ma ja nisam protiv fluora u pasti za zube... za fluoridacije vode, nisam za ali nisam ni protiv jer nemam dovolno informacije o štetnost fluoridacije vode. čitala sam kako neki kažu da je loše jer je toksin, a onda sam čitala da to ništa nije dokazano. ali mogu razumijet ako se netko brine da će previše fluora primit kroz vodu pa su protiv fluoridacije vode... ali u skroz maloj količini kao u pastu za zube ne vidim štetu (pogotovo ako ne progutaš pastu za zube).
a to za pokvarene zube, kao što sam gore rekla, moram se složit s tobom da nemaju ljudi ovde najbolje zube.... ali zašto je to? zašto u zapad nije tako? prema amerikancima, to je zbog te fluoridacije vode. sad, dali je to pomoglo zube a štetilo ostatak tijelo, to ne znam... ali dokazano je da je fluor zdravo za zube pa ako je pitanje tu dali je loše primit to u tijelo onda čovjek može jednostavno koristit pastu za zube sa fluorm i ne progutat.
a to da se fluor prirodno ne nalazi u vodi, ja sam pročitala drukčije: http://www.inchem.org/documents/ehc/ehc/ehc227.htm#5.0
uglavnom, koliko sam ja razumijela, ako konzumiraš ogromnu količinu, možeš umirjet od toga (kao od puno stvari što su inaće OK u malim količinama... na primjer, ako odjednom popiješ 4-5 litara vode, možeš umrijet i od toga!)... ali u malim količinima, to se dokazalo kao jako zdravo za zube.
možemo ja i ti 'back and forth' po 100 puta o ovome ali ja sam samo tjela vidit tvoje razloge zašto si protiv..i to je to, jer stvarno nisam znala zašto je loše.