Kod nas je dobro (kuc!kuc!) kaj K. još uvijek relativno brzo zaspi u autu
Printable View
Kod nas je dobro (kuc!kuc!) kaj K. još uvijek relativno brzo zaspi u autu
kod mojih se pojavilo kod nekih rano, kod nekih s 5 godina isto...
ne znam kad ce prestati.
ja sam imala strasnu bolest voznje, i tablete mi nisu pomagale, i prestalo je negdje u kasnijem pubertetu, i sad trpim uglavnom svu voznju...
buduci da mi jedno dijete jako lose podnosi voznju automobilom, maximalno izbjegavam da se vozi, kad je njima zlo i meni je, he he
Anemona, mi smo ih dobili od naše pedijatrice (koja je i homeopat) i rastapale su se sa par kapi vode u žličici. Ima ih više vrsta. To znam jer nas je pedijatrica prije nego nam ih je dala detaljno ispitala kako se manifestiraju te mučnine, kada, kako se ponaša prije njih...
I on ih je pio sa manje od godinu i pol, tako da to sigurno nisu ove sa linka.
A koje su nemam pojma jer nam ih je pedica dala u prozirnoj vrećici. Možda je i napisala kako se zovu (inače napiše) ali ima tako nečitki rukopis da ako ne zapamtim kada mi kaže "na satu" nema šanse da pročitam napisano.
Ja: rigala od malena, prestalo kad sam se počela voziti naprijed...
N (5.5 g): za sada ništa (kuuuc, kuuuc)
T (2 g): počelo sa 18 mjeseci :( nakon cca 15tak minuta vožnje počinje pakao koji ne prolazi nakon šta se ispovrača, traje čak i 20tak minuta nakon šta stignemo na odredište :nope:
preksutra se vraćamo s mora i meni je već sad slabo kad znam šta nas čeka...
[quote="Ineska"]Ja: rigala od malena, prestalo kad sam se počela voziti naprijed...
N (5.5 g): za sada ništa (kuuuc, kuuuc)
T (2 g): počelo sa 18 mjeseci :( nakon cca 15tak minuta vožnje počinje pakao koji ne prolazi nakon šta se ispovrača, traje čak i 20tak minuta nakon šta stignemo na odredište :nope:
preksutra se vraćamo s mora i meni je već sad slabo kad znam šta nas čeka...[/quote]
Kod nas je vrlo slična situacija. :love:
Zanima me da li vas to sputava u odlascima na putovanja? Ne mislim na djecu koja su tek sad u kasnijoj dobi počela putovati, nego na baš ovakve primjere koji več dugo povraćaju i teško se smiruju.
L isto ima mučnine u vožnji i naravno da nas sputava.
Njemu je s jednog na drugi kraj Zagreba već previše. Moramo svašta kombinirati da bi otišli kumi u posjet, recimo. :(
Na duge nas staze spašavaju već spomenute narukvice, uz sve ostale mjere predostrožnosti: ravna cesta, nema nikakvih aktivnosti sa spuštenim pogledom, razluftan auto i malo otvoren prozor, bez grijanja, osvježivača i mirisa, ne jede ni ne pije ništa osim vode prije i tijekom puta. Čak smo i na prednjem sjedalu skinuli onaj naslon za glavu da može gledati ravno naprijed u cestu.
I onda ne povraća, ali to je logistika i pol. Nema šanse da se npr. poslije vrtića skupimo i odemo frendici u Remete. Bljuv zagarantiran.
Prilično frustrirajuće, ali se nadam da će ići na bolje.
To je i meni jako teško, ispada da bi obavili jedan običan posjet, trebamo visinske pripreme. :/ Stvarno se nadam da bude s vremenom lakše, jer smo vožnju autom smanjili na minimum minimuma, jer stvarno mi nema smisla da toliko pati bez velike sile.Citiraj:
Imga prvotno napisa
[quote="NanoiBeba"]ja imam :/Citiraj:
Anemona prvotno napisa
otopim u malo vode i dam da popije na prevaru, jedino tako uspijemo, ali možda i zato što moja mala ne jede ni bombone i bilo šta tako šećerno slatkasto (osim čokse :mrgreen: ponekad).
nama djeluju i tako otopljene inače je povraćanje počelo sa cca 1,5 god i nije još stalo, svaka vožnja duža od 10 min, a pogotovo zavoji...
[quote="navi"]Ista stvar kod nas i za vožnju i za bombone i za slatko. :mrgreen:Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
Kod nas je bilo što takvo problem i ponosna sam na sebe što sam ustrajala i maleni niti ne pije sokove, niti zaslađene čajeve, niti jede bombone i slično, ali on niti to ne voli i to je onda gadan problem kad treba lijek ili tako nešto zakamuflirati, jer nemaš u što.
Jučer mu skuham kompot od šljiva, bez šećera, dam mu da pije, nema šanse, on ne želi popiti niti gutljaj nečeg što nije čista voda ili mlijeko.
Poslije kad sam mu dala vodu minutu je mirišao čašu i pita me: mama, nije čaj? Odgovorim: nije, nije, voda je i onda on tek popije. :roll: