probati ću ovo,preslatko mi izgleda božićne gljivice
Printable View
probati ću ovo,preslatko mi izgleda božićne gljivice
Ja ću probati
KEKSIĆI S BIJELOM ČOKOLADOM I BRUSNICAMA
i
KESI S BADEMIMA I ČOKOLADOM
sa bloga da mi je nešto slatko.
Generalno mi se sviđaju recepti za kekse na tom blogu, ima još svakakvih, možda još neke isprobam za NG.
ajme,vidila sam taj blog
jedna,meni jako draga forumašica mi je poslala link
recepti su stvarno savršeni,
a vjerojatno i produkti
ovo me golica Macarons
Je, prekrasno izgledaju, ali mi djeluju malo prepipkavo za moje sposobnosti :mrgreen:
baš sam opet pročitala recept,čini mi se (nadam se) da neće biti pipavi..
samo škicam
još ne znam šta ću praviti :)
ne puno ove godine
Kakav treba biti konačni proizvod, hrskav ili mek?Citiraj:
princess puffy prvotno napisa
Mima, ne razumijem ovo.Citiraj:
Raditi kuglice, stavljati na prtovan i čašom pritisnuti u kružiće
Peći 8 do 10 minuta na 180 stupnjeva, ohladiti
U sredinu staviti glazuru i posipati sjeckanim kikirikijem.
znači, cijelu kuglicu spljoštiti u kružić i onda još udubiti malo u sredini pa unutra staviti čokoladu ili kako?
Ne, čašom se spljošti da se dobije oblik keksa, kad se ispeku izgledaju kao keksi neravnog oblika, meni su ispali dosta veliki pa nisam cijeli keks prelijevala glazurom nego sam samo u sredinu keksa stavila malo glazure i po tome kikiriki, to je onda lijepo i izgledalo.
imaš sliku? :)
ja sam rekla necu puno ove godine...ali sad ga je brigita stavila link za bozicne kolacice III i st pecete za bozic 8) nisam sigurna da li cu ostati na 3-4 vrste kako sam planirala...ove kolacice po receptu pricess puffy cu sigurnao napraviti i Biscotte s bademima http://www.damijenestoslatko.bloger....#date4.12.2009
a ovih par dana cu fino iscitati gore navedene topice i dodati jos toga na listu
e da bajadera sa przenim ljesnjacima je must kod nas i kosarice sa visnjama- po zelji MM-a...bit ce toga cini mi se..."srecom" ne radim a i pecenje me relaksira
dosad sam se uspješno držala podalje od damijeneštoslatko i sad me mima navukla. :roll: :P
pa moram probati i keksiće s brusnicama i bijelom čoksom, a double chocolate su me rasturili; i ja sam obožavala one kupovne.
imam više ideja nego vremena za pečenje. :(
kod nas su obavezni spekulasi (za djetetov gušt, on ih radi) i apricotina bajadera (za raspomamljenu familiju), uz to sam mislila ugurati anekine čoko-kavene (za mene) i ove od princess puffy, pa sad još i brusnice, a ima ih još hrpa koje bih voljela napraviti...
double chocolate preprucam :) i da dodam jos lagano slani cokoladni keksi sa istog bolga...moram se sama potjerati s ovog topica, kao da sam pocela pretjrivati sa namastavnjem :mrgreen:
Lagano slani cokoladni kolacici su najbolji chocolate cookies :D
radila si obje vrste?Citiraj:
MoMo prvotno napisa
su komplicirani za raditi?
si se držala striktno recepta?
ma možeš ti to,sigurna sam ;)Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
čim se napravi bude hrskav,a onda stajanjem omekšaCitiraj:
sis prvotno napisa
ozbiljno misliš? :mrgreen:Citiraj:
ma zanima me da li je baš radila pa preporučuje ili joj se čine po slici i receptu dobre
Ja sam probala dosta stvari sa tog bloga i sve su ispale super a definitivno su najbolji (a i najjednostavniji) lagano slani cokoladni kolacici
Mislila sam ove godinu godine napraviti samo pokoju vrstu.
I sad otvorim ovaj topic, otvorim onaj blog, otvorim word, idem si kao napraviti mali plan što ću raditi...i u 5 min u wordu imam
12!!! recepata :shock: koje kao namjeravam raditi. a gdje je još Božić i kraj ovog topica :mrgreen:
Meni je odma ispalo omekšano 8) , ali da su dobri...Citiraj:
samo slinim :mrgreen:
aleksandra70vanja, kao sto je rekla princesp mozes ti to ...stvarno nisu komplicirani...ovi lagano salni su mmmmm fnatazija i nek te ne zbuni kao ti se budu "rasiplai" kod sjecnje to je u mom slucaju zbog kockica cokolade malo ih zakrpas prstom i super suu svi koji su ih probali su odusevljeni ...
