Kukica, baš ti hvala, odličan je link!
Printable View
Kukica, baš ti hvala, odličan je link!
bas mi drago da ti se svidja. vec sam vise puta stavljala link na tu stranicu, ima svega tamo :)Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
Jučer me dva puta popišala od do. Probudila se i počela cendrati, nije htjela sjesti na tutu ni da ju držim u položaju. Razurlala se za manje od minute i onda sam ju prvo išla smirivati. Cica nije upalila pa sam ju nosala. Onda se popiškila i blaženo ušutila :?
Danas moram izvoditi bijesne gliste ne bismo li piškili van gaća. Zadnjih par dana je imala temperaturu pa ju je to možda nekako pošemerilo...
mi smo trenutno stalno mokri :roll: uci se postavljat na sve 4, pa je gotovo uvijek na stomaku i stalno ugledavam neke lokvice. valjda pritisak na mjehur....
Citiraj:
Ivana B-G prvotno napisa
moj maleni uglavnom ne javlja pišanje kad smo na podu. prezanimljivo mu je penjati se i isprobavati stajanje. iste su dobi, čak rođeni na isti dan :)
ako mu ja ponudim da se popiša, jako se žali i izvija, vrišti, čak i kad pogodim timing.
Sa oko godinu je pomagalo obećanje da ću mu čitat dok sjedi na tuti, sada pomaže da će mlazom dok piški pogodit papirić koji prethodno ubacim u školjku....ponekad. Ponekad je jednostavno sve zapišano....ponekad to jednostavno očistim, ponekad pak šizim :roll:Citiraj:
kukica prvotno napisa
kod nas pali jedino to da se glupiramo i kreveljimo. i to nije dovoljno da to radim ja, treba doći i tata.Citiraj:
makita prvotno napisa
Meni u takvim trenucima pomaže jedino piškenje na stoječki u umivaoniku. Pustim toplu vodu po nogicama i odmah je vesela i opusti se dovoljno da piški.
Mislim, ne meni, Luciji :lol:Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
probala sam to s vodom i nije pomagalo. mislila sam i da ce mu biti zanimljivo piskiti stojecki na podu, ali nije.
ne znam kaj mu toliko smeta. kahlicu dugo nismo koristili, samo lavor.
on se tako brzo mijenja, a ja sam jos negdje iza i ne kuzim
cure, kupite si onu elektricnu cetkicu za zube :mrgreen:
kod nas je to palilo bez greske. uzme ju u ruku i odmah se opusti i popisa. moze ju i zvakati, prislanjati na glavu da vibrira.. ima dosta stvari koje se mogu s njom raditi. ali ne dajte ju precesto, da se ne zasiti. ne mora biti cetkica za zube, naravno, nabavite nesto sto ce im biti dovoljno zanimljivo da zaborave na opiranje tu sekundu.
Mrvna, takva zna biti reakcija kad im se jako pisa. kod k. je uvijek palila cica za smirenje. mozda da, kad ti je tako jako nervozna, odma probas trik s pustanjem vode po nogama? ja ju znam nekad zavarati pa reci "gle, sta je ovo" ili "netko te gleda" pa joj skrenem paznju na sekundu, dovoljno da se opusti i popisa.
Mikka, fore su ti odlučne! :D
mi smo mu davali fen (neko vrijeme nije radio, maknuli zicu), neko vrijeme su ga zabavljali rizini krekeri - on bi ih lizao, okretao u rukama. sad ih samo smrvi i pobaca.Citiraj:
mikka prvotno napisa
zanimaju ga moje naocale, daljinski upravljaci, cetkice za zube (obicne). kupili smo mu cetkice, ali vise mu nisu toliko zanimljive.
jednom sam mu na wc-u dala onaj tus za zube (to isto zuji), stvar ga uznemirila :/
malo prije se pokakio, a dali smo mu obicnu pumpicu za nos! valjda je zaboravil cemu sluzi.
da hoce sjedit na kahlici, dala bih mu daljinski, knjigu ili tu cetkicu na baterije, ali kaj da radim kad je nad lavorom i voli bacati stvari? danas nam je pumpica pala u pipi
fiju, ova pumpica je carobna. SVAKI put kad ga stavim pisat, on se popisa, a vec je vise puta i k. jucer nije mogao biti miran duze od par sekundi
izgubila moci, presli na labello.
da nas prijavim, mi smo isto polu...ali zbog bolesti smo izgubili znakove, t.j. ja ih ne vidim, pa sada se nanovo ucimo.
