ja sam neko vrime pila bas ove vitamine, i bas mi je nekao bilo muka od njih. rekla sam to i mom ginekologu pa sam ih promjenila. nisu mi bili bas naj naj
Printable View
Uzimala samo folnu kiselinu, i kasnije Magnezijum, ali to po uputstvu doktora.
Kad sam ga pitala za trudničke vitamine rekao mi je da nema nikakve potrebe za tim (gunđao je: zdrave žene, zdrave trudnice, a samo bi neke tablete gutale :mrgreen: ). Kontrolisala sam krvnu sliku 3-4 puta u trudnoći, Fe i hemoglobin su pred kraj bili na donjoj granici, dr je rekao da je to sve normalno.
Ja sam u prosloj trudnoci pila one h** sokice - to mi je najmanje tesko padalo na zeludac, ali mi je tesko padalo na novcanik pa bas nisam bila redovita. Ovaj put sam kupila nw folnu i ugodno se iznenadila kako su male tabletice - prosli puta sam pila neke ogromne, i to mi je bas koma kad uz mucnine jos moras gutati nesto takvo sto mi i na normalan zeludaci izaziva nagon za povracanje.
Pa sad pitanje - da li ove nw prenatal su isto neke male tabletice ili ogromne? Ak su velike onda ih necu piti, ako su male mozda bih probala ovaj put s njima... Ili netko ima za preporuciti neke druge da su male tabletice? Ja se na zalost lose hranim jer sam na poslu cijeli dan i nemam bas neki izbor zdrave hrane pri ruci a navecer sam toliko umorna da pojedem bilosto samo da je gotovo za 15 minuta...
Eh, da - je li netko probao tu nw omegu za trudnice? Kakve su te tablete?
ja se isto bila opskrbila razno raznim pripravcima. jedne je trebalo piti 4 x dnevno, pa odustala, od drugih sa, da prostite, prdila nenormalno, pa sam prestala pit, od trećih mi opet nekaj nije bilo dobro.... oduistala od svega - sada pijem željezo ujutro i navečer ca-mg citrat (u boci, kao mlijeko izgleda) i to je sve. ostalo je bačenih parsto kn.
Ja sam pila folnu prvih 2-3 mjeseca, ne bas svaki dan, ali recimo 4 puta u sedmici. Od tada NW Prenatal, takodjer ne svakodnevno i ne osjetim nikakve nuspojave od njega. Magnezij uzmem s vremena na vrijeme zbog grceva, a mozda jednom sedmicno feroglobin. Sve navedeno mi je dr. preporucila, ali ja smatram da se hranim uravnotezeno i da ne moze tek tako nastati neki veci deficit i da nema potrebe da se kljukam tabletama. Tu i tamo, da malo popunim depoe koji se u trecem tromjesjecju brzo prazne, i to je to. Uostalom, vitamini nisu antibiotici, vec dodatak prehrani, pa neka redovitost nije neophodna...
sillyme, vece su koliko se sjecam, otpilike ko antibiotik. Pricala sam s par nutricionista, sasvim slucajno, nekako smo se nasli u drustvu, i svi kazu da je NW najgori. Twin lab je daleko bolji po sadrzaju a Elevit ima najbolju dozu svega. To mi je i ginekolog rekao.
Sillyme,pa i ja pijem te sokice i nisu toliko skupi,pakiranje sa 2 bocice je 39kn a 3 kutije su ti za 36 dn i to je 117kn!
a vecina trudnickih vitamina je debelo preko 100kn a traju isto 30 dn!
meni sokic isto najbolje pase...
Zadnji nalazi krvi su bili zadovoljavajuci,malo bi mozda samo trebala pojacat zeljezo pa tamanim kuke i sparoge u zadnje vrijeme....i zucenicu...mljac....
KAL je dobar ali kako nema nikakve reklame za njega, čini mi se, da je rijetko tko čuo za tu inače svjetski poznatu firmu.
Teica u pravu si, KAL je jako dobra firma, uzimala sam ranije neke njihove preparate, a i MM je pio njihov cink kad smo radili na bebici :mrgreen:
A ja uzimam Prenatal od tvrtke SOLGAR. Inače su njihovi preparati pogodni i za vegetarijance i vegane...
Zadovoljna sam i nemam nikakvih nuspojava :-)
Što se tiče NW vitamina i ja sam čula da nisu baš... :nope:
Ja uzimam Elevit, ali ne baš redovito. Kutija od 30 tbl mi traje već skoro 2 mjeseca i još imam 5-6 tbl.
Za NW sam stoput čula da nisu baš, a nemam pojma zašto i voljela bih da mi netko baš objasni zašto. Zahvaljujući reklami, to su vjerojatno najprodavaniji vitaminski preparati.
U prvoj trudnoći sam pila prenatal od NW i imala sam mučnine pa sam negdje pročitala da oni uzrokuju takve nuspojave. I u ovoj trudnoći sam imala mučnine, a nisam uzimala te vitamine. Zapravo, tih par tjedana mučnina nisam uzimala nikakve vitamine.
Neznam kako bi NW Prenatal uzrokovao mučnine kad svi prenatal vitamini imaju isti sastav, mrvicu drugačijih omjera. Ok, moguće da vitaminski preparati uzrokuju mučninu, ali baš samo nw...
Curke koje piju Elevit da li ste primjetile kak cijena ovisi od ljekarne do ljekarne. Ja kupujem u jednoj ljekarni po 99 kn,a u drugoj sam prije po 103 kn meni je razlika recimo
A sokic koji ja kupujem u DM-a ( a zna se da on ima ohoho marze) je 39kn a u apoteci vidjela neki dan 48kn!!!!
