mikka :love:Citiraj:
mikka prvotno napisa
Printable View
mikka :love:Citiraj:
mikka prvotno napisa
svaka cast. ja nemam hrabrosti kuhati sa sinom u klokanicu :oops:[/quote]
ni ja ne bih nikada.
rekla bih da je to odlična mjera opreza i da nije za crvenjenje. ;)
s prvim djetetom nisam mogla ništa.
NIŠTA.
i nikako.
s drugim sam mogla svašta.
ali nisam htjela. :mrgreen:
I ja sam izbjegavala kuhati s djetetom u blizini. Sad kad je veća znala sam ju ponekad držati na boku kad sam nekaj morala promiješati i sad mi je muka kad se toga sjetim jer je neki dan MM pekao nešto u tavi i odjednom je (još nam nije jasno zašto) pukao stakleni poklopac štednjaka i razletjelo se staklo po kuhinji. Sva sreća da je on bio okrenut leđima a nas dvije u dnevnoj sobi.Citiraj:
Mingola prvotno napisa
:(Citiraj:
Sirius Black prvotno napisa
ja radim neke stvari u kuhinji s djetetom u marami/slingu
npr. perem salatu, blitvu, ....
napravim knedlice, ali kad ih ukuhavam onda beba nije samnom....
uglavnom procijenim jel neka radnja potencijalno opasna ili ne.
ni ja se ne usudim biti blizu kipuće vode kad nosim dijete
Mi smo kupili dvije verzije - neke male koje su bile mekane i iz kojih su se likovi na pogled vadili van i veće i tvrđe kod kojih se stvarno moraš potruditi da ih iščupaš i odgrizeš pa nam te zasad prolaze.Citiraj:
Mirtica prvotno napisa
:lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
igraju se u kindaču dok pewrem pod, sjede u hranilici, igraju se na puzzlama :D
muz kuha ja spremim stan kad je on tu a kako L ima refluks neostavljam je samu mada se snalazi kad povraća već ali nezelim riskirati.
jedemo nekad full ručak nekad sendviče a neka i tople :P
ima vremena neće nista pobjeći.svi imamo perilice za najnuznije poslove ostali neka sačekaju tipa prozori i sl
Ima dana kad jedva uspijem neku sitnicu napraviti po kući, a ima dana kad sve napravim. Nekad mi se curica sama dugo zabavlja sa svojim igračkicama na kutnoj garnituri okružena jastucima, a ima dana kad moram biti baš cijelo vrijeme pored nje.
Često je sa mnom u kuhinji u viperu dalje od štednjaka, ona se igra i zabavlja s igračkicama, ima mene na oku metar dalje, usput nešto pričamo, gledamo se, smijemo... Nekad ju imam u slingu ili bjornici pa slažemo veš u ormare, ili spremamo neke sitne stvari po kući, a ja joj pričam što radimo. To je sve taaaako jako zanimljivo, niti ne zucne :lol:
A nekad idemo zajedno pripremati ručak, najzanimljivije joj je kad zgrabim vrećicu/kutijicu s nekim žitaricama, tada vrišti od zadovoljstva :lol:, a ja ne kužim da li ju to veseli kutijica od ambalaže po kojoj udara rukicama, ili vrećica koja šuška ili sjemenke koje stvaraju super zvuk kad ih stavljam u plastičnu posudicu u kojoj ih perem :mrgreen:
Kad ona spava uglavnom ne radim puno po kući da ju ne probudim :) rijetko i ja prilegnem popodne kratko s njom.
Ali najviše voli kad ju obučem i kad izađemo u hodnik zgrade, e onda počinje veselje i brblja cijelim stubištem, jer zna da izlazimo van, a akciju obožava :mrgreen:
Citiraj:
aro32 prvotno napisa
istina, marama je teška, mada je bio miran u njoj. par puta sam ga nosila u slingu i usisavala, i bogami ako nisam par kila skinula tom radnjom :) ...jest, preteška je :)
uglavnom smo čistili kad bi beba spavala, a usisavali kad bi došla pomoć u vidu bake...a kad je mm bio doma, nije bilo problema...jedan se igra sa bebicom, drugi radi :mrgreen: srećom mm voli usisavati :mrgreen:
E najlakše mi je nekad bilo prati prozore, bebu u kolica do sebe, jednom nogom guram, a drugom perem prozore (ne perem nikakvim sredstvima već malo šampona i vode).Citiraj:
laky prvotno napisa
Danas ih operem vlažnim maramicama :lol: :oops: i otkad sam to otkrila preporodila sam se, a neke zaista ostave prozore blistavo sjajnim :mrgreen:
Moja spavalica promijenila ritam spavanja, sad hoće ići čak u osam i pol do devet, pa stignem napraviti do ponoć i generalku pošto se ona nikad noću ne budi, a spava ujutro do osam ili devet pa se ja ipak mogu naspavati.
I tako, svaki mjesec, svaki dan mi donosi nešto novo :mrgreen:
Sad kad kažeš - vrećica hehe... skužila sam da obožava mlatiti po zraku s DM-ovom velikom šuškavom vrećicom. Mogu se čak na trenutak i udaljiti jer se čuje kroz tri prostorije :)
Ne znam što je viper, ali zvuči skupo u usporedbi s ovim izumom :mrgreen:
:lol: da da, vrećice su apsolutni hit, isto kao i kutijice, bočice i slične stvari. Sa plastičnom žličicom je u stanju igrati se minimalno 5 minuta, a nekad i duže, naravno, pod nadzorom ;)
Viper je ona ležaljka za bebe. Naša se isplatila svake kune, jer ne znam zašto ali u njoj uvijek napuni pelenu :mrgreen:, vjerojatno jer je u položaju kao u marami, guza u najnižoj točki, a leđa malo podignuta, pa koristi slobodan pad, a uz to, nogicama udara one igračkice što vise, pa to još više potakne probavu ;)
A i viper mi je jedino mjesto gdje ju mogu staviti kada trebam otići na WC da znam da je na sigurnom tih par minuta.
Vrećice su jako opasne za bebe i malu djecu!
Ma, dobro, nije da ju ostavim s vrećicom i odem ne znam kamo. Uglavnom je pored mene kad se igra s njom.Citiraj:
bubica27 prvotno napisa
A što se ležaljki tiče, zbog hipertonusa smo pod paskom fizijatre koja nam je preporučila da leži na ravnom kako bi mogla normalno razvijati motoriku nogu, u čemu je poluležeći stav ipak malo ometa. A nju je baš to u šetnji više veselilo jer je mogla gledati okolo, umjesto u nebo :roll:
evo mi upravo u klokanici posaugali stan.. oduševljena je sa usisivačem :lol:
ja n :lol: u uključujem u kućanske poslove.. pa jel cura ili ne :/
isto ovako :)Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
obozavamo maramu ;)
mi neradio tako puno poslova u kući nikada ,mi smo lijenčine :mrgreen:
Citiraj:
laky prvotno napisa
i mi. 8)Citiraj:
laky prvotno napisa
Ja već svog dečeca pripremam na kućanske poslove :mrgreen: pošto je jako znatiželjna beba,npr.dok usisavam onda mu pričam: gle kakvoga mama autića vozi brrrm,brrrm :lol: ,a njemu je to jako zanimljivo.Isto tako bilo kaj da radim on mora biti kraj mene jer neće biti sam, čak mi ponekad kumuje na wc-u :oops: :oops: Inače sve mu objašnjavam kaj radim,a njemu je bitno samo da mu brbljam bilo kaj.I tako kako koju prostoriju čistim,tako i njega premještam,a naravno u svakoj je sobi neka igračka za njega.A dok kuham nikako ga ne držim blizu nego ga stavim u hranilicu pošto već sam sjedi pa mu dam neke šuškave novine da čita 8) .I tako to ide kod nas. :love:
n. ima 8 mj. i imam foru da ju isto premjestam tamo di sam ja dok pospremam. samo jos da skuzim kako bih mogla citat dok ju cuvam i trazit cu nobela za to ;) ako ima netko ideju placam kavu :)
U, mi sve radimo, tuširamo se skupa, kuhamo, čistimo. Kad kažem skupa mislim na sinove i mene, MM ne radi po kući, navečer kad je doma bavi se djecom a ja napravim štogod krupnije po kući ili odmaramo.
Maleni je u viperu ili na ruci desnoj a lijevom svašta napravim ili u slingu. Veliki se mota pod nogama uvijek pa izbjegavam sling duže nositi po kući jer sam par puta zapela za njega. :oops:
Ja sam sretna jer imamo malu kuću pa mi je lako čistit, tj. tatu zaposlit da to napravi 8)
Ili tatu pošaljem u šetnju s V. dok ja radim generalku. A kad kuham obično ona spava. No peglanje (samo njenu robicu jer za sebe i mm kupujem ono kaj se ne mora peglati :mrgreen: ) radimo u slingu u položaju budha dok još možemo i još nek estvari koje ne traju dugo. Inače je na podu na improviziranom baby gymu.