-
Da, i čemu takvo razmišljanje "sebično je" ovo ili ono vodi. Na kraju bi trebalo ustanovit genetsku policiju koja će istraživat koliko je životno očekivanje za neku osobu, pa, primjerice, ako ima neku težu bolest tipa dijabetes, hepaptitis, artritis, sklonost raku ili nešto - reći - e, ti moraš rađat isključivo do 30-te jer je tvoje očekivano trajanje života tipa do 60-te. Itd. Ili, nekome siromašnome, tko neće imat pristup liječenju, resursima za dijete, ovome ili ovome, reći, kao u Kini - ti možeš imat jedno/dvoje, jer sve drugo je sebično itd. Možda vam se to čini pretjerano, ali ako smo sasvim dosljednji u "sebično je" tijeku misli, mene to dovodi do toga.
Uvijek ću biti više na strani slobodnije legislative, nego neslobodnije. Ne kažem da se o etičkim stvarima ne treba razmišljati, ali nisam sklona tim teaserima - rodila se šestorke, rodila dijete mrtvog muža, rodila u 68-moj i sl.
-
Sad me ina33 asocirala na još nešto, ali van ove teme, nadam se da neću dobiti po prstima. Jako se iznenadim kad netko kaže - ne bih posvojila (o) dijete jer ne znam kakvi geni mogu biti od tog djeteta :shock: . Ja jednostavno ne nalazim dovoljno dobre riječi da na to odgovorim. Izgleda da se oko nas rađaju djeca ubojice i kriminalci, a naša su ok, ne moja nego naša, a "mi" to je već širok pojam...
Bježim...
-
tiki, slažem se, i ja sam o tome razmišljala, nadam se da je ova tema dala svoje.
-
svako dijete nosi veselje, neizmjerno i neprocjenjivo...
svakim danom kako odrastaju uvjeravam se kako to jest i bit će moje najveće postignuće ikada i zapravo ono zbog čega vrijedi sve. Vrijedi svake patnje, suze i divnog isčekivanja. Zaključavam ovim , bar za sebe, ovu temu...
Blagodatni dolasci svih novih malih čuda....... :heart: