-
moguce je da je pokupio od nekog dok je prosli puta bio u bolnici. to nam je i dr rekla.
stvarno mi je bilo bitno da li su uzrok tome platnene ili ne. zapravo mi je mama ubacila bubu da bi to moglo biti to.
sad ga odvikavamo od pelena i bilo bi dobro da uspijemo bas zbog tih infekcija, a i da ako se eventualno desi, pelene ne budu opet "krive":-)
-
Htjela sam zapravo reći da će se gotovo jednako ponašati bakterije bilo djete u jednokratnim ili u platnenim, najbolje ponavljam tokom dana bez pelene ili ako ti je nezgodno bez pelene., onda platnena bez covera i odmah nakon piškenja presvlačenje. Uzročniku svejedno gdje je ispod platnene ili jednokratne, čak su mu bolji uvijeti razmnožavanja ispod jednokratne pelene jer je veća temperatura ispod jednokratne za guzu i pišu, a ta veća temp. od platnene je idealna za njihovo razmnožavanje, vole 37 stupnjeva, najidealnije za njihov rast.
-
o da, pa tako ga i odvikavamo od pelene da ne nosi nista tokom dana, ne?
-
Sorry na nastavku prijašnjeg posta pisala sam ga dok još nisam pročitala tvoj odgovar.
-
ma nista, nista...
meni je u biti bitna potvrda da platnena pelena nije nista gore od jednokratne...hvala
-