Miran san jednogodišnjaka
Zaista mi je žao što su se neki prepali ovog mog slučaja i iz mog teksata izvukli možda rečenice koje sam u žurbi napisala a nisam detaljno objasnila.Evo odnosi se na MOJIH PET SATI SPAVANJA U KOMADU.Da ne bi bilo da sam ja neka spavalica -tih pet sati sam prespavala SAMO JEDNOM U GODINI DANA KADA SU MI DJECU TOKOM POPODNEVA ČUVALI MUŽ I MOJI RODITELJI I TAD SU ONI IMALI SVEGA PAR MJESECI (ne sječam se da li je to bilo dva ili tri mjeseci).Bila sam preumorna jer nisam više mogla.Zadnja tri mjeseca trudnoće provela sam u bolnici i od raznih okruženja nisam spavala ni po noći ni po danu a bila sam iscrpljena.Naravno zadnjih mjesec dana doktori su mi prepisivala Normabel i popila sam ga svojom odlukom par puta a oni su mi svakodnevno davali.Da ne spominjem kako mi je bilo provesti sama s djecom dva tjedna u bolnici nakon carskog,nakon izdajanja svaka dva sata i onda ih hraniti itd,...kod kuće ista priča i tog dana sam si uzela TAJ ODMOR .Ta godina dana prošla je iscrpljujuća i za mene,muža,moju obitelj pa i djece same jer sve se svelo na to kako Luku odmoriti.Mislim da bez obzira ne neka mišljenja napravila sam pravi korak potraživši stručno mišljenje i raspitivala sam se kod drugih doktora,pa ćak i uSloveniji (trudnoća je započeta ICSI postupkom u Mariboru) da ta mala količina neće naštetiti djetetu.Doktorica koja mi je prepisala Normabel dala mi je dužu terapiju nakon savjetovanja nakon što je pio Normabel deset dana ali sam ju ja prekinula.Moja dijete je naučilo samo zaspati,bez ikakvog depresivnog cendranja,sad obožava čitati knjigice u miru prije spavanja ili sluša pjesme i jednostavno kad je umoran okrene se i zaspi(bez Normabela ).Po danu isto tako.No raspoloženje mu se sasvim promjenilo od kad prospava noć-veseliji je ,zaigran,više ga zanimaju određene stvari oko druženja i učenja i pričanja nego prije.Ne velim da spava svaku noć po sedam-osam sati ,probudi se on -neki noć dva-tri put neki put možda malo više no zaspi na neko određeno vrijeme veoma brzo ili po par sati.Presretna sam što mi dijete puno vedrine i odmorno a moj odmor je manje bitan u cijeloj toj priči .Hvala svima koji su me poduprli u ovome jer svatko ima pravo iznositi svoje mišljenje a da mi doktorica nije prepisala Normabel sigurno mi ne bi palo na pamet samoj dati djetetu a sigurna sam da to nitko ne bi učinio.
bok, i ja isto ne mogu vjerovati da je neko dao djetetu tablete za spavanje.
Citiraj:
ovca_i_janjad prvotno napisa
Meni je ovo prestrašno!
Ne mogu vjerovati da se djetetu daju jaki lijekovi za smirenje! I to djetetu od 15 mj.
I uz to pripadajuće metode uspavljivanja.
Govorim ovo iz perspektive mame čije niti četverogodišnje niti dvogodišnje dijete ne prespavljuje noć. Nikada mi ne bi palo na pamet pristati na ovakvo trpanje tabletama.
ja imam curicu koja sada ima 20 mje. prvih šest mjeseci je spavala ko zalivena niti se budila da jede a niti je bila žedana. a nako šest mjeseci počela se buditi po noči tražila je da jede i to svaka dva sata a kasnije se htjela i da se igramo po noči.a ja sam još bila operirana i na štakama ali sam se ipak dizala svaka dva sata i hranila je i igrala se s njom i meni su predložili bili kada sam išla na redovnu kotrolu s njom da uzmem tablete za nju da spava preko noči ali ja nisam dala jer nema nikakog smisla da je trujem tabletama. nakon 16 mje. ponovo je počela spavati po cijelu noč i sada još uvjek spava legne u pola devet pa tako do jutra do pola devet i zadovoljna sam njom i sretna. kolko god teško bilo treba uživati u djeci jer oni su nešto najbolje i najčistije što se čovjeku može desiti sva muka koju imamo dok su mali kasnije se zaboravi.