Ja kad pijem dabroston stalno bi žderala i naravno žderem :lol:Citiraj:
zedra prvotno napisa
I onda se čudim odkud višak kila i da nemogu niti hlače zakopčati :mrgreen:
A jadne mi žene šta sve moramo prolazit :/
Printable View
Ja kad pijem dabroston stalno bi žderala i naravno žderem :lol:Citiraj:
zedra prvotno napisa
I onda se čudim odkud višak kila i da nemogu niti hlače zakopčati :mrgreen:
A jadne mi žene šta sve moramo prolazit :/
meni je radončić rekao da je za debljanje opasan upravo metmorfin. kao izaziva glad :?
ksena, upravo tako..
ja sam prvi mjesec na metforminu dobila kila bar 5..tresla bih se od gladi...
užas...
Citiraj:
zedra prvotno napisa
jao a ja kontala to jedino kod mene slučaj. Žene pomagajte, moram hitno mršat!!! Nikako da se natjeram. Ne znam više na koju restrikciju da se bacim? Kontam da li da uzmem onaj Herbalife. Prije par godina sam s njim bila smršala 13 kg. :?
fatamorgana, vidim u dg. da imaš inzulinsku rezistenciju, isto kao i ja!
Za tu dg. je najbolja Montignacova metoda mršavljenjakoja temelji svoju prehranu na namirnicama niskog GI (niži od 35). GI (glikemijski index) ima svaka UH namirnica. Dakle, za nas je najbolje izbaciti bijelo brašno (kruh, tjestenina, riža,..) i šećer. Temeljiti prehranu na mesu i ribi te hrpi povrća. Ujutro se može pojesti integralni kruh s pekmezom bez šećera ili jogurtom ili zobene pahuljice s nemasnim mlijekom s dodatkom suhih šljiva ili marelica. Možeš jesti i voće. Znači, ako jedeš integralni kruh, rižu ili tjesteninu u tom obroku ne smiješ jesi proteine i obrnuto. Ja sam skroz izbacila i integ. rižu, i tjesteninu, i kruh. Uz to još svakodnevno pješačim 40-50 minuta ili vježbam na orbiju. Za sada je (u mjesec dana otišlo 5kg), a nadam se da će i dalje ići. Ovu mi je dijetu preporučio dr.Radončić.
izgleda da dr.Radončić svima preporučuje Montignacovu dijetu...i meni je preporučio prošle godine.. :mrgreen:
Citiraj:
lexy prvotno napisa
čula sam za tu dijetu, ali nisam znala po kojem je principu, ali je jako slično onome što sam ja jela....pa svakako bi trebale pokušati...sretno cure!!!
Citiraj:
lexy prvotno napisa
lexy, hvala velika na javljanju. Evo na internetu sam istraživala, ali nigdje da nadjem taj GI? Može li mala uputa kako da to sve pronađem?
:*
montignacova službena web-stranicaCitiraj:
fatamorgana prvotno napisa
(odmah na početku imaš i tražilicu glikemijskog indeksa, samo je na engleskom)
10. dio teme o montignacu na rodi
puno korisnih savjeta i recepata imate i na coolinarici, samo u pretražnik ukucajte montignac.
sretno :)
Citiraj:
melange prvotno napisa
I, je li bilo rezultata?Citiraj:
kiara79 prvotno napisa
Drage moje Lexy i Blekonja, evo ja se prijavljujem da sam od jučer na Montignacovom režimu ishrane. I ja i mm. Jučer sam za doručak pojela dvije šnite onog mokrog integralnog raževog kruha sa džemom od šljiva bez dodatka šećera te sam popila bijelu kafu napravljenu od divke i nemasnog mlijeka. Za ručak sam napravila piletinu u kari i kurkuma sosu sa vrhnjem za kuhanje (koristila sam novo vrhnje za kuhanje Megle 10% to je nešto novo posno) i salatu od rukole začinjenu balzamikom i maslinovim uljem. Za večeru sam pravila musaku od prokulica i to na slijedeći način.
Prokulice sam obarila u slanoj vodi, a na malo maslinovog sam popržila faširano meso. Onda sam u vatrostalnu zdjelu složila prokulice po njima poprženo faširano meso i sitno izreckanu mocarelu i sve sam zalila sa dva jajeta umućena sa obranim mlijekom i zapekla sam u rerni. To smo jeli sa kiselom kupus salatom.
Eto, može nekome poslužiti za jelovnik. Kao užinu smo jeli jabuke i navečer smo pojeli jednu čitavu bitter čokoladu kakao 70%
nadam se da se nismo puno zeznuli :* :love: :heart:
E red je da i ja napisem par redova. Zbog tog PCOS i insul.rezistencije ja sam sada u totalnom haosu. Bez volje i zelje, iscrpljena od svega predhodnog i slomljena od sadasnjosti. Metformin sam pila 3x500mg i imao je extra rezultate ALI UZ KOREKCIJU I SVEGA OSTALOG. Kao prvo, ishranu konceptirati na bazi lagane ishrane, vise manjih obroka u toku dana, dosta voca i povrca i fizicka aktivnost. Tecnosti do 2,5l. na dan, negazirane vode ili nezasladjenog caja. Vec sam ja pisala o tome sta je sa mnom bilo ali sada sam ne nekoj raskrsnici i ne znam gdje dalje. Cekam IVF u maju2010god. u Mariboru i vec je krajnje vrijeme da korigujem sve svoje navike. Meni ne pada toliko tesko ta discilina kod PCOS ali me najvise boli sto te i jedan mali pogresan korak navede u suprtnom smjeru i ostajes bez zeljenih rezultata. Ja sam sve svoje kilograme vratila. I sad se ojecam grozno, jedva disem, muka mi je od garderobe koju ne mogu da nosim vise od jedne sezone, muka mi je sto trebam da se sagnem da zakopcam cipele i sto zivim na 4 spratu bez lifta i udjem u kucu kao bez duse. Lijepo je biti mrsav, tjelo kao da poleti od srece, hormoni ne divljaju ali zato mi je mozak skoro pukao od gladi! U svakom slucaju veliki je ovo problem i iziskuje disciplinu i samokonrolu cijeli zivot. I ja se kanim da krenem opet ispocetka i da po moju mrvicu odem bar nesto mrsavija.
Citiraj:
sandric prvotno napisa
Potpisujem sve od riječi do riječi pa čak i ono o 4. spratu :nope:
BTW, danas je mojoj direktorici bio rođendan i ručala sam lignje sa špinatom i šnitu bijelog domaćeg hljeba, popila sam redbul i pojela domaći mus :evil: užasna sam, ali šta mogu, morala sam. Idemo dalje i ispočetka jer nemamo izbora