kako misliš bez knjižice?
JEsi pogledala otraga, na poleđini, tamo uglavnom budu te upute...
marchie, jeste vi kupili Tobi u Brežicama? nije mi jasno jer su izričito rekli da ga nemaju u petak popodne,pretpostavljam adste ga kupili udrugom dućanu ili im je u međuvremenu dođla još jedna narudžba... Vjerujem da je tobi isto super, ja sam, tako happy s ovom našom Romericom da bi najradije malu smo stavila u auto i vozi... :-)
E da a knjižica bi trebala biti otraga u onom malom džepu.
Da, skinuli smo sa MC stranice, nemrem vjerovat da se nisam toga sjetila! (Moj muž se sjetio.)
Baš sam gledala, izgleda da je knjižica bila zakvačena na stražnjoj strani AS, mislim da nema pretinac, pa je ispala.
Baš mi je drago da smo svi zadovoljni svojim AS-ma, najviše najmlađi!
Eh evo i nas.
Nama su u izbor usle Tobi i King Plus. E sad, cula sam da se mnogi roditelji zale na jastucic kod Roemera (preuzak) sto je u kolekciji 2011 "popravljeno". Mislim da ne bi trebalo vise predstavljati problem.
Moje pitanje za vlasnike obje sjedalice: koja ima mogucnost viseg postavljanja pojaseva? Ne mislim na ukupnu visinu naslona sjedalice, nego kojoj se pojasevi od sjedeceg dijela mogu u visinu vise izvuci? Moze li neko mjerenje? To bi bilo od velike pomoci.
jel mi moze netko poslati link od ducana u brezicama?
mi smo sa starijim prosli MC priori XP (ukrali nam je sa autom), zatim MC Tobi - pukla joj plastika koja sluzi za zatezanje remena, i sa je u MC Priori i ceka prelazak u vecu grupu (jos ce dugo biti u ovoj, s obzirom da ce tek sad napuniti 3godine i ima tek oko 14.5kg).
Mladji ce za 2tjedna godinu dana, jos malo stane u jaje, drzat cu ga u njemu dok je god moguce, ali imamo sad priliku uzeti polovnu MC priori fix, staru 2godine, nikada nije bila u sudaru. Inace nisam za polovne AS, ali nekako bi radije uzela ovu sa isofixom nego novu Priori Fix ili Tobi ?
i jos jedno pitanje, ne vidim vise na web stranicama (baby media shop, e-burza,...) u ponudi MC priori fix :( Zasto je nema? netko mozda zna?
Hvala
Pozdrav,
Mi smo isto vlasnici Priorifx-a. Jedna stvar mi je malo čudna, a to je da se sjedalica lagano klima u bazi. Dakle postavljena je preko isofix-a i baza stoji čvrsto, ali kad uhvatim za naslon sjedalice mogu je klimati po možda centimetar lijevo desno ! Jeli to ok !?, jeli kod Vas isto tako ?
Unaprijed zahvaljujem
Nemojte hvatati sjedalicu za naslon jer je tamo djelomično stiropor pa se može potrgati. Pomicanje sjedalice se uvijek provjerava u bazi sjedalice. Pomicanje se tolerira do 2 cm i nije rjetko kod ISOFIX-a jer kopča ISOFIX-a klizi po alci na koju je pričvršćena.
U nedjelju je pregled AS u Nedelišću a sljedeći vikend vjerojatno u Zagrebu pa ako imate dvojbi probajte doći na jedan od tih pregleda.
Hvala ! Mislim da je to onda dozvoljeno pomicanje. U Splitu sam pa ne mogu doći na pregled. Pozdrav
MI trenutno imamo slične dileme, pa bi mi aktualni savjeti baš dobro došli. :-)
Hvala!
Pokusaj da ih vidis i probas u autu prije kupnje, onda ces i odabrati favorita kad sama uocis razlike i vidis koja bolje "lezi" u autu.
Ja bi tako napravila da ja imam dilemu...
