumijem da te izbace iz takta - i da se imaš potrebu požaliti mužu. I to je sve skupa OK.
Isto tako mi je jasno i da se bez obzira na sve navedeno imaš potrebe i podružiti sa njima - jer... ne znam kako je drugim majkama, ali ja sam osobno izuzetno društvena i nakon dana i dana samotnih šetnji kad sam počela pričati sa tetama na kiosku... e onda sam shvatila da je valjda i vrijeme da nađem društvo.
Super je što vidim da me sada bilo kakvi komentari te vrste ni najmanje niti uzbuđuju, niti smetaju - jer vidim da se ulaganje u moju najvrijedniju dionicu vraća tolikom brzinom da mi je sve ostalo zapravo i nebitno.
A na što mislim kada govorim o vraćanju? Sretno, neovisno, prpošno, spretno, brbljavo, neustrašivo dijete koje piči po parku kao da je šefica svijeta. Ajme što volim tu šeficu!!!!!
Uh, i skoro sam zaboravila reći ono zbog čega sam se zapravo pisala ovaj post: Mrvna, radiš najbolji mogući posao na svijetu! Svaka ti čast!