http://www.tutis.hr/www/?nid=676
Printable View
:oops:
koja?Citiraj:
isvetica prvotno napisa
reci kako se zove :mrgreen:
kao što sam rekla, tlocrti se mogu mijenjatiCitiraj:
isvetica prvotno napisa
dakle, dođeš i kažeš ja bih litus ali s 4 sobe. ili ja bih vitus, ali manji.
svaki tlocrt je tu da se mijenja sukladno željama kupca
za tutis nikad nisam čula :/
:oops: mediteran 105. i mediteran 120, 105 mi nekako najiskorišteniji prostor
Ja sam presmotana za takve intervencije, muž mi je morao doslovno objašnjavati koliko je točno 5 m kvadratnih jer se to meni činilo malo za banju :mrgreen:Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
evo ti opisa sa jedne stranice:
Tornado kojeg sve češće gledamo u vijestima se mjeri po stupnjevima i ima ih 6 (5 u praksi). Kada tornado rasturi montažnu kuću (to je ono što vidimo na vijestima) onda je taj tornado barem stupanj 4 a to je 330 - 420 km/h.
Nešto više na linku: http://www.outlook.noaa.gov/tornadoes/fujita.htm
Kod nas još nije zabilježen slučaj ni jednog vjetra koji bi puhao približno takvim brzinama.
Dodatni negativni moment kod tornada je efekt vibriranja koji krši sve pred sobom. Pojava takvog vjetra bi prouzročila iste štetne posljedice i na kamene ili ciglene kuće –ne bi od njih ostalo ništa.
Orkan (hurricane) je nepredvidljiv i zato je puno gori od tornada. Za njega nema evakuacije tj. jako teško ga je predvidjeti unutar kraćeg perioda prije nastanka a njegova putanja je nepredvidljiva.
Montažne kuće u Sjevernoj Karolini na obali (gdje su česti orkani) imaju garanciju da drže orkan jačine 3 (od 5) što je 179 - 210 km/h.
Nešto više na linku : http://crometeo.net/site/index.php/i...ew&ANN_id=2313
Izračuni pokazuju, da je vlastita težina montažnoga objekta dovoljno velika, da bi pružila sigurnost. Bez obzira na to norme (DIN 1052) za još veću sigurnost zahtijevaju sidrenje objekta, čega se svi proizvođači montažnih kuća strogo pridržavaju.:-D
Moj suprug se dugo godina bavio izgradnjom vrhunskih montažnih i da smo gradili kuću, sigurno bi bila naš izbor. Gradnja zaista traje mjesec dana, izolacija je odlična! Sve u svemu, po meni puno bolji izbor od klasične gradnje.
Odrasla u motažnoj kući, i da sad gradim kuću svojoj obitelji isto bih odabrala montažnu :)
Montazne kuce su tako cool meni u poslednje vrijeme, imate li neku preporuku za kompaniju koja se bavi izradom istih da mi preporucite?
zabranjeno je reklamirati sam sebe. i zabranjeno je spominjati nazive proizvođača koji krše kod.
ali nije zabranjeno preporučiti neku marku, proizvod, firmu.
Podižem temu! Muž i ja razmišljamo o montažnoj, ne samo zbog uštede vremena u gradnji, cijeni i sl.
Ono što me za prvu ruku "muči" gdje krenuti mi koji se uopće ne kužimo u građevinske radove i sl. na što paziti kod ponuda, čitam na jednom forumu, pazite na izolaciju, na ljepenke na ovo na ono da li vam izvođač nudi to i to...meni su to sve nepoznati pojmovi, nepoznate cijene, ponuđači...
Komplicirano mi sve to izgleda...
Mozda bi mamicin muz kao insider mogao dati par preporkuka.
Moja sveki, tj. njen "decko" je razmisljao o tome da uzmu montaznu kucu u Hrvatskoj i da im ta hrvatska firma slozi tu kucicu u Austriji. Ima li netko informacija o tomu da li je to izvedivo, ili barem da zna nekoga tko je dao dovest kucu preko granice?
Ima netko od vas montažnu kuću?