ti mlince kuhaš?
Printable View
ti mlince kuhaš?
Mlinci se samo pofure s malo vruće vode i ne ide bijeli luk :nope:
i onda se ubace uz meso, da još pokupe sok od pečenjaCitiraj:
kinder prvotno napisa
ali, u jednom seoskom domaćinstvu sam jela međimurske mlince: sa špekom :mljac:
Meni je curetnina super s vinom i tamari sosom. Znam da nije kombinacija koju biste pronasli u nekom kuvaru, ali stvarno da predivan smek.
Isto pecem u kesi za pecenje, bez dodate masnoce.
naravno ,a onda zapečeš kratko u rerni (nije neophodno )Citiraj:
apricot prvotno napisa
Moj tata je zagorac,da ne ispadne da prodajem "slavonski mlince"
Ma ne, ubacim u kipuću vodu, a ako nisu domaći i ako su debeli, pustim da par minuta kuhaju da budu mekši. Mrzim kad su jako žilavi i tvrdi.Citiraj:
apricot prvotno napisa
i da, prefino je s češnjakom, probajte. ;)
i smo poludjeli za vrećicama za pečenje is ve radimo u njima.
Al zabatak mi je ipak draži dinstani.
ja ga samo nakratko popržim na maslinovom ulju, onda ga posolim, povegetim (ok, vi ne morate, ja volim), ubacim šaku travica s terase, napola poklopim i na najslabijoj vatri pirjam oko 45 minuta, uz okretanje.
A u foliji mi je najdraže cijelo pile. Nikako drugačije ne ispadne tako da kosti same ispadaju iz mesa, a kožica hrskava. Još ispod kože natrljam začinjenim maslacem. uh....
:lol:Citiraj:
Jedan_tata prvotno napisa
:heart:
obožavam ovaj izraz; moji "s druge strane Save" ga uvijek koriste.
Meni su te vrećice :/ nekako kao skuhano, samo se potpari.
A batak mi je najbolji kad se u tavi na jakoj vatri zapeče da dobije crvenu koricu, tu u pomoć uskače malo crvene paprike.
I onda u vatrostalnu posudu i prekrijem s alu folijom ali skroz samo odgore prekrijem. Puno polovica krompira i mrkva je tu ok.
Kad se jako zatvori, odnosno umota u foliju onda osjetim košćurine kao da su skuhane, barem meni.
monax, malo duže peci :)
ja pečem i krumpire krupno isječene ,dodam malo luka ,maslinovog ulja,posolim i :mljac:
monax, izbušiš li repice na vrećici da para može van ?
a moj Novi "potamari" :)Citiraj:
apricot prvotno napisa
btw, ja vrecicu zatvorim tako da ostane velika rupa i ne busim nista. znaci, na onu poslednju zakacku, i lepo prstom namestim rupicu. :)
Ja nisam nikad pekla u vrećici, ali sam jela par mjesta. Nije mi se svidjeloCitiraj:
kinder prvotno napisa
Možda nisu bušili te rupice :/ pa onda nisam ni probavala peći u njima.
Ja eventualno zamotam u foliju ali ostavim sa strana rupe za protok zraka.
Ispeče'l ti taj batak, tako mi je ah na njega, u malo ga nisam juče kupila :mrgreen:Citiraj:
apricot prvotno napisa
I mi smo vegetili, no ja više ne vegetim, a moja mama i sveki vegete uredno i dalje :lol:
Od čega su te vrečice za pečenje i koliko je zdravo iz toga jesti?
Ja si ih već odavno planiram kupiti, ali me frka :roll:
i ja se to pitam; ne mogu si zamisliti da mi se nešto u toj plastici, na tolikoj temperaturi, peče, a da plastika baš ništa ne otpustiCitiraj:
bibai prvotno napisa
imam ih ja negdje doma, kupila prije par godina, ali ih ne koristim, jer mislim da to nije zdravo
neću ništa u PVC stavljat na toliku temperaturu :/
Ispekoh, ispekoh...Citiraj:
Strobery Shortcake prvotno napisa
20 minuta na svakoj strani otklopljeno (na 200), zalila vodom i još jedno 40 minuta poklopljeno (na 170).
Preukusno je bilo, jednako sočno kao i u Zepteru.
A nisam morala prati pod 8)
to sasvim sigurno nije PVC, PVC je termoplast i ne podnosi temperature. mislim da je nešto srodno teflonu, a nek digne ruku tko ne koristi teflon.Citiraj:
andrea prvotno napisa
Mislim da je peći u aluminiju puuuno nezdravije nego u vrećicama, jer se trudnicama ne preporučuje da jedu hranu omotanu folijom, ali zato glasam za vatrostalne posude. Zasad.
OT, Maxime, postaješ moj kulinarski guru... :)