Arkana kako napredujete? Mm je danas zadivljeno komentirao kako ne može vjerovati da ima dijete bez pelene u toj dobi (a mi smo kasno počeli), u mjesec dana smo profunkcionirali savršeno. (noć ne brojim 8) )
prije otprilike dva mjeseca ja sam malo iz znatiželje malo iz dosade zavirila na pdf bespelenaštvo... čisto da vidim kakvi su to čudaci :mrgreen: koji tjeraju male bebe na kahlice :ups:
čim sam shvatila da se ne radi o nikakvim freakovima i da ne "tjeraju" nikog ni na šta :oops: zaintrigiralo me i rekoh da pokušam...
moja malena je tada imala 9 mjeseci. prvi put sam je stavila iznad wc-a odmah nakon buđenja, rekla ššššš i ona se popiškila :)
odmah sam, naravno, otrčala kupiti kahlicu :mrgreen: i prvi put kad je sjela pokakala se.
od tada svako jutro kaka na kahlicu :D , ima pelene jer piškenje nam ne ide, a i mislim da je krivo godišnje doba za skidanje pelena. pokakala se samo nekoliko puta u pelenu dok je bila bolesna.
ono što mene muči je to da je prije kakala 2-3 puta dnevno a sada od kada je na kahlici samo jednom :/ je li to normalno?
ja bi rekla da je, jer se u kahlicu isprazni do kraja pa nema potrebe prazniti se vise puta. moji oboje su poceli kakati jednom dnevno (uglavnom ujutro), jaako rijetko dva puta (ovisi koliko bi jeli :mrgreen:), otkad su poceli s dohranom pa im je drek postao tvrdi.
je, ne znam kako ide s pelenama, ali ninocka zbilja jako rijetko ima stolicu vise od jednom dnevno. mislim da je negdje oko 6 mj. pocela takva rednovna stolica tako da to povezujem i s dohranom.
[quote="katepe"]je, ne znam kako ide s pelenama, ali ninocka zbilja jako rijetko ima stolicu vise od jednom dnevno. mislim da je negdje oko 6 mj. pocela takva rednovna stolica tako da to povezujem i s dohranom.[/quote
Nas je danas imao dvije stolice u pola sata, a sjedio na kahlici. (Mislim da mu se svidja, bas je bio sretan kad smo ga stavili!!!)
10 mjeseci skoro, ali nista od dohrane.
hvala, sad mi je lakše :)
tek sam sad ovo procitala :oops:Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
izgubili smo znakove. ovaj mjesec kao da ja ne umijem da procitam kada mu se ide u wc. nista ne pali. pa smo u platnenima. i ujutro kad se probudi i znam da mora kakati stavim ga i nece, kad je u pelene pokaki se. ne znam sta sam uradila krivo.
Nama pak super ide.
Uglavnom, ako sam ja koncentrisana na njega, ide nam bez greske, sva popisavanja su plod moje zaokupljenosti necim drugim.
ja se koncentriram na njega, ali... jos trazim razloge.
ja sam za sebe i malenu zakljucila da smo savrseni polu-pelenasi-polu-bezpelenasi :mrgreen:
naime, kad se jako trudim sve shvatit i pohvatati, ne ide nam nikako...i onda kad joj stavim gacice s krpicom ili pelenicu, onda ide dobro. nisam pametna, ali se vise ne brinem i ne pitam sta radim krivo.
ponekad jednostavno imamo dana kada se njoj i/ili meni ne da, a ima dana kad smo totalno u skladu.
meni je svakako najvaznije, a to sam vec negdje napisala, da mi ona ne lezi u svom pisalu, nego da je suha i da je svjesna toga sto se dogada - happy ending!
