Zatvorim oći on je okrenut prema meni ja ga zagrlim ispod njegove ruke i mazim ga,a on zaspi jer ako ga gledam onda bi se on igro.
Printable View
Zatvorim oći on je okrenut prema meni ja ga zagrlim ispod njegove ruke i mazim ga,a on zaspi jer ako ga gledam onda bi se on igro.
mazim ju u snu:-P
...i nisam daleko od istine8-)
ja se nisam pravila da spavam nego sam skuzila da je jedini nacin da on navece zaspe u nekom razumnom roku (manje od sat vremena recimo) to da ja zaspem
Kod mene manji malac uzme moju ruku i drži čvrsto na prsima, ili se buni dok mu ne popustim i stavim ga na prsa spavati. Veći ne želi spavati na rukama, ako ga previše nosam (grižnja savjesti je grozna stvar - cijelo vrijeme brijem da mu se ne posvećujem jednako kao manjem) onda se unervozi i gura me. On voli svoj jastučić za bebe (eh, da, u rodilištu su ih stavljali u te jastuke i oboje su se navukli tako da mi i dan danas najlakše zaspu u tim jastucima. Shvatila sam to kao neki oblik swadlinga) i svoj mir, eventualno dudu ponekad. Totalno su drukčiji, ali ni jedan ne voli treskanje
nisam gledala do kraja, vidjela sam samo kompjutersku simulaciju :/ i to bez zvuka, pa se nisam previše izbedirala
tako nešto sam i očekivala
dakle nije to ono o čemu je riječ u prvom (davnom) postu, o trešenju djeteta u kolijevci, nego o tome da se dogodi da roditelji puknu od umora i nespavanja, a pretpostavljam da nisu ni bili spremni na dijete, pa tresu u rukama malo dijete koje još nema razvijene mišiće vrata
ne razumijem pikulin post - to se nažalost događa, video je informativan i koliko sam shvatila cilj mu je spriječiti takve slučajeve?
što se tiče jakog ljuljanja u visećoj ležaljci, to je i moje dijete jako dobro uspavljivalo kad je bilo maleno
tu nije bilo opasnosti od povrede djeteta, jer je glava cijelo vrijeme poduprta
bilo nam je svima neobično da joj to odgovara, i danas kad je veća ne voli tako jako ljuljanje, ali onda je to bilo sjajan način za uspavljivanje
Mi po novom skacemo na pilates lopti i tako zaspi za minutu-dvije. Kad je bas jako nervozan skacemo jace dok se ne umiri, onda smanjimo tempo. Ali drzim ga s jednom rukom ispod koljena, drugom ispod pazuha i naslonjenog ledima i glavom na sebe tako da nema trzaja. A kad ga uspavljujem onda mi lezi na rukama pa tako skacemo.
Mislim da sam u knjizi "nasjretnija beba u kvartu" procitala savjet da je nervoznu bebu koja urla najbolje sto jace ljuljati i postepeno smanjivati tempo dok se skroz ne smiri.
moje obavezno idu spavati sa krpicom
malo maze nos o nju
okrenu se u stranu i zaspu
:cry: gledala youtube,ne znam šta mi je trebalo...
mm-u zaspe na pilates lopti za par min.,a meni jedino na prsima i to mu treb dosta, što ne znam koliko je dugoročno ok,ali šta ću kad sam žena koja ne zna reći ne ;-)
Kad je rijec o krpici preko ociju... Opasna je itekako. Bebice s izrazenim refleksom sisanja mogu u snu da ih navuku nize, usisaju u usta i uguse se... Znam za jedan takav slucaj, pa mi je maleni od prvog dana spavao bez iceg u blizini, nekakv strah me od krpica drzao...