imam zanusi već 7,5 godina prezadovoljna
Printable View
imam zanusi već 7,5 godina prezadovoljna
Imamo Elektrolux Inspire, pere 6 kg, suši navodno 5.
U ove četiri godine sam je upalila par puta. Skoro pa da i ne vidim prednost ovakve sušilice. Strašno gužva robu, a proces sušenja traje nevjerojatno dugo (npr. dobro iscentrifugirane tetra pelene se brže osuše na rešetci u stanu). Suhu robu od frotira nisam dočekala.
Kad završi svoj radni vijek, vraćam se na samo perilicu (ova benedettina mi se čini sasvim ok)
ja imam neku bosch stara je sigurno jedno 8 g,nikad niš na njoj nije otišlo, posebno imam perilicu,jer srećom imam ogromnu kupaonu.ne znam kaj ću kad rikne.niš ne peglam,osim eventualno košulja.čula sam da ove kaj su 2u1 gužvaju jako robu i nije mi posve jasno zašto.možda to ima više veze s centrifugom nego sa samom sušilicom?
Cure, ima li neka od vas OVU
susilicu? Danas sam je gledala, odgovara mi sto je kondenzacijska, ne mora imati nikakve odvode itd, jedino je problem sto bi mi stajala u kuhinji, a ne znam da li je bucna ? I sta znaci da je energetska klasa C ? Kosta oko 350 eur, do sad nisam imala susilicu pa ne znam vrijedi li toliko?
Evo i slika ...
ja je namam
350 E mi se ne čini puno
razred C znači da nije baš štedljiva :/
evo link pa usporedi karakteristike i cijene http://corbis.hr/proizvodi/bijela-te...silice-rublja/
mislim da su sve susilice energetske klase C, osim Miele. ja imam neku Candy susilicu, mehanicku i nije kondenzacijska. moja stoji na lodi i bucna je, ali mog modela ni nema na Candyjevim stranicma, pa su valjda malo ove nove tise.
A mm tvrdi da smo jedini s kombiniranom candy 5+5 i odvojenom sušilicom isto Candy.
Mi smo zbog tih sušilica prošli cijelu kalvariju i zažalila sam svaku kunu koju sam uložila, a uložila sam puuuno.
Prvo smo kupili 5+5 (cca 5500 kn) i sušila je dobro, ali je veš smrdio za poluditi. Zvali servisera - nešto kopao, i dalje smrdilo.
Kad je napokon prestalo smrditi, veš se počeo sušiti saaaatima. Nikad kraja.
Pa se pokvarila još 7-8 puta. U garantnom roku. Svaki put ni perilica ni sušilica nisu radili.
Pa smo odlučili kupiti odvojenu. Uzeli najjeftiniju Candy i stavili ju u špajz i držala sam otvorena vrata za vrijeme sušenja, ali je svejedno navukla vlagu koja je izbila s druge strane sinu u sobu i ormar.
Pa smo zatvorili lođu i stavili sušilicu van. U garantnom roku, otišao dio na motoru i počeo curiti spremnik za vodu.
Zimi sporije suši i sušila bi satima da ne zagrijemo lođu malom grijalicom. Tako nam je i serviser preporučio jer za sušenje treba biti normalna sobna temp, sve ispod toga hladi zrak u sušilici i time pridužuje vrijeme sušenja.
Perilica/sušilica + sušilica + zatvaranje lođe + rješavanje vlage u sobi i špajzu = puuuno novaca
A i perilica više ne pere dobro. Čim skupim novce, kupit ću jednu poštenu Miele perilicu. 6 kg će mi biti taman.
Uh, ja imam tu i da citiram svog servisera: "To vam je sr..e"
Otišao dio motora nakon manje od godinu dana. Ladica za skupljanje vode se nalazi na dnu i procurila je.
Ovlašteni Candy serviser tvrdi da Cyndy ne pravi dobre perilice niti sušilice i da to izbjegavam. Ja naučila na teži način :)
o MarijaP izgelda smo patnice po muci :mrgreen:
a vidis ja sam na zadnjem popravku perilice/susilice u garantnom roku lijepo zamolila servisera da mi pomogne. rekla sam mu da bi kupila samo susilicu koju bi drzala na lodji bez da ulazem neke velike novce. rekao mi je da kupim onu koja nema elektrnoiku, vec mehaniku, da obavezno kupim ventilacijsku i da mi prednost ima ona koja ima dulji garantni rok. na kraju jedinu koju sam nasla da je mehanicka i da mi je prihvatljiva cijenom mi je bila je ova Candy sad je vec 3 godine stara i nisam imala nikakvih zamjerki. mislim daje laumi imala problema s nekom susilicom koja je kondenzacijska i digitalna zimi na lodji. ali treba pitati nju detalje.
Naša je, isto, samo mehanička, 8 kg može sušiti. Koliko se sjećam, otišao kondenzator na motoru.
