p.s. 1% djece ima simptome iz spektra, znaci 1 od 100
Printable View
p.s. 1% djece ima simptome iz spektra, znaci 1 od 100
A hrpa ljudi je samo krivo odgojena.
Stray cat, što ne vidiš koliko si infišala u sve to, daj nemoj se toliko ograničavati tom bolešću -malo proširi vidike, diši zrak, izađi u svijet, prestani žaliti sebe i svog sina, spremni na trenutak enciklopedije, makni se sa neta i tekstova o autizmu, opusti se, pogledaj kroz prozor i vidi da ovo nije urota protiv autista di ljudi napadaju sa "Odbijamo dijagnosticirati autiste" oružjem.
kao sto sam rekla, ljudi se jako vole igrati psihologa
ne zalim ni sebe ni malog, imamo najuredniji moguci zivot
kako je autizam najcesce izazvan cjepivima i oralnom upotrebom antibiotika postoji put iz autizma u NT stanje
to otprilike znaci da moje dijete nema vise dovoljno simptoma da bi i dalje sluzbeno bio autistican (jos uvijek ima probleme, prekratko smo u svemu tome)
slazem se da ima neodgojene djece ali u masi situacija ljudi dispraxiu, hiperaktivnost, sensory integration disorder, auditory processing disorder, autizam pripisuju neodgojenosti i ljenosti
u taj kos ide i disleksija i disgrafija ali to svaljuju na djecu, da su poovrsna, neuredna i ljena
savijet da se prestanem educirati je stvarno sulud jer cak ni dobar dio ljudi kojima su razliciti neuroloski poremecaji struka vrlo lako odustaju od djeteta i preporucaju institucije pa nemas izbora ili poslusati ekipu ko ti i nezainteresirane medicinare ili se moras educirati
http://www.autism-awareness.org.uk/ za one koji imaju potrebu znati vise
za ovo postoje znanstveni dokazi?Citiraj:
stray_cat prvotno napisa
Stray cat, dok čitam tvoje postove, uvijek ti poželim napisati nešto, nekakav komentar pa se suzdržim. Jer nekako smatram da tebi nisam nitko i ništa, ne poznajemo se i nemam pravo izigravati psihologa, kao što i sama kažeš. Ali sad ću ti u par rečenica pokušati objasniti što mislim. Već sam ti rekla-divim ti se zbog tvoje snage, educiranosti i požrtvovnosti za dobrobit svog sina. Ali kad oduzmemo sve ovo što sam nabrojala (i još milijun drugih stvari koje se tiču autizma), meni od tebe i kod tebe ne ostaje ništa. Ovako iz daljine, preko ekrana i nekakvog foruma, mislim da si izgubila sebe i svoj život (ne prevodi ovo bukvalno), mislim da bi i tebi trebala psihološka pomoć i jednaka briga stručne osobe, jednako kao što treba tvom djetetu. Ovo stvarno ne mislim u negativnom kontekstu nego shvati kao običan dobronamjerni savjet. Jer se toliko daješ i toliko želiš sve najbolje svom djetetu da u svemu i svakome vidiš samo njegovo stanje. Oprosti zbog ovolike direktnosti ali morala sam ti napisati.
ahaCitiraj:
sladjanaf prvotno napisa
na sds imas autizam uredno izlistan kao side effect, unatrag 12 godina samo ti niko ne nudi papire na uvid i niko te ne educira prije cijepljenja (onaj papiric koj recimo imas prilozen uz svaki lijek koj kupis, pa tamo imas sto je sve unutra i imas indikacije i nuspojave)
a zbog cega pisem ovako intenzivno o autizmu, pa zbog toga da mozda neki roditelj koj se nadje u tom kosmaru lakse prepozna sto se dogadja i nece sebe dozivljavati kao loseg i nesposobnog roditelja (nama su najurednije kao uzrok sebastianovog ponasanja na nos nabijali AP i dugo dojenje)
moj klinac fizicki izgleda sasvim normalno i zbog toga je u pocetku bilo tesko prepoznati o cemu je rijec
ako vam se dijete ponasa cudno (prvi post ukazuje na sensory integration disorder) treba potraziti pomoc jer sto se ranije krene u terapiju veca je sansa da se poremecaj ukloni
imam psiholosku pomoc jer smo mats i ja prepusteni sami sebi sa brigom oko takvog djeteta i jedino sto su nam mjerodavni predlagali da ga strpamo u instituciju da bi se psihicki i fizicki odmorili. psiholog mi je super, izvukal sam se bez popijenog sedativa ili antidepresiva a bila sam prosklizala do dna
sad kad ima 5 god i 9 mjeseci on se vrlo dobro zaigra sam ali postojao je vrlo dug period od trena kad su se poceli pokazivati simpromi (oko 2 god je postalo sve vidljivije da bi do 2 i pol ja bila u fazi da sam beskrajno fizicki iscrpljena od silnog trcanja za njim). dugo vremena ga nisam mogla ostaviti bez nadzora (da je fizicki toliko udaljen od mene da ne mogu momentalno reagirati) da sam morala cekati da se mats vrati sa posla da skuham rucak jer bi on napravio nesto opasno ili neku stetu ako nisam bila uz njega da to zaustavim
kuzim ja trina to sto ti meni velis ali najcesce ti roditeljstvo djeteta sa posebnim potrebama (kad je autizam u pitanju) nije bas potpomognuto od strane familije i prijatelja i plivas sam i uz pomoc profesionalaca koje placas ako imas cime
a kao secer na kraju, 80% veza ne prezivi autizam, najcesce otac napusti zenu i takvo dijete a u onih 20% muskarac se najcesce ne bavi tim djetetom (ja na svu srecu spadam u one promile koji u partneru imaju punu podrsku i mats je super aktivan roditelj i obavlja apsolutno sve, sto vise u puno toga je puno bolji nego ja, upravo je on otkljucao igranje, fantaziranje i izmisljanje prica)
https://www.vaccineshoppe.com/image....pe=product_pdf
"...Adverse events reported during post-approval use of Tripedia vaccine include idiopathic thrombocytopenic purpura, SIDS,
anaphylactic reaction, cellulitis, autism, convulsion/grand mal convulsion, encephalopathy, hypotonia, neuropathy, somnolence
and apnea. Events were included in this list because of the seriousness or frequency of reporting..."
Stray cat, ovaj tvoj zadnji (predzadnji) post mi je najljepši i najiskreniji. Želim vam sve najbolje, svima troje :love: