Monitori se ciste posebnom tekucinom koja se moze nabaviti npr u chipoteci. Mora sadrzavati tocno neki alkohol cije sam ime zaboravila.
Printable View
Monitori se ciste posebnom tekucinom koja se moze nabaviti npr u chipoteci. Mora sadrzavati tocno neki alkohol cije sam ime zaboravila.
Izopropil?
Vjerojatno
Godinama bez problema perem monitore najobičnijim sredstvom za staklo + čarobna krpa. Samo pazim da ne nasprejam previše (ne smije se cijediti) i da ne stiskam previše (da ne uništim matricu monitora). Tako da nije do sredstva nego do krive primjene istog.
Kako se očituje uništenje matrice monitora? Kao neimanje slike sa sitno slabovidljivim horizontalnim crtama?
A jes, bome sam jako pritiskala jer su i mrlje bile jake. Gotovo ko prozorska stakla. :/
Nema vidljivih napuklina pa mi čudno.
Pa nije to crt monitor da je problem samo napuklo staklo. Ispod stakla (koje je zaštita) je hrpa elektronike koja pali i gasi piskesle da koji daju sliku. I osjetljivo je to, što nisi nikad pritisnula ekran i vidjela kako se prelijevaju boje ispod? Ako si ga jakim pritiskom pokvarila onda ga možeš baciti jer popravak monitora eventualno može promijeniti neki upravljački sklop a ne cijelu matricu ekrana (mislim može se i to ali je neisplativo i lakše je kupiti novi monitor)
Pa da. Stiskala sam ga da su se presijale boje, ali nisam očekivala da bi se od tog pritiska pokvario. Zapravo i nije odmah. Prvu večer je počeo puštati svjetlo u kutu lijevo, dok je u desnom kutu izgledalo kao da ima mokru mrlju. I radio je. Do sljedećeg dana kad nije ni to pokazivao. I sad sam ga cijelog rastavila i nigdje nisam vidjela ništa što bi mi odavalo znakove da je mokar od sredstva ili nešto. Jednostavno sam iznenađena da je toliko krhko, a pritisak i nije bio jači od onog kad čovjek stisne da se boja presija.
AKo je LCD monitor on je nacinjen od tekucih kristala, pa ako si zbilja uprla i ako je sredstvo uslo onda mislim da si ga unistila.
ja ko silly cistim sredstvom za pranje prozora, ali lagano naspricam i prebrisem.
i ja sam jednom ubila monitor :mrgreen:
kupila drugi, šta sad. više ne stišćem.
sad mi samo prsti lete prema monitoru da vidim prelijevanje boje :roll:
ja ga ne čistim, ima neke koristi i od lijenosti :mrgreen:
Tko bude imao sličnih problema kao ja neka si potraži ekran na laptopscreen.com
Kod nas sam se obratila na četiri strane, ovlašteni servis koji bi mi cijenu dali 940 kn ekran, 290 kn ruke, drugi servis koji bi mi ekran zaračunao 600 kn, ruke 180 kn, treći koji je okvirno rekao cijenu oko 700 kn, četvrti koji je rekao da je ekran nepopravljiv i da je preskup, ostatak ljudi s njuškala koji bi svoj rabljeni ekran dali za 450 kn.
Dvoumila sam se između ebaya ili laptopscreen.com, a ovi imaju ispostavu u Poljskoj, pa je VAT manji, brža dostava, i kad sam već naručila još su mi poslali ponudu da napravim video vodič i tako vratim $20. Koštalo me na koncu oko 450 kn. Dobila sam isti model panela istog proizvođača. Zamjena traje niti deset minuta, a ovi su u našim servisima htjeli zaračunati svoj puni sat.
that's right zuta, super si to napravila.
mi smo delove nalazili i preko amazona, ali ne znam da li to ima i u evropi.
Nemoguće mi je išta uzeti s Amazona. Ili ne šalju ovdje ili je poštarina katkad i deset puta veća od samog artikla.
Žuta, ti si napravila zamjenu za 10min ili tek trebaš napraviti zamjenu a u videu s uputama traje 10min?
Zamjenu sam napravila za sedam minuta. Četiri šarafa van, video konektor van, zamjena ekrana, video konektor unutra, šarafi. To je to.