Mi smo problem teških kolica i zgrabe bez lifta riješili maramom! Nosimo se, ona spava, meni slobodne ruke, znam da neće početi plakati kao u kolicima, a uza sve to ne preznojavam se od pomisli kako ću tešku košaru i dijete prenjeti na treći kat.
Printable View
Mi smo problem teških kolica i zgrabe bez lifta riješili maramom! Nosimo se, ona spava, meni slobodne ruke, znam da neće početi plakati kao u kolicima, a uza sve to ne preznojavam se od pomisli kako ću tešku košaru i dijete prenjeti na treći kat.
Evo da napišem riječ-dvije o promjenama u našem životu! Prvo, izlasci bez kolica (s maramom) su nas totalno preporodili na kraće relacije. Oduševljena sam! Drugo, maknuli smo košaru i sad idemo van samo s kolicima, ajme, prelagano! Oduševljena sam. Moj život je dobio neku sasvim novu dimenziju! Preporođena! Neopisivo me to razveselilo i otvorilo nove mogućnosti. Mogu van bez da ikog moram išta pitati/zamoliti ili o nekom ovisiti i mogu van bez da sam zabrinuta kako ćemo napustiti zgradu ili se vratiti nazad. Inače, nažalost, ne mogu dizati kolica po sistemu stepenica po stepenica jer su sve stepenice bezveze rađene tako da kao da imaju neki mali betonski L pri vrhu pa točak zapne za to. Ne znam koji je građevinski termin za to. Ali stepenice nisu čisto okomite, nego pri vrhu svake imaju udubljenje cijelom dužinom. Zato sad kolica uzmem na bok i odnesem gore. S lakoćom!
Super! Baš mi je drago zbog vas! Uživajte u šetnjama!
Ja se namjeravam počet javljat susjedima u zgradi
Acqua: hvala ti :love2: stvarno mi se život totalno promijenio s ovim!
Linolina: he he nije loša ideja... samo, na mojim kolicima je problem što dan-danas ne znam gdje bi druga osoba mogla uzeti kolica da mi pomogne, recimo, spustiti kolica niz stepenice... nezgodno je...
Aiko, kad ti bebica malo poraste, možda da razmisliš o kišobran kolicima... Mi smo isto imali teška, nezgrapna kolica - a kad nam je curica malo narasla, uzeli smo nova i preporodili se! Izbor je divan, cijene pristupačne - mi smo uzeli ona koja se mogu spustiti i u ležeći položaj, pa nam sada i mlađa kći u njima uživa. Što je najvažnije, lagana su, naša imaju oko osam kilograma, pa ih bez problema mogu nositi uz i niz stube noseći svoju curu - nju u jednu ruku, sklopljena kolica u drugu. :-)
Pozdrav,
ja imam ista takva kolica i imamo puuuuuuno vise stepenica od tebe i sve rjesavam sama... bebicu stavim u kosaru i nosim ju u jednoj ruci, a kostur u drugoj ruci samo lagano spustam stepenicu po stepenicu. I da vidis kako ide, bez problema!
A inace kad ti netko pomaze, ne hvatat za taj spoj među kolima nego za sipke.
Ciaos..
Bebu u klokanicu, prvo van izneses konstrukciju, a onda kosaru, i to sve dok je beba na tebi.
Sad kad je veca i kad ce uskoro u sportska kolica, bit ce mozda malo lakse jer kosara ima cca 5 kg, a sportska navlaka valjda 0,5kg. A cim se steknu uvjeti, tj. beba jos poraste i mozda vise ne stane u klokanicu, kupiti neka jaaaaako lagana sportska kolica.
I mi imamo Chicco kolica koja su nam zavezana lancem u stubistu, i to na dosta nezgodnom i uskom mjestu - najveci problem je bio kako izmanevrirati s kosarom i bebom te konstrukcijom, koja je bila sklopljena, i odtegliti kosaru i dijete (cca 10kg+) do treceg kata s vrlo visokim stepenicama.
Sad vidim da sam bila tupa k'o noga od kuhinjskog stola - lijepo sam trebala ili konstrukciju drzati rasklopljenom pa si tako barem olaksati stvar (a ne biti previse obzirna i paziti da svatko od mojih ludih susjeda moze komotno proci kraj kolica) ili ostavljati sve dolje i dijete nositi u torbi-nosiljci, i jednostavno je u svemu tome ubaciti u kosaru.
Preporodila sam se kad sam se rijesila kosare, kostala me bolnih ledja i popucalih savova...