radila sam i double ch ali nisam valjala tijesto pa rezala casom...jednostavinije mi je bila raditi male kuglice koja sam rukom spljostila i pekla i bili su :mljac:
ali iskreno da moram birati izmedju ta dva keksa biram lagano slane cokoladne :)
meni je nekako teško zamisliti da je fina kombinacija čokse i soli :/
al ćemo probati
MoMo i pp, ma nisam pitala jer mislm da ja to ne bi mogla
(mislim kakva je to uopće ideja :P )
nego me zanimalo da li si baš probala pa ti se dopalo
jer meni se znalo desiti da mi se nešto kao recept dopadne, a kad napravim da to baš i nije tako fenomenalno
Citiraj:
nekome je skromnost jedina mana :saint: :P
Thlaspi:
Pravila sm ovajm kolač, meni se isto sviđa taj okus, ali ne volim recepte sa četvrt, tričetvrt, pa sam ja to povagala i ispalo je ovako:Citiraj:
Kuglice od naranče i kakaa
1/2 šalice šećera (ja uzmem šalicu od 3 dcl)
3/4 šalice maslaca
1 žutanjak
1 čajna žličica narančinog ekstrakta (ja iscijedim 1 naranču, stavim par žličica i naribam malo korice)
1 i 1/2 šalica brašna
1/4 šalice tamnog gorkog kakaa
šećer u prahu za posipanje
145 g šećera
180 g maslaca
1 žumanjak
30 g korica narandže + 4 velike žlice soka
340 g brašna - oštro
27 g kakao pr.
Nisam pravila kuglice nego sam razvaljala i pravila sa modlom cvijetiće.
Drugi put ću napraviti dva tijesta. u jedan ću dodati kakao u drugi ne i razvaljati ću oba tijesta, staviti jedno na drugo i saviti u roladu. Sirovo rezati na 1 cm i peći. Ima još tih kombinacija crno i bijelo tijesto.
Nemam, to sam davno radila i bila sam izgubila recept :roll:Citiraj:
branka1 prvotno napisa
Evo još jedan jednostavan kolač.
Kokos pusle
600 g brašna oštro
250 g margarina ili 200 g putra
200 g kokos brašna
1 p.p
3 cijela jaja
Zamjesiti kajmakom. Malom žlicom praviti hrpice veličine oraha na podmazan pleh.Trebaju biti onako čupave. Malo razmaknuti , kod pečenja narastu.
Peći na 175 stup oko 15 - 20 min
A ja obožavam recepte s takvim mjerama :mrgreen:Citiraj:
kalimero prvotno napisa
aleksandra70vanja, oprosti nisam bila dovoljno koncntrirana kad sam citala
oba keksa su super i isprobani su a lako ih je napraviti - kad mogu ja moze svako :) i napisah ti koji mi je ipak bolji
Citiraj:
branka1 prvotno napisa
Hehehe, sto ljudi, to ćudi, ali ja ću probati i s povaganim mjerama, možda mi olakša, iako sam se već navikla i na 3/4 :mrgreen:[/quote]
samo da prijavim da mi je tijesto bilo gnjecavo i ljepljivo za poluditiCitiraj:
MoMo prvotno napisa
na kraju sam ruke smočila vodom i "formirala"štruce
a i recept nije precizan što se mjera tiče;npr.koliko cimeta ili vanil šećera
eno,peče se
pa ćemo vidjeti da li degustacija popravlja dojam
i da,nisam stavila kardamom,ali zato sam dodala kockice čokolade
pp si još što napravila?
iskusni kolačopravci
za vanili kiflice stavljate
1. glatko ili oštro brašno?
2. kristal ili prah šećer?
hvala ti sto si dojavila ovu cinjenicu..javi rezultat molim te jer sma se tkao radovala tim biscottima - to me podsjeca na djetinjstvo i dane provedene u sibeniku gdje su to bili glavni keksi kod nasih prijateljaCitiraj:
ni ja nemam kardamom pa cu ga preskocti. a taj recept sam "izabrala" jer mi s tog foruma svi rfecpeti super uspiju ali vidjet cemo kakvi ce bit biscotti
aleksandra70vanja, ja ih base ne pravim ali isla sam provjeriti recept koji imam i pise mi samo brasno pa je onda to glatko/meko kako ko zove i pise samo secer pa to nije onaj u prahu ali ja ti bas nisam maher za praviti vanilin kiflice (jesam za jesti u tome sam provjereno dobra :)
prava si vješticaCitiraj:
sinoć sam radila vanil kiflice
stavila sam glatko brašno i prvi put uvaljala u kristal šećer
i savršeno,savršeno
masu bolje nego u štaub šećer
radila sam po receptu s bloga damijeneštoslatko
MoMo kolačići s bajamom i kod mene čokoladom su savršeni usprkos gnjecavom tijestu
isplati se trud,obavezno ih radi
radila sam i medena srca,
trenutno me gnjavi čokoladna glazura
Recite, koje do tih svih kolačića, uglavnom sam ih pokupila s ovog topika i bloga da mi je nešto slatko, mogu početi raditi npr. već sutra pa da idraže do Božića i koji dan poslije?
Ja stavljam kristal secer i glatko brasno.Citiraj:
moze recept? hvalaCitiraj:
MoMo prvotno napisa