:lol:
Ja sam tuka procitala: koji vam je porod bio tezi?
i kliknula onaj s dripom
tako, ako je moguce i ak im se da, nek moderatori isprave: jedan manje na drip, a jedan vise na bez dripa
ovaj sa dripom je bio puuuuuuno bolniji
Printable View
:lol:
Ja sam tuka procitala: koji vam je porod bio tezi?
i kliknula onaj s dripom
tako, ako je moguce i ak im se da, nek moderatori isprave: jedan manje na drip, a jedan vise na bez dripa
ovaj sa dripom je bio puuuuuuno bolniji
definitivno je bolnije s dripom, ako imate izbora, ne idite na drip
Obje bebe rodila sam prirodno, bez ijednog medikamenta. Al naturale. Boljelo jest, i trajalo jest...Prvi put skoro 12 sati, drugi oko 8. No, ne bih ništa mijenjala. U bolnici u kojoj sam rađala prije poroda smo ispunjavali upitnik u kojem me se pitalo što želim/ne želim pri porodu. Ispoštivali su sve(iako jest pisalo da si zadržavaju pravo mijenjati ukoliko ja ili beba budemo ugrožene). Srećom, sve je teklo prirodnim tijekom. Ne podržavam masovnu primjenu dripa koji je danas spao pod defoult proceduru pri svakom porodu.
Jako je malo žena kod kojih je isti doista indiciran, a sve ove ostale dobiju ga jer se ginićima žuri, gledaju da se riješe, na vrat, na nos, što prije. Pribrojimo tome i gužve koje su na odjelima za rađanje, ne čudi da je "dripovanje"postalo toliko često. U nekoliko navrata čula sam i da žene pričaju kako su ih ginići gledali "popreko" kada bi ga odbile, i zbog toga bi imale od njih "hladniji" pristup. Užas.:nope:
U našoj bolnici nema toliko gužve, pa su i sami ginekolozi opušteniji i samim tim nekako humaniji i s više sluha za ženine stvarne individualne potrebe. Kamo sreće da je svugdje tako jer to bi trebao biti standard za svaku, baš svaku rodilju a ne povlastica rijetkih :-(
Svo troje i pobacaj sam imala na dripu. Iskusila sam prirodne trudove i tako bi mogla jos 10x radati ali na dripu bas i ne bi. Boli jace, intenzivnije, bez odmora. Moje moljakanje nisu ispostivali niti jednom...na zadnjem sam skoro plakala da mi ne daju drip.
Oba puta sam rodila na drip.Prvi put,ako porođaj može biti bezbolan,onda je to moj bio:-).Bolovi(u stvari sam ih osjećala kao stezanje) su bili mlaki,sa pauzama i kojima sam i kunjala.Tako je bilo čitavu noć.Ujutru sam u rađaonu ušla u 9:30,rodila u 9:50.Porod za poželiti.
Na drugom porođaju sam drip dobila tek kad sam ušla u rađaonu.Do tada su trudovi(stezanje) bili isto mlaki i sa pauzama,a kad sam dobila drip,malo su se pojačali,i da ,više nije bilo pauze.Sreća trajalo je isto kratko.Oko 3 sam otišla na ctg,pa dok sam njega odradila,pa došao ginekolog,pa me pregledao,pa mi priključili drip i rodila u 3:40:-).Ne znam koliko je porod sveukupno trajao,možda 10-tak minuta:uteg:
Istina,ne znam kako bi mi bilo da je porod potrajao.Vjerovatno ne lako.
Ne znam ima li veze u intezitetu doziranja?Prvi put mi nije bilo ništa posebno,a drugi put sam ga baš osjetila.
Ne bih znala dati preporuku,kao što vidite.Većini vas je drip bio otežavajući.