ma hvala ti, svako iskustvo novih mama je dobrodošlo. samo ne znam šta sve od tvoga trebam duplati :lol:
Printable View
Ni meni kadica i prematalica s ormarićem nije nimalo koristila, sreća da sam je dobila na poklon :mrgreen:
Dijete jako brzo preraste tu kadicu, pa smo brzo kupili veću. Kupili smo neku anatomsku, baš za kupanje beba, jedan dio ima naslon da dijete može sjesti, a drugi dio je malo nakošen za bebe koje još ne sjede. U sredini ima kuglu koja pridržava dijete između nogica da ne može pasti. Ali iskreno, ni to mi nije trebalo, mogla sam komotno kupiti u Konzumu malo veću kadu za rublje, ionako ga mi držimo i čuvamo dok se kupa..
Dijete možeš premotati i na kauču ili krevetu, a robu možeš čuvati u svom ormaru ili kupiti djetetu ormar koji će mu koristiti i kasnije..
Ugl., za sve koji to kupuju - nepotreban trošak.
da, samo naše bebe će biti bar kil manje od vaših, tako da će nama kadica duže trajati, npr.
a i robe se sa blizancima ima puno više, tako da ormarić za prematanje dobro dođe, pogotovo ako se koriste platnene pelene.
meni je kadica iz ormarića bila nepraktična i malecna, jer je Noić imao 51 cm pri rođenju, za kupanje ju nisam iskoristila, al zato sad u njoj držim svu njegovu kozmetiku koju koristimo, tako da sam barem ju za nešto iskoristila.. prematalica isto... prematamo ga na krevetu.. nekako mi je nepraktična..
Namjeravala sam, i dva dana je bio u platnenim pelenama, i jednostavno mu nisu odgovarale, svaki puta kada se popiškio je bilo dreke, o kakanju da ne govorim, ja sam koristila onaj stari način platnenih pelena, ne moderne nažalost, da smo moderne koristili možda bi i ostali pri tome.. bolna tema naše platnene, nemoj u to dirat :-)..
A što se poklona tiče, ne bih isto o tome, ne mogu reći da sam razočarana u svoju užu obitelj nego sam više od toga.. neki ga još nisu došli niti pogledat.. a i ja ništa od nikoga ne očekujem tako da... (dobili smo novaca da, i to je već na štednji..)
p.s. samo opaska ako planirate otvarati štednje, nemojte na djetetovo ime, već na svoje, jer ako otvarate na djetetovo ime, onda ćete za svako podizanje novaca morati tražiti odobrenje od CZSS...
sad vidim kolika je prednost biti stara prvorotkinja :lol:
svi moji frendovi se jedva čekaju riješiti robice, tako da ću sve dobiti.
a posuditi ću i krevetić, ormarić, hranilice... sve osim kolica i as. i platnenih pelena.
vjerojatno, da je jedna beba, i kolica bi posudila
dižem temu - još jedna trudnica koja bi sve spremno stoljećima unaprijed :mrgreen:
Ja sad u 22tt i već imamo ponešto oprano i speglano, ginica me upozorila da krenem na vrijeme s pripremama jer ću kasnije biti golema :mrgreen:
Ima li još koja spremačica stvarčica?
Baš mi je drago što je netko podignu temu. Hvala curama na svim savjetima, sve sam pročitala, čak si i isprintala što mi sve treba:mrgreen:
Polagano i ja slažem stvari. Nemam još dosta toga ali polagano spremamo. Imam robicu, nešto pelena (tetra i za šir. pov.) dobili smo krevetiće, AS, a kolica se spremamo kupiti.
Sada smo u 26 tj. i mislim da bi trebala sve nabaviti do 30tj. dok još mogu hodati okolo.
Molim za savjet. Zanima me koje stvari nije potrebno kupovati odmah za bebu. Pitam zbog toga što će me vjerojatno rodbina pitati što da kupe, a kako će doći u posjetu kasnije (recimo za mjesec dana od poroda) kaj da im kažem. Većinu stvari polagano spremamo tako da imamo sve za početak. Što je korisno poželjeti za kasnije? Bacite svoja iskustva. th.
Pa ovisi o kolikom se poklonu radi - ako je riječ o većim stvarima, možda nije loše tražit hranilicu, viper, vrtić, a ako se radi o onim manjim, možda baby gym, veći brojevi robice, pelene (uvijek ih treba), dekice, vreće za spavanje, ručnici....
Hvala tonili, tako sam i ja nekako razmišljala.
Ako će ti netko dolazit kasnije, možeš žicat i AS.... vrijeme leti i sve to nabrzinu treba.
Eh da, sjetila sam se i bočica :))
veči pokloni: bicikli-guralice, ili samo guralice (one za hodanje)
manji:uvijek je dobrodošla veća robica, pidžame...možda neke igračke, slikovnice-one taktilne (jel se tako kaže).
Cure kako stojite sa svom opremom za bebače. Jeste li sve nabavili?
Ja se nadam da mi sve imamo. Sada smo u 30 tj. trebamo još neke sitnice tipa pelene.., za mene za bolnicu. Kako nemamo dječju sobu sve stvari su mi u ormaru, čekaju na pranje/peglanje/pospremanje, a ja to nekako odgađam. Mislim si ima još vremena, a opet nikad neznaš. Mislim da ću ipak ovaj tjedan početi spremati.
arizona kod mene je isto stanje - imamo svega, osim tih zadnjih potrepština za mene i malih pelenica, a sve čeka na pranje i peglanje.
Ali mogla bi znaš počet, ipak 30tt je ozbiljna brojka ;)
Maramu za nošenje
skafander
ako kažeš veću robicu, trebala bi reći veličinu i godišnje doba, da se ne desi da u ljeto imaš samo zimsku robicu...
Mislim da će ovaj vikend biti akcija. Mama mi se najavila za pomoć pa ćemo zajedno početi spremati. Mislim da ću mužića nagovoriti da on namjesti kindać.
ok, tek sad sam vidjela da je tema na blizančkoj..
posteljina, plahte, vreće za spavanje...
Kako ste riješile spavanje blizanaca na početku. Mi ćemo imati 2 kinderbeta, s tim da će jedan biti u spavaćoj, a drugi u dnevnoj sobi. Nemam ih gdje držati u dnevnoj. Mislila sam da na početku spavaju u jednom kindaću. Jel to funkcionira?
Koliko ste posteljine imale za početak. Vjerojatno ću nešto i dobiti, ali htjela bih pripremiti da ne fali.
Moje su spavale zajedno u jednom krevetiću - zapravo, u početku su obje spavale u koljevci, a kasnije u krevetiću. NJima lijepo jer su zajedno, meni nadohvat ruke.... Tu istu kolijevku sam furala u dnevnu i tamo su boravile preko dana... Od posteljine ti je, po meni, najviše potrebno plahtica, njih zapiškaju, pobljuckaju i tak...
Zajedno će spavati dok se ne počnu gurati, a stvarno ne znam kad bi to moglo biti. Mislila sam jedno staviti s jedne strane, a drugo s druge(da se dodiruju nogicama). Ako je kinderbet 120x60 to onda neće dugo trajati.
Isto smo imali jedan krevetić u dnevnom, a drugi u sobi. Spavali su zajedno, u početku jedno do drugog, a kasnije jedno nasuprot drugom. Mislim da su sa 3 mj. počeli spavati svatko u svom. Ovaj u dnevnom je bio za dnevno spavanje. Dobro nam je došlo i da jedno stavimo navečer u sobu, a drugo u dnevni dok ne zaspu da ne bude jedno drugo i onda ovo iz dnevnog odnesemo u sobu.
:shykiss::roll:ja ću isto moje blizance staviti zajedno u krevetić do 6 mjeseca ,nadam se.... a kasnije na madrac s ogradicom.
nažalost nemamo mjesta.... zasad
Weather, kad su nakon 3 mj. počeli spavati svaki u svome kinderbetu, u čemu si ih držala u dnevnoj sobi preko dana. Ne znam šta bi nabavila za kasnije dok su još mali, vrtić možda(ne znam je li on za tako male).
eva, imas i kinderbete 140x70. Mislim u Kiki
U vrtic je nezgodno stavljati bebu koja ne sjedi. Moras se dovoljno sageti preko ograde da ju polegnes. Odose ledja.
Hej Marija, nismo se dugo čule.
Stvar je što već imam 2 kinderbeta 120x60.
Morat ću smisliti nešto drugo.
Eva - tek sam sada vidjela pitanje... donijeli smo krevetić od mog nećaka pa je dečko spavao u njemu, a cura na kauču (imamo široki kauč kojem se mogu maknuti jastuci koji služe za naslon).
Nisu loši ni putni krevetići, jeftini su, a dobro dođu kad se ide nekamo, jedino su duboki i tvrdi pa treba kupiti i sklopivi madrac.
Moji su od 5 mj. spavali u kolicima. Tako sam ih mogla uspavati istovremeno, zavezati da ne padnu i nisu me boljela leđa od nosanja, a i kad smo negdje išli nisam morala misliti kamo s njma.
Eva ja imam te krevetiće 120x60 i u jednom su zajedno spavale skoro do 5 mjeseci - onako ukoso.
meni je jos puno prerano za kupnju i opremanje, al ko sve duple trudnice-postoji mogucnost ranijeg odlaska u bolnicu i htjela bi biti spremna..
peterlin, upute cu isprintat, a citam i sve ostalo pazljivo, al ne znam osnove-u cemu bebe idu doma iz bolnice? spavaju u jastuku? i ima li negdje rjecnik pojmova-sta je biper, viper, baby gym? divila sam se tom stranom jeziku donedavno, a sad ucim
Mare ja svoje šmizle odnjela u autosjedalicama - lijepo ih doneseš i sestra ti bebice lijepo unutra spakira :)
Ja sam koristila jastuke, one su zimske bebe i unutra im je bilo toplo, nisam ih niš pokrivala...a i za tandem dojenje su mi bili super. Nekima je lakše u tome i primit male bebice - znam da moj tata ni Jurini nisu htjeli ni blizu ak nisu bile tak dobro upakirane.
