:oops: sad na kraju nisam napisala koliko smo bili stari u to vrijeme :lol:Citiraj:
Nia_Zg prvotno napisa
17/18 (realno 17) C&A 6/7.mj. starosti
19/20 (realno 18 ) C&A 8/9.mj. starosti
vel.18 Adidas, Froddo, Bambi, 8/9.mj. starosti
Printable View
:oops: sad na kraju nisam napisala koliko smo bili stari u to vrijeme :lol:Citiraj:
Nia_Zg prvotno napisa
17/18 (realno 17) C&A 6/7.mj. starosti
19/20 (realno 18 ) C&A 8/9.mj. starosti
vel.18 Adidas, Froddo, Bambi, 8/9.mj. starosti
evo, umjesto da se tu sprdate, ugledajte se na niu, vidite da se može.
a ona je još dodala jednu dimenziju u ovo istraživanje.
dakle, nije svaki broj - broj.Citiraj:
19/20 (realno 18 )
dublje je to nego se na prvi pogled čini. :/
mislim da nam nedostaje još jedna znanstvenica da bi istraživanje bilo provedeno kako treba :mrgreen:
ja bih samo pitala zašto je ovo istraživanje ograničeno na skupine 0-1 i 1-3?
:mrgreen:
(osjećam se diskriminirano :saint: )
tnx Lutonjica, Kahna i Nia!
Forka malena mi je mala pa nisam mislila tako daleko al dodaj ako želiš (iako brijem da je tvoj t zezancija :) )
Nena-Jabuka, zeka peka je uvijek dobrodošla, drago mi je da smo se svi dobro nasmijali... zato Mimah ne zovi Admin, vidiš da se dobro zabavljamo!
već vidim da jedva čekate da postam novu temu da se na nju svi "navuku"...
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
Mimah prvotno napisa
ja se javljam za prevođenje, kad sve bude gotovo, pa možemo odmah poslati u official journal of the american academy of pediatrics.Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
a može i mile prevest, on je rekao da dobro spiking kroejšaCitiraj:
melange prvotno napisa
Ke? :mrgreen:Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
Tu kod nas je ogranak Mayo klinike pa mogu ici pitati jel bi i oni jednu kopiju. Cisto da usporede svoje tablice, jednakog sadrzaja, s hrvatskom djecom. Bitan je to podatak, a i sigurno se razlikuje, barem malo. Uz to, cesto zeznu prevodjenje velicina s americkih na europske i obratno, pa ce ta zavrzlama dodati jos jednu dimenziju ovom istrazivanju.Citiraj:
melange prvotno napisa
aleks :lol:
on topic: khm, ja nemajka nisam zapisivala takve stvari...
zapravo, kad bolje razmislim, nisu nosili cipelice do god.dana a j. i duze, uvijek je bio bos :/
trebala si u tablicu uvrsit visinu/tezinu/spol, sigurno i ti parametri igraju ulogu u velicini.............................stopala :mrgreen:
ja imam dečka koji je prošli mjesec napunio 6 a nosi 27...Citiraj:
Nena-Jabuka prvotno napisa
curica ima 13 mjeseci i nosi cipelice u u rasponu 18 - 20. ovisi o kalupu, proizvođaču itd... ko što reče cvijeta: nije svaki broj - broj.
baš sam se fino nasmijala...
Mame koje su koristile Elefanten i Bären-schuhe iz Deichmanna please napišite iskustva. Svidjele su mi se jer su mekane, elastičan potplat, pa me zanimaju iskustva, da li ih preporučujete?
Posebno ove Bären-schuhe su izrazito mekane i elastične, ali čini mi se da nisu od prirodnog materijala... je li to ok ili ne?
Elefantice su kožne i čine mi se super, mrvicu manje elastične, ali isto u rangu elastičnijih hodačkih potplata koje sam vidjela.
ja sam kupila njihove papuče (ali nisam sigurna da li su Elefanten ili Bären-schuhe) i raspale su se za niti mjesec dana nošenja :/
više ih nikad ne bi kupila
margita ima jedne super super meke šlape iz deichmanna- to su joj šlape za vrtić, dakle svašta su prošle :mrgreen: , a izgledaju kao nove nakon 2 mjeseca (oke, prljave su, ali inače kao nove :mrgreen: ). oduševljena sam.
