Imaš pravo, šanse da ideš na AIH u 7. mjesecu su male, a šanse da se nešto zakomplicira jer ideš na HSG sa bakterijom su veće. Stoga čist bris, pa HSG. U međuvremenu dobra stara kućna radinost ;)
Printable View
Imaš pravo, šanse da ideš na AIH u 7. mjesecu su male, a šanse da se nešto zakomplicira jer ideš na HSG sa bakterijom su veće. Stoga čist bris, pa HSG. U međuvremenu dobra stara kućna radinost ;)
Draga matahari ne idi na hsg dok ti sve ne bude uredno!A što se tiče hsg-a ja sam ga radila 29.06. u viliju pa imam svježe iskustvo. Prvo sve pohvale dr. Radončiću i sestrama.Predragi su! Sat vremena prije sam uzela ketonal čepić, Bilo me je užasno strah, međutim ništa me nije boljelo već sam samo osjetila lagani pritisak(kao kad trebaš dobiti). Vjerojatno zato jer mi je nalaz uredan. Boli ako su jajovodi zaštopani.
I JOŠ JEDNOM SVIM CURAMA HVALA ZA SAVJETE I PODRŠKU!!!
Ja sam radila u općoj bolnici Varaždin. Također malo boljelo, popila apaurin i dali mi još neki koktelčić. Mislim da je bolje raditi u bolnici, da ti naprave kak spada, možeš poslije ležati koliko želiš (ja sam ležala par sati jer sam se raskrvarila) i ušparaš novce. I svakako brisevi čisti prije hsg-a. Moj nalaz je bio lijevo prohodno, desno slabije prohodno. S tim da mi je jedan doktor rekao da nemora biti da desno neće uspjeti, da je možda drukčije jajovod položen. Al su u bolnici pretpostavljali da je to od upale desnog crijeva koja je zahvatila jajovod. Čak sam i na AIH išla bez obzira na to da mi je desno bila ovulacija.
Sad me čeka laparoskopija zbog ciste na jajniku i dr sumnja da je endometrioza. Pretpostavljam da će laparoskopski nalaz dati točnije rezultate.
Napisala totalnu glupost:desnog crijeva:lol: umjesto slijepog crijeva (sve mi je ispalo nekak desno)
Ja sam radila u sisačkoj bolnici prošle godine. Prvi put su me odbili jer u nalazu briseva bila ureaplazma. Tek poslije terapije i urednih nalaza su me primili isti ciklus. Dobila neku inekciju, nije bilo ništa strašno iako sam umirala od straha s obzirom na sve što sam prije pročitala na internetu. I svaka pohvala za brigu i ljubaznost sestrama u sisku.
evo mene opet!!! dobila nalaze: urinokultura-sterilna, bris bakt.-BHSB u vrlo malom broju. zvala gin, kaže da je taj broj zanemariv i da slijedeći ciklus napravim hsg. šta vi kažete? još jedna kura antibiotika ili je ovo ok??????????
prošlo i to! nalaz hsg-a uredan...
ja sam radila HSG u Cito u 11.mj.
cijena 1200 kn
1.dan krvarenja pila sam Hiramicin tablete 2x1 7 dana
moram priznati da me je baš jako bolilo.grozan osjećaj,ali što se tiče doktora i sestre sve najbolje.
Ja sam to napravila rtg u varazdinskoj bolnici,kostalo me nije nista trebala sam samo uputnicu od mog ginekologa. Jedino kaj moras doci ujutro u pola 8 na pult varazdinskog rodilista i javiti se sestri na prijemu i oni te posalju u jednu od soba na 4 katu i cekas dok ne oslobode retgen.prije pretrage ne smije nista jesti i dobijes analgetik u ruku. mene nije apsolutno nista boljelo iako mi jedan jajnik ima malu amomaliju. prdpostavljam da me nista nije boljelo radi toga jer inace ne pijem nikakve ljekove pa me ovaj analgetik totalno osmutio. jedina nuspojava je bila ta dok je prtraga bila gotova mi se spuhivalo na slanu vodu od kontrasta i dizao zeludac na povracanje.
Neki dan sam radila pretragu prohodnosti jajovoda. bas kad sam citala iskustva sa foruma sam se prepala. ja osobno mislim da je sve do lijecnika i njegove strucnosti rada u tome.
Sat vremena prije sam dobila cepic Voltarena. dosla sam kod dr,zena mi je sve objasnila sta i kako. [B]NISAM OSJETILA NISTA! NITI UVLACENJE KATETERA NITI PUSTANJE TEKUCINE.nakon pregleda sam dobila dvije tablete antibiotika i tutanj! pretraga je trajala 5 min. radjena je ultrazvukom. Bogu hvala nalazi su u redu. Zato drage moje koje idete na tu pretragu nemojte panicarit jer NE BOLI!!! Isto tako vi zene koje pisete tako koliko vas boli,da je gore nego roditi dijete....- nemojte siriti paniku bezveze. mislimda je poanta ovog foruma da jedna drugoj pomazemo i dijelimo pametne savjete a ne tjeranje straha u kosti. mislim da danasnji nacin rada nema veze sa onim prije 10g. :joggler::joggler:
Mislim da svatko može procijeniti koliko boli i iznjeti svoje iskustvo. Velika je razlika u UZV hsg i rtg hsg, ali i u samoj premedikaciji.
Da, uzv hsg jest metoda koja je (barem mislim) danas zastupljenija i humanija prema ženi, no to nije i faktor točnosti samog rezultata.
Sama sam radila rtg hsg i da, boli.
I da, nije pregled prohodnosti jajnika, već jajovoda.
Osobno nisam radila HSG ali vjerujem i onima koje kažu da je bolilo i one koje kažu da nije.
Bilo je slučajeva (i to ne malo) gdje se pretraga prekidala jer pacijentica nije mogla izdržati bol, to mi ne zvuči kao preuveličavanje ni foliranje...tako da, super je biti među onima koje su imale sreću da su prošle bezbolno, ali ajmo ne obezvređivati tuđe iskustvo.
Idem ispraviti naslov.
Pozdrav, moze mi netko reci, da li ja mogu od soc ginekologa traziti uputnicu za bilo koji bolnicu koju odaberem za HSG ili moram u onu kojoj pripadam?
Možeš za bilo koju. Barem je kod mene bilo tako
Pozz cure,
dali vam je menstruacija kasnila poslije HSG-a ?
Cure dali znate jel se moze u isti ciklus raditi HSG i biopsija endometrija radi ispitivanje implementacijskog prozora?
rado bi ti pomogla ali neznam
mislim da to moraš doktora pitati !
Pozdrav cure! Da li je koja obavljala pregled za prohodnost jajnika u Koprivnici? Kakva su vam iskustva i kod kojeg doktora ste bile? Hvala vam puno!! :-)