:klap: Evo, prvi put probala čaj s đumbirom i okus mi je fantastičan :-D (domaća metvica, bazga, stevija i iscijeđen sok od 2-3 cm đumbira - 1,5 l čaja)
Printable View
:klap: Evo, prvi put probala čaj s đumbirom i okus mi je fantastičan :-D (domaća metvica, bazga, stevija i iscijeđen sok od 2-3 cm đumbira - 1,5 l čaja)
Slažu li se integralna riža i đumbir? Ako da, kako se kuha - ubaci se komadić, nariba, iscijedi sok…što?
Kad se dinsta s povrćem, kad se ubaci? Ostane li vlaknast?
Imam još jedno pitanje (trenutno, vjerojatno će ih biti još) :mrgreen:
Da ga ne ribam svaki dan, mogu li ga sad izribati, procijediti i držati u hladnjaku u nekoj staklenoj bočici? Hoće li izgubiti neka svojstva? Ako može, koliko se dugo tako može čuvati?
Super mi je ova Davorova ideja i svakako ću ju isprobati, ali sad nemam toliko đumbira.
to navodim samo da dobiješ sliku da sve vole jesti ( školjke jedu isključivo na moru i kad ih se izvadi i ne u velikim količinama) a inače ne jedu puno toga i to ne jer ne smiju nego im ja ne dam.
Vole probavati hranu, eksperimentirati, s tim da jedna voli blage okuse, a druga šarf i intenzivno :-)
odosmo off topic
s đumbirom je stvar navike, po malo bih davala
Moze neko svjezije misljenje smiju li,trudnice djumbir? Neki kazu da, neki ne....
35 tjedana i sam i jako jako prehladjena..bojim se da ce mi danas vec prepisati antibiotik :(
Ja sam čitala da ne jer mogu potaknuti kontrakcije.
Kazu da je dobar protiv mucnina, tako da valjda moze
Ja sam ga pila povremeno i jako ga volim :mrgreen:
Da li je netko probao posaditi đumbir?
Ja ali mi nije uspjelo u kantu
Inače ima ga jedan čovek na lošinju isto u kanti reko je da ima nekih finesa kod sadnje ali nije reko koje su to, ja sam sadila pred nekih 4 godine, a on to reko ljetos
Usput korijen-plod mu je unutra sklupčan ko u orhideje, lako se vadilo iz kante, zeme ai kolko mu treba i vrati
Smiju ga trudnice piti/jesti.
Inace, ja sam jednom zabila korijen u teglu za cvijece. I proklijalo nesto, zivjelo neko vrijeme, a onda ga je satrala macka. Nikakve finese nisu bile ukljucene, doslovno sam ga gurnula unutra i povremeno zalijevala.
je i ja sam tak radila ali mi ništ nije ispalo
Dumbir se itekako slaze sa smedjom rizom. Pojacava njena svojstva ali uone konce nemres raskuhati, ja za tu svrhu korisrim mljeveni. Taj isti koristim za jutarnji napitak sa limunom i moram reci da je jak, nema neke razlike od svjezeg naribanog. Sok moze biti u fridzu oko 3 dana, s tim da ti se na dnu posude nakupi bijeli talog. To je normalno.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Nisam ga još probala posaditi, ali razni blogeri po netu pišu kako je to super jednostavno. Nadam se da ću jednom naći vremena i za to.
Inače mi ga najviše pijemo ljeti. Iscjedim sok od pola limuna, naribam komad đumbira veličine manjeg oraha, procijedim i dolijem oko litru hladne vode. Jako fino i osvježavajuće piće, može i par dana stajati u frižideru.
Pila sam ga i u trudnoći.
moja mama ga je uspila uzgojit u pitaru na prozoru u stanu, bio je kao kupovni, samo ga je trebalo brže potrošit od onog iz dućana, brže mi je u frižideru istrunuo (možda nije bio dovoljno sasušen)
Koliko velik treba biti pitar? I je li to dugovječna biljka ili je treba iznova saditi?
Procitala sam da se komad stavi u vrecicu i na tamno mjesto dok ne pusti klince onda se ti komadi s klicom razdvoje pa u zemlju i zalijevati voli mokro.
Onda se valjda taj korijen širi i vadi kako nam treba??