Jel mogu i ja?? Obradit ću... ne znam.... korelaciju između miligrama popijenih antibiotika i rasta noge po mjesecima. Ili utjecaj parabena iz kozmetike na rast nožnog palca. Ne bi bilo na odmet ni promotriti prirast gustoće kostiju stopala u korelaciji s pojedinačnim brojem pojedenih Smokija, hrenovki, bočica s otopljenim "zlom" i primljenih doza cjepiva (samo....podaci o tome su tajni pa...).Citiraj:
:lol:
crkla sam na ovo :lol: :lol:Citiraj:
mim prvotno napisa
Ajme navest ćete moderatore da ovako dobru temu zaključaju/obrišu :nope:
i zaboravih mim :lol: :lol: :lol:
i molim te uključi i fakt je li dijete rođeno u harmoniji sa svijetom, nasilno istisnuto ili izvađeno fuj-doktorskim postupcimaCitiraj:
mim prvotno napisa
OK, dosta prazničkog raspolozenja :mrgreen:
Molim vas, drzite se teme tj. ankete, ma sto god joj svrha bila :)
Elefanten cipelice su zakon. Kvalitetne, trajne i udobne. Mi ih oboževamo. Ove druge Beren ili kako već su katastrofa. Ja E-u kupila nešto kao čizme za snijeg i nakon dva dana cif je riknuo. Dakle moja preporuka za ove druge je ne.
A brojevi noga, vrste cipela itd., ajme. Moji imaju minijaturne nogice. E ima 5,5 godina i nogu 27, pa si ti misli. I ja sam pokušavala na akcijama kupovati unaprijed cipele, po meni mani se čorava posla jer neznaš koliko će nogica narasti. Kupi cipele kad ti trebaju, jer češ ih ovako možda kupovati dvaput. Proizvođači su isto različiti i moji recimo mrze geoxice, a drugi ih obožavaju. Mi uglavnom nosimo Nike, Ellefanten i Frodo. Brojevi su također različiti od proizvođača do proizvođača...
i jesu nogice prvo brisane crvenosmeđim ručnikom 8)Citiraj:
magriz prvotno napisa
Citiraj:
Sezona kiselih krastavaca? :/
ne sirius, nova godina je
vidiš da se ljudi malo vesele
e, super vam je zabava :mrgreen:
neizmjerno ste originalne i duhovite :aparatic:
ja jednom nisam bila bezobrazna i podrugljiva, al su neki to tako shvatili pa sam upozorena da ne citam temu uopce ako nesto, ne znam kaj. a vi se bas lijepo sprdate, bar se zabavljate, al dobro. ne mislim nis lose, al stvarno ne zvuci lijepo.
e ali onda nije bila u pitanju ovako važna anketa. i nije bilo od značaja skupit sve ove podatke koji se ovdje traže.Citiraj:
mihim prvotno napisa
ako ne misliš ništa loše kako onda misliš da se sprdaju :?
ja tek zapisivam na papir na što sve moram obratit pažnju kod maloga, tj. kod njegove nogice, pa se vratim s odgovorom.
jedino mogu odmah napisat: noge mu manje smrde ako su mu cipele na knap. ako su iti malo velike smrad nogice se proširi unutrašnjošću cipelice i to bude baš fuj. i nema veze jesu li kožne ili platnene. smrde ko velike nožurine. zato mu nosim napola okraćale cipelice, ali pazim da mu noktići ne prerastu kožu. i bude sve 5. ako slučajno dobije kurje oči - a bože moj - ima pedikerki za to sredit.
:lol: i našoj curici se nogice kod prstića usmrde do večeri. Strašno joj se znoje nogice i stalno skida čarapice :/Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
Rekao je MM da ćemo joj u cipelice morati stavljati one uloške iz DM-a (kakve i on koristi) da joj se nogice ne usmrde u cipelama (i da se se cipele ne usmrde) :mrgreen: Tako ćemo uloške fino prekrojiti sa škarama i staviti u njene cipelice, naravno, ako se situacija ne sredi do vremena kad počne nositi cipelice jer zasad smo u abs čarapicama cijeli dan :roll:
vidiš, vidiš... zakaj se ja toga nisam sjetila :?Citiraj:
Nia_Zg prvotno napisa
mislite da je zdravo te uloške impregnirane svakakvom kemijom stavljati bebi na noge?
