okCitiraj:
PericaY2K prvotno napisa
koju vrstu ZASTITE sam preskocila? a ti ju preporucas?
Printable View
okCitiraj:
PericaY2K prvotno napisa
koju vrstu ZASTITE sam preskocila? a ti ju preporucas?
magriz, u naslovu je bio naglasak na spiralu i pilule, alternativa bi bio onda npr. kondom, ali iz primjera cura nije ni to za svakog (pucanje kondoma, alergije na lateks)...
sorry ako sam te s nečim uvrijedila i ispričavam se po 50 put...
hajd se nemoj pliiiiiiz ljutit :*
čak je i mene , mrguda, odobrovoljila.... perice ;) :love:
ja sam na tableti već duže vrijeme, jako sam zadovoljna, nit sam grama dobila, nit su se grudi mjenjale, manji menstrualni bolovi, pms gotovo ne postoji na opću radost dragog i ukućana :lol: a što se tiče kondoma jednostavno ih nevolim, živciraju me, bolji mi je osjećaj bez, a iskreno i isplativija mi je tableta za duplo...hehe imam jednu zanimljivost što se tiče CI i plodni/neplodni dani...sestrina kolegica s posla je naime velika zagovornica tih metoda, čak je djelila brošure po firmi i slično, ona i suprug su čak bili gosti po mnogim bračnim tečajevima po crkvama, uglavnom u braku su oko 7 godina i imaju 5 predivne dječice :) sigurna sam da su ta djeca jako voljena, željena i u njihovim rukama predivno zbrinuta, da me nitko nebi krivo shvatio, al isto tako smatram da nije baš najmudrija odluka po ženino zdravlje 5 trudnoća jedna iza druge...
Moram ovo komentirati! :mrgreen: Ja sam dugo duuugo bila na Billingsovoj metodi plodnih dana (od mladosti, piše negdje gore) a kad smo se mm i ja odlučili za dijete prestala sam pratiti - neko (dulje) vrijeme nije bilo ništa... Već sam bila očajna da nešto nije u redu, i posumnjala u metodu kao takvu (što ako sam ja tolike godine bezveze pratila ciklus, a zapravo nešto drugo ne štima ???). Nakon toga sam se prisjetila metode, poslužila mi je u obrnutom smjeru i na prvom godišnjem odmoru uspjelo je... :heart:Citiraj:
zvjezdicaZG prvotno napisa
Drugog sina uspjeli smo zamijesiti doslovce od prve, bez ikakvih razmišljanja, ali metoda je prvih 6 mjeseci do odluke o drugom djetetu dobro služila. ALI nakon drugog poroda ne bih se usudila pouzdati u metodu. Nije to za svakoga (kao što ni tableta nije za svakoga, to je individualno). Metoda plodnih dana lakša je za žene sa stabilnim ciklusima i dobrom hormonskom ravnotežom (nisam od tih). Prema tome - svaka čast metodi, ima to svojih debelih prednosti (i čovjek mora biti karakter ili imati doma u pričuvi druga lokalna sredstva za kontracepciju). Nisam imala petlje osloniti se na nju nakon drugog djeteta.
znam, definitivno ima nešto i u tome, nisam naime htjela ni popljuvat temu ni ništa drugo, samo mi je bila smipatična te priča o 5 djece u 7 godina braka...imam puno frendica koje su na prirodnim metodama, nekima idu dobro i sigurno, a nekima baš i ne...ja nisam za takve stvari definitivno jer su mi ciklusi prije bili od 21 dana do 40 i nešto, tako da ni pod koju cjenu nisam dobar kandidat...
ja koristim kontracepciju da ne ostanem trudna :mrgreen:
I ti si sto posto sigurna u to da te muž dobro pazi?
ja se stvarno nebi usudila zezat s prirodnim metodama, stvarno se divim ekipi kaj mogu opušteno uz taj način, ja sam paničar po pitanju toga, a kao što sam rekla moji ciklusi su prije tablete bili od 21 do 40 i nešto dana, tak da ni nisam kandidat...tableta me po pitanju toga preporodila, a i jednostavno mi je najlakše...a kondom stavrno nevolim :oops:
Mi smo kako sam već negdje napisala trenutačno na lutriji pošto me ginić tako lijepo pripremio da mi prve tablete koji mi da ne moraju nužno i odgovarati,a kako smo muku mučili skoro 2 godine da zatrudnim nekako se nadam da neće uletit spermić kad mi se spušta jajašce (kad sam rekla to giniću on me naručio na kontrolu za tri mjeseca i rekao ako zatrudnim prije da slobodno dođem bez naručivanja :lol: ).Ja svom mužu zaista vjerujem i znam da nebi zafrknuo stvar,nije mu više do djece, kaže da sad hoće uživati pa držim palčeve da tako i dalje bude :) .Razmišljala sam i o spirali ali psihički ne bih mogla podnijeti da mi se zakači strano tijelo u mene i da to tako stoji recimo godinu dana,naježim se i od same pomisli na to.