Nama u dućanu rekli da se ventilacijske više ne proizvode pa smo uzeli kondenzacijsku. 5 kg pletnenih prefolds, ručnika i slične deblje odjeće sušim 110-130 min. Meni je to preeeedugo.
Za lođu niti ne preporučuju neku elektroniku jer bi brzo "otišla".
U kupaoni, iznad perilice stoji plinski bojler pa ne mogu staviti sušilicu na perilicu, a i bolje da nisam jer mi je ova sušilica procurila.
A sa onom nesretnom sušilicom/perilicom više nisam zadovoljna kako pere. Ostaju mi fleke kakve prije nisu. Moram koristiti predpranje + dodatno ispiranje, a za neke stvari i duplo pranje.
Nije mi problem pigment koji ostaje, već se ne ispere hrana, krv i ostalo... baš se onako skori... a sad stvarno ne mogu kupivati novu.
I, kad već kukam, svako malo mi podere neki komad odjeće.
ja se uskoro selim, pa sam kupila Bosch novu perilicu. kad sam rekla MM da zelim novu pitao me da li sam normalna. jer ovo mi je treca perilica u zadnjih6 godina. naime prije 6 godina sam kupila Bosch , ali kad se rodio BC sam zeljela perilicu+susilicu. pa sam kupila tu. Bosch smo prebacili podstanarima. e sad kad se selim ne zelim se s ovom vise druziti. tako da te razumijem u potpunosti i zato pokusavam svakod odvartiti od kupnje kompiniranog stroja.
ja dva rucnika dimenzije 200x100, cetiri rucnika 60x90, i dva 140x90 susim 60 minQuote:
5 kg pletnenih prefolds, ručnika i slične deblje odjeće sušim 110-130 min.
uh , cure hvala na odgovorima....znaci nista, da je zaboravim onda. MarijaP, zao mi je sto si naucila na tezi nacin ;)
Imate li neku preporuku za mene: mora biti u kuhinji, nema odvoda-znaci kondenzacijska, samim tim ne smije biti puno bucna, podnosljivo je ako je kao perilica sudja, da susi posteno u normalnom vremenskom roku i zna se-neke normalne cijene :) znam puno trazim, ali eto da pokusam :)
Da malo podignem prašinu s ovog topica :D
Odnedavno sam vlasnica candy perilice+ sušilice koju koristim samo za pernate jakne i kad je nešto hitno.
Do sada je osušila 7-8 ciklusa , ali meni roba i dalje smrdi po plastici.
Kupila sam i lenor mirisne maramice , ali ništa se ne osjeti , i dalje smrdi.
Oće li to s vremenom prestati?
hoce, bar je meni prestalo, ali ne sjecam se kad, jer sam je intenzivno koristila, dok se nismo rastale LOL
ošla mi vešmašina, i sad si razmišljam možda bo konbinirano uzela ako se može posušiti do određenog stupnja u zimskim mjesecima
ili da zemem običnu mašinu s većom centrifugom
Imaš pravo - to tako funkcionira. Skrati vrijeme sušenja.
Ima jedna važnija stvar kod sušenja, pogotovo ako je u kombinaciji s brzom centrifugom koja gužva - sušilica tak fino ispravi veš da skoro ništ ne treba peglati. Ja i ljeti (ako mi je bitno da nekaj nije zgužvano) zavrtim sušilicu na najkraćem programu. Ni zimi ne sušim do kraja, nego štajaznam pol sata, da mi ne pojede puno struje, ali da ispravi (tj. opegla) veš i da ga osuši taman toliko da se prek noći osuši do kraja. Može osušiti i bolje i to koristim ako je djeci baš bitno da obuku sutra iste traperice, ali samo u slučaju hude sile.
Obično operem punu mašinu, a onda podijelim na 2 hrpe i svaku sušim po 20 minuta, samo toliko da se dobro ugrije i opegla, pa objesim na "harfu". Idealna kombinacija za mjesece dok više nije vruće, a još ne radi grijanje punom parom.
Eto, takvo je moje iskustvo. Nabavila sam prvu kombinirku (kondenzacijska perilica-sušilica) kad je stariji sin imao 3 godine i tukla sam glavom o zid što to nisam učinila čim se rodio, ali nismo imali para.
Mi smo kupili ovu
http://www.ekupi.hr/LG-perilica-susi..._source=Newsle
Možeš staviti da ne suši do kraja nego "za peglanje", možeš definirati koliko dugo da suši (pola sata, sat, dva) a možeš naravno i da osuši do kraja.
Osobno, koristim primarno program wash&dry s postavkom podešavanja vremena do kad da završi, ujutro me dočeka svježe opran i osušen veš koji samo spremim u ormare.
Što se troškova tiče nama je nakon 6 mjeseci na obračunu za struju stigao povrat preplate :mrgreen:
mislim da će odabir ipak bit solo vešmašina s većim brojem okretaja
U narednih par dana MORAMO kupiti perilicu-sušilicu jer će me pranje i sušenje na stalcima izludjeti!!