Ja to shvatila kao zaje...
Kaj nije?
ja nisam, nadam se da griješim :/Citiraj:
Cubana prvotno napisa
Čuj, mislim da su to dosta debele čarapice. (Misliš na one s "točkicama" na donjoj strani? Mi smo ih jednom dobili.) Pa se nogica znoji.Citiraj:
Nia_Zg prvotno napisa
Probajte joj obući tanke čarapice, pamučne, ionako se svugdje dosta grije, pogotovo tamo gdje je malo dijete. I neka joj po mogućnosti ne budu uske, bolje malo komotnije, pa je neće smetati.
:*
Neka Lory ne zamjeri, napisat ću svoje osobno mišljenje. Mislim da bebama koje još ne hodaju ne trebaju cipelice, iako se, naravno, proizvode, pa se dosta toga dobije i na poklon, i tak.Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
E, sad, za izlazak van iz kuće zimi, to da, ali nakon dolaska na odredište (npr. kod prijatelja) ja bih bebi cipelice skinula. Komotnije je bebi u čarapicama, a rijetko gdje je u kući hladno.
Sad mi pada na pamet i da su male bebe obično u plišanim hlačicama koje pokrivaju i stopala, pa bi još i u cipelicama stvarno bilo prevruće. (U takvim hlačicama mi nismo nosili cipelice ni "za van".)
Pogotovo ako vidim da mi dijete nije zimogrozno, nego "toplokrvno", a nogice se znoje.
Ma jesu da, to su one termo čarapice s abs-om, običnih nema takvih :/. Ako joj stavim obične bez abs-a - teško joj je hodati po puzzlićima. Uopće ne znam što joj obuti za po kući, sve živo skine, a žao mi ju je držati non stop u štramplicama koje by the way ionako nisu 100% pamučne, pa bi joj se i tamo nogica znojila. U biti najviše voli biti bosa, ali bez obzira što je u stanu toplo, ipak nije ljeto, pa mi je to malo :/ Ali eto, ostavimo ju radi njenog gušta malo bosu kad skače po kutnoj garnituri :mrgreen: Kad je bosa je tako spretna :)Citiraj:
dutka_lutka prvotno napisa
Ma neeeeee :lol:, nećemo joj stavljati uloške protiv mirisa u cipelice, šala mala :mrgreen:
U cipelicama je samo kad idemo nekud van, ili u posjetu nekome, a tamo ju i tako izujemo, tako da je u cipelicama zbilja kratko. MM ih koristi jer je u cipelama 9 sati dnevno 8)
A curica već hoda? S 9 mjeseci? :?Citiraj:
Nia_Zg prvotno napisa
Mislim da su za puzanje obične čarapice OK.
i ja..Citiraj:
Cubana prvotno napisa
Već tjednima hoda uz namještaj kao velika 8), a najsretnija i najspretnija je kad je skroz golih nogica :/Citiraj:
dutka_lutka prvotno napisa
I uz to ima već svoje igrice i zabavlja se trgajući naše zavjese od papira iz Ikee dok istovremeno gleda mene i smije se i pokušava mi pobjeći kad ju ja "opominjem" da ne dira zavjese :lol: Prava lopužica :mrgreen:
Ma lako za zavjese, već su stare par godina i nisu više skroz bijele, malo je jednu očerupala na rubu, kaže MM da ćemo kupiti nove... ali koji je to njoj gušt grebati noktićima...
Da se radi samo o puzanju obične bi mi čarapice bile ok, ali ovako joj se nogice u običnim čarapama po puzzle-ama jako kližu. A one papučice čarapice s gumenim potplatom skine u roku par sekundi... A žao mi joj je obuvati Bambi papučice, jer su mi nekako pretvrde da bude u njima cijeli dan... plus i ja sam mrzila papuče kao mala i bila uvijek u čarapama :mrgreen:
Nia_Zg, možda bi joj bile dobre ovakve šlapice:
http://woollybottoms.com/item_721/Au...s-sz-6-12m.php
Imaju potplat od antilopa, da se ne skližu. Znam da aishwarya ima slične takve za svoju curku, pa možeš nju pitati za iskustva. :)
Ovo je katastrofa tema, prešla je u jednu veliku zaj... i spdanciju... mislim da bi bilo najbolje da se jednostavno zaključa...
Više nije ni smiješna... :/