Apoteke imaju marze od cca 30-35%!
meni je dr preporučio taj sokić, ali nema šanse da toliko love dajem za vitamine i minerale kojih ima i u prenatalu
ja pijem jedino zeljezo..moj ginek. je protiv tih raznoraznih vitaminskih tableta,pokusavam se relativno zdravo hraniti i to je to..rekao mi je da beba sve potrebne vitamine dobiva preko hrane i da nije potrebno ih dodatno uzimati.. svako toliko iscijedim si narance.limune,svaki dan pojedem jabuku ili sta vec imam doma od voca..neku vocnu salaticu..i super..
mayica01, ja slično kao ti... nastojim jesti sezonskog voća i povrća, slušam reakcije tijela (za sada jedino ne podnosim češnjak, inače ga obožavam, ali zato ne prođe dan da ne pojedem glavicu kapule ili mladog luka :))...
Na početku sam pila folacin (zbog prethodne trudnoće) i prenatal nutrients od Solgara, ali mi je od njih stalno bilo zlo pa sam prestala...
Prva dva mjeseca sam uzimala folnu, a sada pijem Twinlabov prenatal.
Tako sam isto u prvoj trudnoći i odgovaralo mi je. Nikada kao tada nisam imala lijepu kosu i nokte. Kosa gusta i sjajna, a nokti čvrsti. Nastavila sam piti prenatal i šest mjeseci nakon poroda. (dojila sam pune dvije godine)
Dijete mi nikada nije popilo nijedan antibiotik :-) Možda ima veze.
počela sam piti folnu (jer se sve više raspravlja o tome koliko je zapravo dobra, a koliko štetna... :-/ ), pa sam prestala....
evo sad sam prošla 12 tjedana i nisam ništa pila do sada..tu i tamo kad se sjetim popijem kalcij od TWINLABA i to je to :)
inače jedem voće, povrće, pijem mlijeko, domaću juhicu i tako...
navodno da najnovija istraživanja pokazuju da bi bilo najbolje ne uzimati ništa....
i još jedna stvar oko koje neke trudnice redovito griješe..
vitamine ne uzimate zbog bebe, nego zbog sebe! beba sebi uzme sve što joj je potrebno, ako nema dovoljno, onda crpi od vas iz vaših kostiju, iz zubi... i sl.
dakle, kroz te vitamine koje pijete, vi nadoknađujete sebi što vam je potrebno, a što vam beba uzme ;-)
da koksy,ja platim 11 eura u ilirskoj bistrici.prvo sam pitala koliko je ovdje,pa kad sam išla u šoping sam svratila u ljekarnu i baš se iznenadila..to mi je usput a i 20 kn ušteda :-)
malo podižem temu...
počela sam piti elevit u 12 tt a dosada sam pila samo folic...ja sam platila 109 kn u Osijeku..šta vi pijete,koje vitamine?
Cijelu trudnocu pijem Elevit, sad sam 38+4. isto platim oko 110 kn.
Twinlab, Prenatal. Ali samo kad se sjetim, sto je nekoliko puta tjedno.
Čitavu trudnoću (28+3) Elevit. 110 kn Gdje god sam ga kupovala u ZG-u ista je cijena, ne znam da li obilazim krive ljekarne ili su se konačno dogovorili...
Pregnazone complete (Health Aid). 60 kom, 174 kn!
Ja skoro cijelu trudnoću (sada sam 34. tt) uzimam Pronatal od Elevita, iz jedinog razloga jer sadrži i omega 3! Uz to sam u zadnjih mjesec dana počela piti i magnezij (u šumećim tabletama) zbog jakih grčeva. To je to! S time da, kao što je netko već napisao, ne opterećujem se time i popijem kad se sjetim. Nemam ništa protiv nekih vitamina u trudnoći ali ne pada mi na pamet kljukati se svime i svačime, tako da mislim da je sasvim dovoljno kupiti si prenatal i to je to, s time da ni to nije obveza! Mene strašno živcira to njihovo pametovanje i kljukanje svačime! Meni je doktorica prepisala sada i željezo (ne fali mi ga, dapače ima ga i više nego dovoljno), kao reda radi, ja sam samo kimnula glavom ali ga ne uzimam!
Pozz curke!
Ja uzimam pronatal od elevita to mi je dr.propisala! No meni se U trudnoci zgadilo mlijeko uopce ga ne mogu ni pomirisat pa znate li neki dobar pripravak Koji barem malo nadomjesta mlijeko? :)
pa ako jedeš svježeg sira,jogurte itd nebi trebalo biti problema.dosta žena ne podnosi mlijeko..ja ga lagano mogu sada ali hladno ! ako je toplo zlo mi je !
Trudnoća je još mala pa do 3 mj pijem samo folnu za sad. Imala sam priliku pa sam iz Beograda nabavila Elevitov pronatal koji tamo košta (u kunskoj protuvrijednosti) oko 81kn
Prva tri mjeseca pila Folic Plus, nekakva f kiselina sa dodatkom kalcija i vitamina a sad vec par mjeseci pijem Pregnital jer ima Omega kiseline. Pokušala piti na početku onaj ****-ov sok za trudnice ali mi je bio pregadan, kao i oni dr dokovi.
Zato svako jutro ili cijeđena narančada ili si napravim sa Bullet Expressom sok od 3,4 vrste voća svaki dan, mislim da su moje potrebe za svježim vitaminima zadovoljene.
Meni je sok od aronije, uf super fin i pun vitamina ali je skup uf
Ja trenutačno pijem pregnital. Zanima me da li i nakon 3.mj.mogu nastaviti piti ovo,buduči da su svi potrebni vitamini u tome,jer inače ne jedem voče! I zanima me koji ljekovi su dobri za "kasne trudnice " a da imaju omega 3. ? Tnx