MOlim preporuke, hvala!
Ja sam nedavno kupila gorenje 5000kn i 5 godina garancije, zadovoljna sam
Ja imam samsungovu, isto 5 godina garancije. Zadovoljna sam relativno. U stvari više me živciraju stvari koje ne smiju u sušilicu.:(
A takvih imam dosta. Pogledaj oznake na svojima.
https://www.mall.hr/perilice-susilic...oCe8MQAvD_BwE- moja je starija verzija
Bolji su odvojeni aparati.
Moja je Indesit, vec osam godina radi bez greske.
Candy 2 u 1, evo je vec 4.tu zimu pere/susi i ne bih ju mijenjala. Da je idealno bila bi dva aparata, no prostor dirigira svoje i definitvno sluzi svrsi, posebice kad se juzina i kisa naredaju.
Što ne smije u sušilicu?
Sorry, htjedoh pitati google pa je pitanje zabunom završilo ovdje.
Danas gotovo sve perilice imaju pet godina, čini mi se.
Evo ti: Candy, Elipso- 2 godine garancije.
https://www.elipso.hr/bijela-tehnika...NDY-CSW4-465D/
Zato sam napisala.:)
Mogu se staviti jedna na drugu, a cijena je ista pa i manja kad kupuješ odvojene aparate.
Ako je perilica- sušilica cca 5000 kn, onda je moja kombinacija jeftinija.
Ja imam mali stan 45m2 i sušilicu na balkonu.
Gorenje ventilacijska sušilica 2200kn i Elektrolux perilica AAA+ 8kg 2200 kn. Dakle zajedno za dva odvojena aparata 4400kn
I mogu sušiti kompletnu količinu opranog veša, a ciklus traje cca sat vremena ako je izcentrifugirano na 1000 okretaja, ako je na nižoj centrifugi, onda sušenje traje desetak minuta duže.
Izračunala sam da mi za pranje i sušenje jedne pune mašine treba maksimalno 5 kwh struje i to kad perem na najvećoj temperaturi.
To je 2,50 kn noćne tarife.
I odkad imam sušilicu peglam samo muževe košulje i pokoju moju bluzu te stolnjak.
Sve ostalo "ispegla" sušilica.
Jučer sam peglala sat vremena i to nakon mjesec dana.
Znači jednom mjesečno sat vremena peglanja, a ne hodamo izgužvani.
I da, račun za struju mi je pao za sto kuna mjesečno odkad ne peglam non stop i odkad imam novu perilicu unazad dva mjeseca.
Eto, to je moje iskustvo.
I ja sam htjela kombinirani aparat i odgovorili su me iskusniji.
Susjed koji popravlja mašine je rekao da je to loše.
Nekoliko frendica je bilo iznimno nezadovoljno jer nisu mogle sušiti kompletni oprani veš, već na dva puta što bi na kraju ispalo da bi se veš prao i sušio po 8 sati.
Na kraju veš sav izgužvan pa opet moraš peglati i smrdio je po paljevini.
Jedna prijateljica je imala Boshovu kombiniranu perilicu-sušilicu plaćenu preko 6000kn i na kraju je nakon desetak uzaludnih dolaska servisera zbog smrada robe po paleži, ishodovala povrat novca i kupila odvojene aparate i sad je ok.
Slažem se s Tanči.
Mi smo imali perilicu sušilicu i valjala je samo za sušenje čarapa, ručnika i posteljine ako vam ne smeta zgužvana.
Problem je bio što je sušila uvijek jednakim intenzitetom. Imala je kategorije suho za ormar (zgužvano), suho za peglanje (vlažno), suho - "nježno" sušenje (mokro) i prosušivanje (jako mokro), dakle vremenski, ali temperatura je uvijek bila ista. Ako slučajno zaboraviš veš unutra sat vremena, ili se upario pa je opet bio mokar ili zgužvao. Uglavnom smo ju koristili za gore navedeno i za prosušivanje. Kasnije je ona odlučila sama paliti sušilicu kako joj se sprdne :)
Bolje su odvojene, a ako i nemaš mjesta, uvijek možeš staviti jednu na drugu.
Nit imam balkon na koji bi mogla smjestiti, nit stane jedna na drugu. Nije uvijek moguce staviti jednu na drugu. Da, bolje su odvojene, ali shvatite da nemaju bas svi opciju kamo smjestiti dva aparata. I u tom zlu, manje je 2 u 1. U nasu ide sve sto je za susilicu, nemam problema sa zguzvanom robom. Dapace. Peglam daleko manje nego prije. Ali, nemam vise ni problema s kisom i cekanjem bure ne bi li prala posteljinu. Pere 6, susi 5. Prilagodjava i kilazu, i vrijeme susenja tako da iako program nacelno traje 2 sata, ona zna osisiti u 1, 20h. Nasa je Candy Alise EVO W 4653D, i imala je garanciju samo 2 godine, a evo joj sad i 4.ta zima stize.
Hvala Rominka.