Zapravo je to jedna od 'tajni' bespelenaštva, što smo opušteniji- bolje ide! :)
I mi smo polu.....Krenuli smo slučajno - kad je M imao 5 mjeseci počeo je teško kakati i da bi obavio sve, skinula bih mu pelenu i držala ga u naručju dok ne obavi. I tako svaki dan. Sa 8 mjeseci kad je počeo sam sjediti, stavila sam ga na kahlicu i iz prve se popiškio, a drugi dan odmah i pokakao. Full znam kad mu se kaka i to nam ide super. Ali za piškenje još nismo baš na "ti". Stavim ga kad se probudi, i obično se popiški. Ima 10 mjeseci, još ne kužim inače kad mu se piški. Poslije sam naišla na bezpelenaše ovdje na forumu, ali M jaaaaaako malospava i nemam baš vremena čitati šta sve pišete.....a da imam, tko zna, možda bismo već svladali i piškenje......
Pa budete, probaj malo pratiti kada piški (poslije spavanja, poslije dojenja, tijekom kupanja...) pa ćete se već skužiti! :)
Evo mi smo u 9mj večinu kakica obavljali na previjalištu u papirnate maramice, a unazad dva mj piškio je kad ga skinem. Sad piški u kahlicu koju ja stavim na krilo. Lijepo se sjednemo na wc, kahlica i miš u krilo.....
Piš je za par sekundi bez problema. U početku je to bilo 3 puta na dan, a sad i 5-7puta.
Kaka na stoječki sad i to nam je najlakši dio posla jer je jednom u 3 dana
Treniramo uz platnene pelene, pa čemo vidjeti.
Nakon 3 tjedna upoznavanja, cini mi se da je beba najsretnija kad je drzim ispred tv-a iznad kahlice. Gleda negdje naprijed, mirna je i ceka dok se skroz ne popiski i ne pokaka, sto zna trajati mozda i 10 min. (ne znam tocno jer nisam mjerila). Cesto nam pobjegne u pelenu. Sto se vise koncentriram na njeno kakanje i piskenje, to vise promasim. I svako malo kaka i piski.
Evo danas prvi puta, bila je onako gruntava i odoh joj promijenit pelenu, otvorim je i ona počne kakati, odmah je stavim na tutu i eto da Vam se pohvalimo 1 put smo se popiškili i pokakali u tutu :) Još je u platnenim pelenama, ali svaki put kad je idem presvuć joj masiram trbuščić i govorim šššš, pi pi - tako da sad kad sam je stavila na tutu sam isto to ponavljala i puna tuta!
Ajme kako sam sretna :-D
odlicno!
to je jednostavan naci kako se moze kombinirati EC i pelene. i mi to uglavno tako radimo.....
...i bas sam danas primijetila da imam sve manje i manje pelena za prati!
Hvala curke :) Evo počela sam je nakon podoja svaki put stavljati na tutu, i fino se zaigramo, par puta mi se popiški, par puta ne jer su PP pune - al sam skužila da je najviše do mene da je vježbam svaki put pri presvlačenju (cca. svaka 2 h) i nevjerojatno, već kuži :)
izgleda da smo mi part time:)
moj B. ima 2,5 mj i kaka u školjku.
od kad je počeo imati jednom dnevno stolicu (obično ujutro) nije "htio" kakati u pelenu, nego je čekao da je skinem pa bi onda to obavio.
onda se jedan dan jako napinjao, nije upalilo niti skidanje pelene, pa sam ponukana slikicom jedne forumašice (mislim da je to mikka) stavila malog između nogu na wc-u i on je to super obavio.
u zadnje vrijeme neće drukčije nego na wc školjci.
jel on premali da mi to tako radimo?
i da, ne voli pelene (koristim platnene).
kad mu ih stavljam jako negoduje i plače:(
nije premali, k. je od rodenja obavljala van pelene. ako se ne buni u pozi, ok je.
sto se tice stavljanja pelena, napravite kompromis--stavi mu kad idete van, a po doma ga drzi gole guze, ili tak nekaj.
dobro nam dosli u "pomaknutu" ekipu :)
poza mu je ok, gleda uokolo, malo se napne i samo "izleti" van. evo jutros smo opet bili na wc školjci.
napinjao se u snu, skinula sam mu pelenu i ostavila ga tako 10-ak min, nije ništa obavio, čim smo sjeli na wc odmah je izletilo van.
ma meni je super kad on to obavi u wc školjku, guza mu nije zmazana.
najvjerojatnije ću morati ići raditi sa 6 mj., moja mama će ga čuvati, pa mi "prigovara" što ga tako učim, da tko će to poslije s njim raditi.