draga snorky, ja sam ti imala 2 skroz drugacija poroda. sina sam rodila tu u americi. termin mi je bio 5.8. a oni mene 31.7. na drip jer kazu - ima preko 4.5kg. to je pocelo u 12:40, vodenjak su mi probusili oko 15h i od dripa nisam mogla disati pa su mi dali epiduralnu. do 5 ujutro sam bila samo 4 prsta i nis nisam osjecala. onda sam se oko 6 otvorila 9 cm i od 7:30 do 10h sam tiskala ko luda i nista. napokon je dosao dr. broj 4 i rekao da je mali na boku i da je zapeo i hitno na carski rez. sve je dobro zavrsilo, hvala Bogu. na kraju je imao 3515 grama i 52 cm.
jackson je imao 4 mjeseca kad sam uz dojenje i "kaputice" :oops: ostala trudna sa nasom princezom (hvala Bogu da jesam). nakon nekoliko mjeseci smo odlucili da mali i ja idemo u zagreb kod mojih i da tamo rodim u petrovoj gdje me mama moze drzati za ruku.
prof. djelmis mi je vodio trudnocu (uz pomoc dr. ivanisevic, dr. starcevic i dr. blaic), a dok sam bila na viru isla sam kod dr. milica u zadar. narucili su me na carski 4.9. (termin mi je bio 9.9) jer su mene tu u americi isprepadali da ce mi maternica puknuti i sl. jer sam imala pauzu od samo 13 mjeseci izmedu 2 poroda.
u srijedu 27.8. sam bila na pregled i rekli mi "sve po starom, dodi u pon. lezati i 4. idemo na carski" ja sam se rasplakala jer nisam htjela tako dugo biti bez sina (znam, sebicna sam). moja je curica skuzila da joj je mama postala mekusac i odlucila krenuti prije na ovaj svijet. oko 19:30 su me malo leda bolila, oko 21:15 smo se mama i ja odlucile prosetati do petrove (oni zive jako blizu, a nikoga nije bilo doma sa autom) ali dok sam u torbu ubacila mobitel, punjac i fotoaparat (da, nikave spavacice, kefice za zube i sl - glavno je bilo da malu slikamo za tatu koji je ostao u americi i da ga mogu odmah nazvati :lol: ) me je jako copavalo. nije to bila tolika bol koliko neki grc i tad nisam mogla napraviti niti koraka.
dok smo izasle iz lifta sam mislila da cu roditi na cesti, a samo dragi bog nam je poslal mamino kumce i on nas je otpelal.
da ne duzim, a vec jesam oduzila i nadam se da te nisam preplasila, u 22h sam ispunjavala papire u prijemnom uredu, oko 22:15 me je dr. blagajic pregledao i rekao da nema vremena za carski. obrijali su me, skinuli, prebacili u boks (moja je mama cijelo vrijeme bila sa mnom), pribusili vodenjak i polegli na lijevi bok. najvise su me kriza bolila, i mama mi ih je masirala, a drugog se ne sjecam nego da sam htjea tiskati ali sam strpljivo cekala (i disala) da mi vele kad mogu poceti tiskati.
najbolja babica na svijetu, slavica, je bila tu noc dezurna. oko 22:40 su me prebacili na leda i poceo je izgon, koji me nije toliko bolio jer sam jedva cekala da vidim svoju kayu. morali su me recnuti (to uopce nisam osjetila) jer sam pocela pucati. onaj osjecaj kad ti bebac izade iz tebe je vise nego super, a tek kad ti ju stave na prsa ... wow :D :D :D :D :D :D :D :D :D
to se sve izdogadalo u par minuta i ona je izletila u 5 trudova. imala je 3500 grama i 50 cm i rodila se u 22:50.
evo, sad si saznala i vise nego kaj si htjela. nisam se mogla zaustaviti jer sam toliko presretna da imam ovo dvoje andela. e da, zaboravila sam ti reci da su mene nakon poroda uspavali da mi pregledaju iznutra maternicu da slucajno nisam negdje popucala (i nisam - jupi! :lol: ) pa sivanje nisam osjetila.
kaj se konaca tice, moji se nikak nisu htjeli raspasti pa mi je mama (kirurska med. sestra) vadila konce - svaki dan po nekoliko i sad se oziljak uopce ne vidi (tak bar kaze moj muz :oops: ).
drs se cvrsto i kad bus mogla sjediti javi nam kak se proslo!
pusa i sretno, matea