Moja Vanja je lani s nepunih 1,5 godinu tamanila šipak, tako i ove godine, svi ga jedemo i za sada svi živi i zdravi.
Printable View
Moja Vanja je lani s nepunih 1,5 godinu tamanila šipak, tako i ove godine, svi ga jedemo i za sada svi živi i zdravi.
Mi smo jucer popili svoj prvi sok. Malo smo pravili face, ipak je to kiselo, ali smo ga savladali.
(Potrosila sam litar Vanisha poslije)
bembo je poludio za sokom od šipka. jedan šipak mu ocjedim i ostalo dolijem vode da mu ne bude prejako.
Joj sad sam tek ovo vidla.
Nama nona s Brača poslala puno šipka i filip ga naprosto obožava.
Jede bobice sa žlicom, svakodnevno.
Nisam primjetila da ima problema kod kakanja.
Od danas samo sokić.
Moja Sandra obozava nar. Prvo sam joj davala zrno po zrno, a posle ga je jela na kasikicu. Lepo sve sazvace i nije bilo nikakvih problema. Mozda zato sto ima 12 zubica. Inace kada je pocela da ga jede imala je 16 meseci. A i mama ga obozava. To mi je omiljeno voce. :lol:
Ja sam se prošle godine bojala Leoni dat šipak, ali ove ga tamanimo zajedno jer ga jako, jako volimo...
Bilo mi je presmiješno kako je prvo s veeeeeeeelikim oprezom probala par plodića, a onda su joj se okice raširile od odobravnja i trpala je s obje šakice tako brzo da nisam stigla čistit :lol:
Ja sam onda nadrljala jer ja sipak iliti nar jedem na kile.
Ali zaozbac. Ocistim dnevno dva ogromna i navece udri po njima.
Za sada nisam imala problema, iako sam i ja cula da te kostice prave zatvor.
Ja ne mogu odoliti i obozavam nar.
Sok je i u Canadi jako popularan ali nije to isto. Kad nema nara onda ga popijem i jako je zdravo jer ima jako puno antioxsidanata u sebi.
Inae za one koji vole nar koliko i ja a mrze ga cistiti evo jedna mala tajna za ciscenje(mozda neko i zna za to ali ja nisam pa sam sve oko sebe spricala)
Naspe se u dublju posudu vode toliko da prekrije nar.
Nar se presjece tj otvori u vodi i cisti se pod vodom.
Ide milion puta brze i nista ne sprica.
Ona bjela kozica pluta po povrsini a bobice padnu na dno.
Eto za ljubitelje a ako ste svi ovo znali osim mene :lol: nikom nista.