a zašto bi nepristojno odgovorila?
Printable View
a zašto bi nepristojno odgovorila?
mislila sam na našu forumsku savjetnicu za dojenje
ne na forumašicu iz uvodnog posta
hladan doktorski mozak. :(
požališ se a oni odmah sa grafovima i statistikama. ruku na srce-vjerojatno si rekla da malo biće slabo jede krutu hranu pa je shvatila da te to brine i dala ti je rješenje koje je u tom momentu znala.
ovo za neurologiju-vjerojatno je bilo neke njoj blješteće mogućnosti o tome pa je opet proživljavala refleksiju sa dojenjem.
i jasno, doktore poštujemo i cijenimo jer mi nismo iscjeljitelji ni educirani kao oni. i tako to jest.
ali jesmo majke! u nama je čudesna, pradavna majčinska intuicija i samo je moramo osloboditi. svaka čast predivnoj literaturi, knjigama, savjetovalištima, forumima ali nitko ne može brinuti o našim potomcima kao mi same. nitko ih ne može osjetiti kao mi niti zadovoljiti potrebe.
da sam slušala tuđe savjete oko dojenja, hranjenja, odgoja bila bi u strašnim zabludama. jesu, mađijali su me kada je a. bio skroz maleni čovjek ali sam shvatila da ću dati sve od sebe tom malom čudu sada kada mu je potrebno-sisa, bacanje igračaka, potreba bacanja po podu..da ne duljim a na tome sam putu, dijete se itekako može osjetiti, čuti, shvatiti. dopustiti mu da bude ono što jeste.
a doktore ću uvijek pitati ono glupo pitanje da zašto to pita odn. zbog čega je to bitno?
aha... nesporazum. ;)Citiraj:
princess puffy prvotno napisa
ms. ivy je spomenula kongres na kojem je bila njezina pedijatrica - koliko su ti kongresi česti?Citiraj:
princess puffy prvotno napisa
Zašto ih nema više?
Ili zašto neki pedijatri na njih ne idu? Meni je ipak čudno (bez uvrede, zbilja ne mislim provocirati) da neki pedijatri ne znaju ono što sam ja naučila preko interneta.
dojenje nije bolest
oni su specijalisti za dječje bolesti
evo bas jedan uskoro, RMK 8)Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
ako pođemo od tvrdnje da utječe na dječje bolesti - odnosno na imunitet djece, kao i da svaka majka dojenčeta dolazi kod njih svako toliko na kontrole s djetetom gdje se dijete važe i na osnovu prirasta dr savjetuje treba li dodavati ad, morali bi biti obrazovani i to jako dobro o dojenju.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Ja se nisam srela s lošim savjetima o dojenju od doktorice ni od patronažne (nije bilo ni nekih problema, pa su jedino komentirale "samo tako dalje", čula sam svašta od raznih baba, susjeda i rodbine ali oni nisu i ne moraju o tome biti obrazovani) i što se toga tiče sasvim sam s njima zadovoljna.
Ali tu na forumu pročitam nevjerojatne upute koje ljudi dobivaju od pedijatara i patronažnih o dojenju. Ne znam na koji način to funkcionira, je li to dodatno obrazovanje pa ovisi o dobroj volji ili znatiželji doktora da se o tome informiraju ili se takvi kongresi organiziraju na način da ih svi trebaju proći?
da ti pravo kažem nisam se imala potrebu žaliti da slabo jede jer cica sve u 16,super dobiva na kilaži, rekla mi je da je napredna beba,sve 5,onda nam je rekla da ne smije hodati bosa jer male bebe krivo stanu,na unutra pa se urušava mišićni tonus, i MM i ja smo se u čudu gledali jer je on terapeut i baš pohađa stručnu edukaciju o slobodnom pokretu(ne samo baš nego kontinuirano,sad je na 3. god.)i kuži neke stvari i onda nam je rekla da reduciramo cicu-moram vam reći da sam ja jako isfrustrirana oko svih silnih savjeta i zgražanja na račun našeg "nacicavanja" prednjače moji bližnji,svekići i starci i već sam oguglala,nemam potrebu više ni komentirati. meni i MMu je normalno da našu djecu nosimo a ne vozimo u kolicima(*jebate pa kaj budu susedi rekli, ko čerga hodate okolo,kaj nemate kolica,pa kaj ih niste naučili na vreme) da hodaju bose, padaju i dižu se,od rođenja su na podu,ne dezinficiram stvari,podove itd.,ne branimo im da jedu rukama dok ne svladaju tehniku bontona, nema stalno ne i uči redu itd. itd.Citiraj:
bauba prvotno napisa
obzirom da se to uvelike kosi sa pojmom odgoja MMovih staraca i mojih, ja ignoriram i prečujem masu stvari i gulim po svom. eto,zato nisam ni prvi put ni trepnula kod nje. a i čisto sumnjam da me se sjeća,tj.nas jer smo jedan dan prije koji mjesec bili kod nje u haljinici i špangici i drugi dan sam nazvala da joj izreferiram što je specijalist rekao ona je stalno govorila:dobro,onda malome..i neće mu se to povući..svaki dan mu.. :) ima žena puno pacijenata i to je normalno a i nismo dugo kod nje. nije meni to ni bitno.
nego sam sve ovo razvezla da kažem da nismo imali nikakav problem hranjenja pa da bi ona cicu postavila kao "krivca"koji nas zasiti, sama je to rekla bez da sam je vukla za jezik.
sigurna sam da oni imaju seminare i stručna usavršavanja redovito a i puno pacijenata i onda naprave listu prioriteta..
jeste li zvale pedijatre?Citiraj:
meda prvotno napisa