Ne volim gledat kad Ana kuha ali samo zato jer me ulovi zvjerska glad.
Printable View
Ne volim gledat kad Ana kuha ali samo zato jer me ulovi zvjerska glad.
Većini Hrvata (myself included) je meso gotovo svakodnevna namirnica pa mislim da dva odreska ili dve ribe u svakoj drugoj Aninoj emisiji ne doprinose značajno količini životinja koje "njen šou plaćaju glavom".Citiraj:
Davor prvotno napisa
Inače, Ana mi je fenomenalna. Rijetko nešto skuham točno po njenom receptu, najčešće zato jer ne stignem zapamtiti/zapisati/skuhati to što ona radi (imam bebača przog puzača i sisavca :) ), ali uživam je gledati i baš me inspirira. Čini mi se da uživa u tom što radi, a to što nije završila kuharsku školu ne čini mi se nimalo važnim.
a mozda ste i u citavoj prici zaboravili da nije bas lako biti pred kamerama i da se svatko na svoj nacin nosi sa tim pritiskom, te da se to moze reflektirati i na njenu umjesnost rezanja slatkih pogacica uz caj.
i da, zaboravih reci, meni se ona svidja i bas mi je drago da postoje takvi ljudi i u nas hrvata
ah pa normalno da nije lako, zato i nismo svi TV zvijezde, niti pokušavamo biti
no, ja ne mislim da se Ana loše ponaša pred kamerama, ima svoj stil (ne moraju svi biti glasni), lijepo izgleda - ali u kuhanju joj fali spretnost profesionalca, mene ne oduševljava kad ju gledam kako kuha.
Ali zato ima zakon profesionalno suđe :P
Zamisli sebe pokraj Kitchenaid miksera i profi kalotne rostfraj zdjele 8)
Meni izgleda nespretna i previše pimpla. Baš me zanima kaj njeni doma jedu. Moš' mislit kaj ima vremena za pimplanje svaki dan....
Al' bi ja to sve jelaaaaaa :mljac:
izjavila je da ona doma ne kuha nego ide mami na ručak.
Ja ju volim gledati, iako mi je prvo vrijeme njena sporost išla užasno na žive. s vremenom sam se navikla. Jedino kaj meni ti recepti uopće nisu primjenjivi uz posao i djecu. Fora mi je gledati ideje i sliniti i to je uglavnom sve.
zgodna emisija, odmorim se uz nju....
a to mi je glavni kriterij kod emisija tog tipa, nervira me večera za 5 i onaj francuski kuhar koji uvodi red u restorane.
Anine recepte nikad nisam probala reproducirati.
Citiraj:
Davor prvotno napisa
Baš gledam jučer ima opet novi Kitchenaid, neki sivi.
Prve emisije je imala crveni, poslije žuti, a sada ovaj.
joj i meni su ta njena pomagala trn u oku!
stvarno si želim taj sav njen pribor.
vjerujem da bi onda i ja bolje kuhala!
a najjače mi je ono malo pomagalo koje služi za utrljavanje maslaca u brašno kad radi prhko tjesto, onak tri neke žičice..
ali jedino mi je malko hm :roll: to što sve sjecka na istoj drvenoj dasci...
ja si nekako uvijek mislim da je to leglo bakterija...
OT kako održavate kuhinjske daske?
selim pitanje na 4 kuta!
Imaš dobro oko. Koliko shvaćam, profesionalci su već odavno odustali od drvenih dasaka. Hoblanje je jedini način za održati ih sterilnima. Umjesto drvenih profesionalci koriste plastične (PE) daske u različitim bojama, svaka boja za različitu namirnicu. Ako kuhaš samo povrće kao ja, bit će ti OK i samo jedna bezbojna daska, ali svakako plastična i periva u suđerici.
evo da se pohvalim...ne znam da li je već netko spomiljao anin nedavni pašta fažol al ja ga danas napravila i nisam nikad jela bolji grah u životu...njamiiii...naravno malo sam ga korikirala u smislu da nisam sama radila tijesto ali držala sam se ostatka recepta!
Nisam (još) probala grah, ali sam pravila ribu sa djumbirom i lukom i rezancima koa prilogom, meni je bilo mljac, jedino je kod tjestenine moglo biti malo vise safta..
grah je mrak :D Ja ga i inace tako radim, no bas to domace tijesto mu je dalo poseban stih. Inace, to je jedini njezin recept koji sam probala, osim one rolede od jagoda koja je isto odlicnaaaa.
Odlična joj je teleća koljenica zapečena sa povrćem i inčunima, to stalno radim. Isto tako i čokoladna Nemesis torta, bez brašna, priprema traje 15 min, to najviše volim.
Meni se zamjerila u epizodi kada poha piceka, pa ga rukama sirovog zacini, ap takvim (neopranim) rukama reze krumpir za salatu...Ufff, higijena=0... :(
GrgurovaMama i Buba
je li pasta fazol o kom pricate KRPICE OD RUŽMARINA S MLADIM GRAHOM I PANCETOM
ja sam veliki fan pasta fazola i treba mi neki dobar isproban recept :)
Jamie O liver koristi drvenu daskuCitiraj:
Davor prvotno napisa
:P
http://www.odt.co.nz/files/story/200...2130300403.JPG
jeCitiraj:
je li pasta fazol o kom pricate KRPICE OD RUŽMARINA S MLADIM GRAHOM I PANCETOM
on čak ima cijelu drvenu ploču kao dio elementa na kojem reže...baš me zanima kako on to održava...on mi je inače super simpa ali taj dio mi je isto.. :roll:Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
ja sam u jednoj super knjizi o hrani (what einstein told his cook) pročitala da su drvene daske ustvari čišće, jer drvo u sebi sadrži neke enzime koji djeluju antibakterijski, za razliku od plastike.