Javit ce se netko tko ima iskustva sa koristenjem tih sjedalica... Koje dvije si pikirala?
A da najbolje bi bilo isprobati. U kojem ducanu to dopustaju? Proslo ljeto smo starijoj kupovali Cybex Sollution X2 i trazili probu ali nam nisu dali. U Cuty centru East smo kupilu....
Sad bam jos nije hitni, alu razmisljamo o nekoj romerici 9-18
ili MC Tobi.
Ti si na kraju kupila Romer King, jel da? Sinoć sam čitala, a sad mi se ne da ponovo pretraživati postove. Jesi zadovoljna?
Mi smo Tobi isprobali kod prijatelja i čini se baš OK, ali ipak Romer bi trebala biti bolja, iako su im neke pale na ovogodišnjem HAK-ovom testiranju (ima članak u njihovom glasilu, iako nisu te koje nas zanimaju) što me baš iznenadilo. Ipak sam sklonija Romeru, ali me zanimaju iskustva.
Jel to kupukes za ovu mladju? Kolika je?
U debeloj odjeci ju ni ne smijes vezati jer to puno utjece na sigurnost.
Proci ce jos nekoliko mjeseci dok tvoja malena ne bude spremna za sjedalicu u smijeru voznje (dok ne krene hodati..)... Tako da ti nije zurba sa sljedecom kategorijom... A i nece jos tako skoro tezinom prerasti jaje, a visinom nece sigurno ...
Da li si izvadila umetak za novorodence ako postoji, jesu li utori na ispravnoj visini?
Ako se dogodi da ce prerasti grupu 0+, a nije spremna za kategoriju I, morati ces kupiti neku kombiniranu, tako da se jos nastavi voziti unatrag, a kad krene koracati onda se montira unaprijed...
S2000 a čuj i moja djeca u jajetu nisu bila do godine dana, nema šanse nisu mogla stati ja sam imala ono Peg Peregovo jaje, negdje s 9-10 mjeseci sam ih prebacila.
e da ovisi i koiko ti je visoko dijete? ja kad sam svoje prebacila isto tako nekako s 9-10 kg vidjelo se da su se djeca preporodila u AS normalne veličine. Doduše ja imam isofix, i Romer je bio King Plus ili kako se već zove ta verzija s isofixom.
Nela, mi smo pre, prezadovoljni s Romerom, inače mi smo sve te modele As isprobavali u Baby centru u Brežicama al nije mi jasno pa kako ćeš kupit da ne probaš stavit dijete unutra da vidiš kako mu je, čudni su ti prodavači. uglavnom u nekim dućanima imaš te kao izložbene za isprobat, nama nikad nisu radii probleme nigdje.
mislim da neces pogriješit ni s jednom od ovih AS.
sad si razmišljam pa moj F. s 2 god ima nekih 13 kg pa gdje bi ja njega mogla ugurat u ono jaje, to je fizički neizvedivo a visok je 95 cm.
Jaje se prerasta ili visinom ili tezinom- znaci 2 cm glava od ruba sjedalice ili kilima... Znaci cim se jedno od to dvoje dogodi- ne moze u AS.
Naravno da dvogodisnje dijete od metra ne moze u jaje jer ga prerasta visinom ma kakvo perce bilo.
Moj se u jaju vozio do cca 15 mj (a dosta je dugacak).
Nisu ni sva jaja ista...
Svakako, beba od 6 mj ne moze ni u mc tobi ni romer king, ako cete gledat sigurnost.
Znam sve i za debelu odjeću i za vrijeme prelaska na višu kategoriju. Starija mi je bila sitna beba i ona je sa godinu dana i 9,5 kila komotno bila u jajetu, prebacili smo ju malo poslije prvog rođendana zbog visine, ali malaaaa....:mrgreen: jednostavno jedva stane u sjedalicu po širini, ne visini, naravno.