Ja tablete ne pijem jer mi je to nekak, ne znam...ne volim nikakve tablete.
Prezervative ne voli MM, a ni ja baš nisam ljubitelj i zapravo ih nikada nismo koristili.
O spirali sam predugo razmišljala.
:P
meni je žao te žene jer se vidi da je rađala djecu zato jer joj je Crkva isprala mozak, al, dobro, ak nju to veseli, neka....Citiraj:
divna vijest, a ja kako sam na prirodnjaku, ostaje mi samo slatko a i to sam prestala, morat ću pronać nešto treće za taj pms...Citiraj:
Peterlin, drago mi je da je kod tebe dobro funkcioniralo (meni su ciklusi redoviti pa mi zato paše) ali kužim da se sad više ne želiš zaigrati...
je, imam beskrajno povjerenja, i u neplodne dane uvijek ubaci u rikverc...Citiraj:
ana.m prvotno napisa
XCitiraj:
miele prvotno napisa
Nemoj biti baš toliko sigurna. ;)
istina, uvijek postoji šansa... :)Citiraj:
ana.m prvotno napisa
naravno da uvjek postoji šansa, kao što svi znamo dovoljan je samo jedan spermić :) a ja se ne želim zezat ni s tim jednim pa idem na sigurnu kartu...mada sam nedavno čula kritiku koja me malo zbedirala, da kaj čekam s djetetom, da mi je krajnje vrijeme,mislim stvarnooo ljudi si puno uzimaju za pravo...
Tako sam i ja za vrijeme neplodnih dana i dobila dvoje prekrasne dječice :mrgreen:
Citiraj:
TeddyBearz prvotno napisa
Samo da kažem - blago vama, cure, koje tako lako ostanete trudne, super.
Šta bi cure s potpomognute (i ja sam, nakon dugo vremena pokušavanja, išla na taj postupak) dale da mogu s takvom lakoćom ostati trudne...
To je istina!Citiraj:
Marija_CH prvotno napisa
I ja sam još u da fazi da ne vjerujem da mogu na brzaka ostati trudna pošto smo se mučili 2 godine ali znate ono da se vjerovatno i desi kad ne treba :lol: ,i znam za taj osjećaj da svi mogu ostati trudni samo ti ne!
a mene zanima, za vas koje ste na sigurnom da više ne želite zatrudniti, jeste li razmišljale o trajnim rješenjima. Netko je spomenuo da nagovara muža ali biste li vi se povrgnule operaciji?
Ja bi još jednu bebu tako da kod nas za sada funkcionira taj rikverc sistem uz nadu da zašteka :lol: ali kad i ako rodim 3. djete, stvarno nebi više pa si razmišljam da rješim to za stalno.
Razmišljala sam ja i o tome (čak i intenzivno u vrijeme ovih Lucijinih skokova u razvoju),zasad ne mogu zakonski jer nemam 35 a i ginić nije oduševljen tom solucijom(čovjek zapeo za tablete),kaže da nije u redu moralno oduzimat si nešto što je dano od Boga i što ako se rastanem :? pa se udam ponovno :P (valjda čovjek priča iz iskustva)?Mada bi me to podvezivanje možda spasilo,brijem si da bi ga napravila sigurno poslije trećeg i brijem da ću ovulaciju imati negdje do 40 (već i sada šteka).Mislim da o toj trajnoj metodi svakako treba promisliti i zuji mi muha u glavi ako neće mužić a njegova nije trajna zašto bih ja ubila svoju plodnost,ginić je možda i u pravu 8) .
Nisam znala da je 35 g donja granica, pa da, to mi i ima smisla.
Kad je moja mama rodila trećega sa 37 g. s njom je bila jedna romkinja koja je već imala 6-7 djece i njoj su to napravili na porodu (carski). Mama kaže da joj je žao što i ona nije tada to napravila jer ionako nije više imala u planu djecu, pa ni u slučaju da se rastane.
Eto, nama je metoda praćenja plodnih i neplodnih dana savršeno išla dugi niz godina. U samoj sredini ciklusa dva- tri dana nismo imali odnose, ostale dane rikverc metoda, a tjedan dana prije menstruacije niti to. Hodalo je to tako dok su klinci bili mali i išli rano na spavanje. Mogli smo što smo htjeli. A kad su narasli, ta je metoda zaštekala. Uhvatiš malo trenutaka samoće a onda izračunaš da je baš sada plodni dan...Onda sam negdje pročitala da oko četrdesete godine plodnost naglo pada...i pouzdala se malo u to...olabavila. I dobila prekrasan dar za kojeg svakodnevno zahvaljujem Bogu...mog Ivana.
Više ne bi. Koristimo kondome.