Hm, na zalost ne funkcionira na taj nacin da si po defaultu dobar kuhar ako imas svakakve nekakve fensi smensi aparate. Za funkcionalno kuhanje je potrebno imati dobre daske za rezanje (jedna za ribu, druga za meso), kvalitetan set nozeva, kvalitetnu tavu i lonce (nije potrebno kupiti set of 50 lonaca :P ).
Meni je zato Stephan mrak. Ja ga obožavam.
Zapravo bih više voljela gledati njega kako kuha, nego to kaj kod drugih reda radi ali jako mi se sviđa...
Na mene Stephane djeluje kao crvena krpa na bika :lol: Nemogu smisliti covjeka niti sam uvjerena u njegove kulinarske sposobnosti (sve je to naravno stvar osobnih preferenca). Vjerujem da me najvise smeta lose izvedeni koncept TV programa koji je kupljen po licenci (na VOXu postoji ista emisija, s fenomenalnih njemackim kuharom koji zaista ima zavidno skolovanje i iskustvo).
Zaboravih napomenuti da je kod lonaca, tava i nozeva najbitnije odrzavanje - ako se lose ili nepravilno odrzavaju onda nam niti najbolje oprema nece pomoci ...
debelo XCitiraj:
Joe prvotno napisa
Pa očito je da ona puno puta uzima neki pribor, vjerojatno i pere ruke x puta kao svi mi kad kuhamo i rezuckamo, samo se taj dio ne vidi jer je emisija jako vremenski ograničena pa se izrezuju dijelovi. Tak da ne vidim razloga da brinemo za njenu higijenu. Ja sam inače frik za to, i sjećam se te epizode o kojoj pričaš pa me ništa nije štrecnulo. Relax.Citiraj:
little duck prvotno napisa
I ja isto mislim da kad pere ruke isključe kamere.
Kad smo kod Aninog pribora, zna li netko gdje se može kupiti onakva oklagija kavu Ana ima?
Ja mislim da je taj sav pribor za profesionalce i da se može naći u prodavaonicama ugostiteljske opreme. Onaj mikser je za ugostitelje, možda onda i oklagija.
Bubica,
hvala ovih dana pravim :mljac:
Ja svoju dasku čistim običnim alkoholnim octom. Nakon što ga izlijem ostavim par minuta i dobro oribam te isperem vrućom vodom.Citiraj:
ninik prvotno napisa
I još 1 potpis..imam nekoliko drvenih dasaka...Citiraj:
Thlaspi prvotno napisa
Meni se baš sviđa ta Anina "trapavost" jer mi time ne nabija komplekse..a i ruku na srce ovaj njen kulinarski šou je rađen za domaćice a ne profesionalne kuhare
Ja sumnjam da izgledam super spretno i sposobno u svojoj kuhinji ali zato se što skuham svi pojedu, uzimaju repete, hvale i traže recept.
Meni je Ana super, ne zamaram se kako izgleda, da li liže ili ne (bitno mi je da ja to ne radim baš nikada!!), najbitnije mi je da odlično kuha. Kuham po njenim knjigama i recepti su joj mrak. Ako pimpla to mi je super jer jednostavne stvari znamo svi skuhati, ali što kad dolazi npr. svekrva na ručak ?? :)
To je beznadežna situacija - da si Gordon Ramsay ne bi se proslavila :lol:
Nego, jel' netko gleda "Jezikovu juhu"? Brzo te prođe ideja da ne znaš vitlat nožem k'o profesionalac - ne znaju ni profesionalci :lol:
Jezikova juha je prestrašna ali to je hrvatska zbilja. Mislim da u puuuno restorana imamo takve kuhinje, maščobu po svuda. Strašno!!
a meni kad je izvadila sirovu ribu iz pakiranja i direkt u pecnicu, bez pranja. Meni stalno ta slika pred ocima.Citiraj:
little duck prvotno napisa
A kao osoba mi je isto cudna, ono cerekanje u PSZ, ko pubertetlija
i to.Citiraj:
ninik prvotno napisa
Al da dodam, vjerujem da fino kuha i da su joj recepti dobri, mozda cak i potrazim koji.
Eh Davore, pažljivije gledaj jezikovu juhu. :P
I čitaj postove. :mrgreen:
OK, Jezikova juha je takva kakva je, rekla bih da dosta toga oni odglume. Ono divljačko ponašanje u prva dva dana...
Ali to je relana slika puno naših restorana.
Meni se sviđa način na koji on pristupa svemu, i najmanjim detaljima.
Bilo mi je fakat ono cool za vidjeti kada nikome nije dao da dira njegove noževe.
I zapravo bih njega voljela gledati u nekom kulinarskom šou, ali gdje bi on kuhao...Kao što Ana kuha! A ne gdje bi druge učio kako da vode restoran.
nisam probala jos nijedan anin recept ali ne znaci da necu dapace a apropo ovog francuza neka njega pa ce se svi ugostitelji koji drze do svog imena malo promisliti sto i kako, svaka cast stefano!