volimsvojudjecu prvotno napisa
drage mame, da i ja još nešto kažem :) vidim da je rasprava krenula u ružnom smjeru, a vjerujem da je i vama kao i meni jedini i najveći interes da našoj djeci bude dobro. Činjenica da smo svi primorani biti odvojeni od djece i da su djeca primorana biti odvojena od nas gotovo cijeli dan, mučna je sama po sebi. Ako tome još pridodamo mogućnost da se djetetu nešto može dogoditi dok mi nismo s njim/njom, čini situaciju još gorom. Međutim, nitko, ali baš nitko na svijetu ne može pružiti djetetu ono što mama može. Dakle, ako ćemo očekivati da će naše dijete biti zbrinuto onako kako samo mi to znamo, možemo svi komotno dati otkaz i ostati doma sa svojom djecom (a ja bih bila najsretnija na svijetu da to mogu!). Imam osjećaj da ste vi Tunguska strašno povrijeđeni time što je dijete bilo ozlijeđeno i da je to zapravo bilo okidač za sve ovo drugo. Kako sam već prije napisala, znam kako vam je i, da vam kažem da se takve stvari događaju, bila bih licemjerna, jer ni ja ne volim čuti da se takve stvari jednostavno događaju - s tim da je objektivna istina, na žalost takve stvari se događaju, svugdje, bez iznimke. Već sam i pisala da sam ja obavila razgovor s kim sam trebala vezano za to, i da znam da nije ni do teta ni do vrtića. Vjerujem da bi se takve stvari donekle riješile ako bismo svi zajedno surađivali malo više i aktivnije i kad bismo mi kao roditelji mogli jedni drugima ukazati na neke stvari, isključivo za dobrobit naše djece. Marina i Zrinka se zaista trude. I djeca su stvarno dobro zbrinuta. Međutim, i same znate da one nemaju - kao ni jedna teta u vrtiću zadnjih godina - mehanizme kojima bi korigirale ponašanje djeteta koje je možda agresivno prema drugoj djeci. Ali, ako budemo mi kao roditelji povezani, našoj djeci će bit bolje jer ćemo svi zajedno korigirati neprihvatljivo ponašanje, a tete će lakše odrađivati svoj zaista teški i odgovorni posao. Dakle, mi možemo svi pomoć jedni drugima i omogućiti svoj djeci da uživaju, uče, rade i igraju se u jednom od ipak najljepših vrtića u gradu.