Ja bih voljela malo razviti diskusiju koliko su kondomi zapravo pouzdani. Meni sigurno jesu jer imam 43 godine. Međutim, nikako mi se ne sviđa što našoj djeci u školi Durexove kampanje prodaju neistine da su 99% sigurni. Pročitala sam negdje na netu mišljenje jedne ginekologinje da je pouzdanost oko 70%. Bilo bi zgodno steći neka saznanja iz prakse. I poznajem jedan par s trećim djetetom koje je došlo unatoč kondomu.
durexova kampanja me oduvjek oduševljavala, lijepe šarene kutijice, šareni letci, lijepe zgodne mlade tete u uskim reklamnim majicama i 20 kn za 3 komada :lol: pogotovo te tete koje imaju cca 18 godina i jako su atraktivne i zamamne
Nemam ja ništa protiv kampanje bilo kojeg proizvoda, ta poznato je da "svaki cigo svoga konja hvali".
Međutim, nije mi drago kad uđu u škole i putem dobro pripremljenih referata od strane učenika, pa i stručnu riječ profesora biologije, prezentiraju kondome kao sigurna sredstva zaštite od trudnoće i spolnih bolesti.
Onda imam kod kuće ispravljanje krivih drina, pretraživanja zdravstvenih portala na kojima tražim stručna mišljenja ginekologa koja baš i nisu podudarna s onim čime zasipavaju djecu.
A durex djeluje i preko raznih udruga i uspio je u svoje zablude uvjeriti velik dio mladeži.
Naravno da nemam ništa protiv kondoma, ali on nas ne lišava brige o vlastitom ciklusu, plodnosti i čuvanju zdravlja.
Ja pijem pilule već skoro 10 godina s pauzom u trudnoći i za vrijeme dojenja. Kondome ne podnosim, peckaju me, žuljaju, rađe se ne bi ni sexala nego da ih moram koristiti. Sad razmišljam o mireni, ali nikako da se odlučim. Prirodnim metodama ne vjerujem, nisam opuštena, a ne volim neopušteni sex :-)
meh, zvuci mi kao da se odrasli ljudi opravdavaju sto upotrebljavaju kontracepciju...
Ma mene zapravo zanimaju iskustva parova koji koriste prirodne metode i njihova provedivost i pouzdanost u praksi. Radi mog zdravlja i da bih mogla o tome razgovarati s djecom. Oni su još malo odrasli ljudi i kad-tad će se suočiti s problemom planiranja obitelji.
Što se mene tiče, zaista se ne treba nitko opravdavati tko iz nekih razloga koristi druge metode.
meni je stvarno nevjerojatan podatak da je pouzdanost kondoma 70% :-/
ovo mi isto nije jasno. kako nemaš ništa protiv kondoma ako ovaj podatak o njihovoj pouzdanosti uzimaš kao točan? onda su kondomi totalno nepotrebni u cijeloj toj priči, ako se u njih ne možeš pouzdati :-/Citiraj:
Naravno da nemam ništa protiv kondoma, ali on nas ne lišava brige o vlastitom ciklusu, plodnosti i čuvanju zdravlja.
Ja sam pila pilule prije prve trudnoće,
pa sam poslije poroda pila jedno tri mjeseca i onda prestala jer smo hteli drugu bebu....
Poslije drugog poroda opet sam počela piti pilule, nekih godinu dana i tada prestala jer mi nalazi krvi, odnosno hepatogram nije bil uredan, a sve se tak nekak poklopilo s time da smo htjeli treću bebu....
Evo sad sam trudna, poslije poroda ću staviti mirenu najvjerojatnije....
O nekim trajnim riješenjima nismo razmišljali, jer možda se kasnijeee zaželimo još jedne bebe...
Ma ja se tih pilula bojim. Slučaj Yasmin - znam da novine mnogo toga preuveličaju, ali znam i što je farmacijska industrija.
Kad sam pročitala da se u kupaonici odjednom srušila mrtva mlada studentica medicine koja je uzimala Yasmin, iznenada sam stala na stranu onih koji tvrde da su one uzrok svih tih smrti.
Nekome kog volim više od sebe same, definitivno ne bih preporučila pilulu.
Moja je nekadašnja kolegica s posla išla u Ljubljanu na umjetne oplodnje još osamdesetih godina prošlog stoljeća. Ona kaže da su tamo najeduciraniji liječnici ove regije. Rekli su joj da se u rijetkom broju slučajeva neplodnost javlja nakon uzimanja pilula.
pa ja sam mislila da se sa svojim postom uklapam u tu diskusiju :-/Citiraj:
Ja bih voljela malo razviti diskusiju koliko su kondomi zapravo pouzdani
kontracepcijske tablete NISU opasne AKO se prije uzimanja napravi kompletni pregled, koji osim ginekološkog uključuje biokemiju i koagulaciju
90% žena to ne radi
i onda se događaju novinski naslovi
iskreno, muka mi je od prozivanja zle farma industrije koja sve radi kako bi zaradila na štetu našeg zdravlja :roll:
moram priznat da niti ja ne shvaćam rečenicuCitiraj:
Pa i nije mi dala.....
Napisala sam da sam ih pila do onda kad nalazi nisu bili ok.....
sorry, previdjela sam
na žalost, neće svi ginekolozi postupit tako, a i mnoge žene će tome usprkos kupit kontracepcijske