Ja sam sada u 2.tromjesečju, početak...i nadam se da će ovo uskoro proć... :)
Printable View
Ja sam sada u 2.tromjesečju, početak...i nadam se da će ovo uskoro proć... :)
Probajte uzeti Mg!! ;)
Meni je pomagao.
Prije trudnoće za migrenu sam pila 2 ibupropena 400 + normabel 5, legla u mračnu sobu i odspavala.
U trudnoći sam popila svega nekoliko paracetamola (16tt). Znam da ih smijemo piti, ali nisu oni baš toliko bezazleni. Rekao mi je gin da smijem popiti 1 paracetamol 500, al nek rađe popijem normabel 2mg, eventualno 2 komada. Bolje kemijski djeluje na dio mozga koji upravlja migrenom i bezazleniji je od paracetamola. Najčešće niš ne popijem jer ak mi migrena traje 3 dana, što mi je par sati blažih bolova.
ja bi isto popila paracetamol od 500mg i imam neki melem na biljnoj bazi. s njim bi namazala sljepoočnice i zatvorila se u mračnu sobu - ali glavobolje su me ubijale...
Iz osobnog iskustva, na samom pocetku trudnoce (bas pocetku 2.-4. tjedan), i kasnije, u drugom tromjesecju, patila sam od 3-dnevnih glavobolja. Ne znam da li bih ih nazvala migrenama, ali bile su dugotrajne i vrlo jake.
Pokusavala sam ih izdrzati bez uzimanja icega, izludjujuce. Cesto ne bih mogla pa bih uzela nesto na bazi paracetamola (Lupocet, npr.), koji ne bi pomogao jer je glavobolja bila prejaka.
Moj doktor opce prakse mi je savjetovao da ga uzmem ne na vrhuncu boli, nego cim osjetim da ce to biti jedna od tih jakih glavobolja - rekao je da djetetu u svakom slucaju steti manje jedan Lupocet od trodnevne patnje majke.
To mi je pomoglo.
A glavobolje su nestale u 3. tromjesecju.
Meni bi kod migrena pomoglo jedino spavanje. Nakon sat-dva čorenja obično bi se glavobolja skroz puvukla. Ali već dugo ih nisam imala.
Ja legnem "normalna" i probudim se s glavoboljom.
Al sve to vjerojatno ovisi o glavoboljama i migreni prije trudnoće. Sve što imam u trudnoći imala sam i prije, samo je sada znatno naglašenije.
i meni je grozno kad odspavam po danu, obično me iza toga i uhvati glavobolja i očajno se osjećam. ali kako sadie kaže tako mi je bilo i prije trudnoće, samo je sad 10puta gore.
Mene drži od jutros neki čudan osjećaj, kao da mi je mozak želatina... a sada sam išla prati suđe i saginjat se ... užas.