I da, tako te je divno vidjeti tu :*
Ovo je viper:
http://www.magicbaby.hr/za-bebe-u-ku...464000739.html
A ovo baby gym:
http://www.magicbaby.hr/igracke-hr/e...d-play-hr.html
I da, htjela sam reći, moje su cure i spavale u jastucima dok god su stale u njih, ponavljam, bile su zimske bebice... I dosta su dugo bile u jednom krevetiću, tako da za početak možda nema potrebe da sklapate dva.
Mare, divno je zaista vidjeti te tu :heart:
Kod nas sve isto kao kod Tonili.
Od kojih 5 mjeseci spavaju svaki u svom kindaču, svatko na svojoj strani pored bračnog.
Posteljine imam 4 komada, flanelske. 6 bi bio optimum.
Robice mi je uvijek malo, koliko god vrtim mašina, desi se na sam na knap i čekam da sušilica zvarši da MMu spremim bodije i trenerke za sutra. Imamo puno naslijeđenog, a i burza tu je opcija.
Imamo 2 hranilice, imali prije 2 vipera, naravno 2 AS, 1 prematalaicu, 1 kadicu za kupanje. Sve redom second hand ili dobiveno na poklon.
hvala vam drage moje...
ok, kužim da je baby gym za kasnije, a za kad je viper?
AS tražim one 0+?
budemo i mi onda za početak u jednom kindaću, a mi ćemo iz bolnice putovat 70 km, to će biti ok?
Moje sam u viper stavljala od cca 3 mjeseca na dalje, prije toga su spavali zamotani u one jastuke za novorođenčad. Preporučam Chicco viper za male male bebe ili Fisher Price za veće. Moji su imali oba i oba su OK.
Mi smo iz bolnice putovali 55 km u autosjedalicama koje idu uz kolica Peg Perego, kategorija 0+. Još se voze u njima (idu do 13 kg, malci imaju oko 11).
hvala ti:heart:
izgleda da sam ja ovdje jedina štreberica, šta mogu kad volim biti spremna, i inače, ne samo za ovo:-)
Nisi usamljena. Ja sam usred ljeta peglala tetre i bodiće. Rodila sam 29.12. Tako je s nama twin mamama :)
:lool:
Ja sam bila gotova s velikom kupovinom do 25 tt, sad su ostale još samo sitnice poput pelena, eventualno neke robice i ako će mi nešto usfaliti od opreme. S robicom mi je bilo najteže jer je generalni savjet kupovati veće veličine u startu (od 54 nadalje), ali naše bebuške su ipak manje tako da sam kupila i veličinu 50. Surfala sam dosta po netu (i ovdje i na engleskim blizanačkim forumima)...
- 2 kinderbeta 120x60
- 3 poplona
- 2 pamučne (končane) dekice
- 4 kompleta posteljine
- 6 plahti s gumicom
- 3 nepropusne plahte
- 3 vreće za spavanje
- 2 mobila (vrtuljka)
- 2 mreže protiv komaraca s držačima
- 1 noćno svjetlo
- 1 prematalica
- 1 kadica
- 4 ručnika s kapicom
- 6 frotirastih trljačica
- toplomjer za vodu
- toplomjer (uho)
- škarice za nokte
- 2 češlja
- aspirator za nos
- 2 AS Maxi Cosi City (čekali smo pošiljku s datumom proizvodnje 2013.)
- bočice (2 start kompleta A.vent Natural Range u kojem su bočice 2x125 i 2x260 ml, četka za čišćenje i duda)
- sterilizator
- grijač za bočice
Nismo uzimali viper nego smo uzeli drveni vrtić za blizance (http://www.baby-dump.nl/index.php?pa...=206&merk=2907) jer mislimo da je puno više/dulje iskoristiv. Dala sam presvući spužvu plastificiranim materijalom za staviti unutra (da mogu kasnije, kad budu veći, samo prebrisati ako se šta prolije). U vrtić mi idu i dva baby gyma koje smo kupili. Vrtić mi ide u boravak, tako da ih mogu negdje sigurno spustiti
Kolica smo na kraju naručili u Austriji i trebala bi doći sredinom veljače.
Robicu bi trebala popisati, pa onda postam, a sigurna sam da sam još nešto i zaboravila.
Ali kojih sam se bapskih priča naslušala dok sam kupovala tako rano... :roll: "Najbolje" mi je bilo: Pa kaj se ne bojiš da će se nešto dogoditi s djecom kad sve kupuješ tako rano?!! A kad sam im rekla da će mi, ako nešto ode krivo, ova oprema biti najmanji problem, onda su me gledali kao aliena...
IDEŠ!
Mi nismo četvrtinu toga imali......u bolnicu sam otišla sa općom zabranom svima da mi kupuju bočice.....
ali kad smo napokon iz bolnice došli imali smo ih 6.
Ali nismo se trajno na njima zadržali.....