Baš sam se danas vagala s njom i ima po mojoj vagi 10,5 kila (7,5 mjeseci). Imamo onaj skafander koji ima rupu za AS, tanki skroz tanki ali od nekog nepropusnog materijala, remenčiće stavim ispod skafa, ali ona jednostavno ne može niti rukice približiti k sebi u tome. Tako smo jednom išle voditi seku u vrtić i nema šanse da to mogu ponoviti, ali dobra je ilustracija koliko joj je tijesno. U vrtić seku vodimo u 95% slučajeva nas dvije i u podne idemo po nju, pa sad po ovom vremenu koje slijedi jednostavno moram naći neko rješenje. Do garaže moramo po hladnoći, same smo pa ih ne mogu ostaviti ići grijati auto, pa se vraćati po njih, pa im skidati jakne do vrtića i opet oblačiti pogotovo malu koja bi još spavala....ali nije baš da je to tema ove teme pa ću skratiti....:-)
Ma dali su oni nama isprobati sjedalice u dućanu, ali ja bi rado isprobala i u autu, ali to nije dolazilo u obzir, mislim jasno mi je da to baš tehnički nije moguće da sad svatko navlači nekoliko sjedalica na parkiralište, pa isprobava, vraća.....ali tek tada bi vidjela kako stvari stoje.
Moja još može u tankoj majici i bodiću i onda ju debelo zatrpam dekicom (koju ona svim silama nastoji skinuti i baciti), ali ne vjerujem da ćemo izdržati do koračanja, mislim da nema šanse.... Ne žurim se još posebno sa kupnjom, ali moram biti koliko toliko spremna. :-)
Nas prijatelj ima 11mj -12 kg i upravo ce sada prijeci u kategoriju 1 jer je poceo hodati. Dakle-stao je u sjedalicu 0+ (Naravno, samo u tankoj odjeci, jaknica se oblaci naopacke nakon sto se dijete zaveze).
Da, rukice i prednji dio su pokriveni, ostatak ionako grije AS :)
nela08, MC cabriofix je zbilja prostrana sjedalica. Moja malena je u njoj bez problema bila do godine dana i punih 13 kg (s tim da je ona bila zbilja ogromna beba). U tankoj robi, ne u debeloj jakni, a sjedalicu složiš malo strmije, tako ćeš dobiti više mjesta.
Upravo tako martinaP, mozda je i do nagiba AS...
Nela, ako beba dobro drzi glavu (a sa 6 mj drzi) sjedalica 0+ ne mora biti pod nagibom od 45, vec ju mozes jos nastrmiti. Tako ce beba bolje upasti u AS i bit ce vise mjesta i sto se visine tice...
Takodjer provjeri umetak za novorodence, da li je izvadjen...
[QUOTE=martinaP;2514766]nela08, MC cabriofix je zbilja prostrana sjedalica. Moja malena je u njoj bez problema bila do godine dana i punih 13 kg (s tim da je ona bila zbilja ogromna beba). U tankoj robi, ne u debeloj jakni, a sjedalicu složiš malo strmije, tako ćeš dobiti više mjesta.[/QUOTE
Ali sigurno ti je bila jako stisnuta. Valjda je to onda ok. Sad.bi najradije stavila sliku da mi netko drugi procijeni da li je to ok. :-) ali to bi bilo stvarno of topic...:-) Koristimo ju uz easy base pa je uvijek na istom nagibu.
Zasto ne probas bez te baze, mozda se preporodite :) mozes!
nela08, jedan od idućih vikenda će biti pregled autosjedalica u Zagrebu, pa ako ti je zgodno, ne bi bilo loše da dođeš pa pogledamo uživo :-)
datum pregleda će biti objavljen i ovdje na forumu i na FBu
u city centru one east u baby centru daju da odneseš sjedalice do auta, pod uvjetom da auto parkiraš u garaži na istom nivou gdje je i dućan. ja vukao s prodavačicom jedno 4 komada :) jako su ljubazni.
ukoliko se odlučiš na promjenu sjedalice prije nego dijete bude fizički spremno za grupu I, jedina opcija ti je kombinirana sjedalica