A jucer u Konzumu Maxi na Kneziji u 10.30 dio frizidera u kojemu stoji piletina i puretina gotovo prazan :shock:
Printable View
A jucer u Konzumu Maxi na Kneziji u 10.30 dio frizidera u kojemu stoji piletina i puretina gotovo prazan :shock:
jest ću normalno. mislim da je suludo prestat. btw. neki dan su pronašli svinjsku, misli kugu, negdje u Aziji..pa ti vidi
ne odmah ni nuzno. kao ni pticja gripa.Citiraj:
Mima prvotno napisa
Pa sad, ptičja gripa ubija, brzo i u velikom postotku. Druga priča je to što perad kod nas po svoj prilici nije zaražena, a i to što se pažljivim rukovanjem i dobrim kuhanjem čovjek niti od zaraženog mesa ne bi zarazio. No, ono što hoću reći je da je biljna hrana možda zagađena i svakakva, ali nisam nikad čula da se od konzumacije biljne hrane netko otrovao ili umro. A iz mesa i jaja, a bome i mlijeka stvarno vrebaju svakakve opasnosti. Ja imam dosta veliki strah od mesa, pogotovo otkad njime hranim i dijete - baš čitam one WHO-ove upute za 'rukovanje' sirovim mesom i mislim si, pa ja to tako uvijek radim. Dok nisam jela meso nisam bila tako oprezna u kuhinji.
da, ako si zaraženi labud :smajlić koji se izvinjava ali mora okrenuti očima:Citiraj:
Mima prvotno napisa
u zadnjih nekoliko godina umrlo je u cijeloj Aziji 60 ljudi, tak da ti veliki postotak pada u vodu
Ubija veliki postotak onih koji su zaraženi, a zaraziti se, k'o što rekoh, za sada nije baš lako.
I tu nikad dosta opreza - što znaš s čim su nešto gnojili. I kakve beštije (tipa štakori) su po tom hodali po noći dok stoji na placu?Citiraj:
Dok nisam jela meso nisam bila tako oprezna u kuhinji.
To ti je kao kad očistiš od raslinja zonu blizu požara. Kad požar dođe do nje, nema se po čemu dalje širiti. Iako baš ne znam koloko djeluje kad nema nikakve kontrole nad divljim pticama (kao, prate ih, moš mislit, svezali su svakoj odašiljač...) što znaš da se neki bolesni labud neće sjesti baš na venitlaciju od veeeelike peradarske farme. E jesam crnjak.Citiraj:
Meni se čini da je to prvenstveno zato da se ne zarazi druga perad
Koja druga perad kad ni ova nije bila zarazena + istrijebe svu perad s potencijalno zarazenih imanja.
Tako je. a zaraženo je bilo stotine milijuna peradi. i još se uvidjelo da su obolijevali npr. brat i sestra, dakle moraš biti malo i genetski predisponiran, kao i za kravlje ludilo(tko zna koliko je milijuna ljudi već pojelo zaraženu govedinu prije nego što se otkrilo, a oko 150 ih je umrlo). Tj. većinom su to iznimke.Citiraj:
ninochka" prvotno napisa
A od obične gripe je u tom istom peridonu umrlo oko 5000 ljudi.
A i kažu stručnjaci da je, zapravo, mala mogućnost da mutira.
Sad ja tu tješim vas, a povremeno bi trebalo tješiti i mene jer i ja nekako izbjegavam piletinu. Ne mogu si pomoći
Mi smo izbacili sve od navedenog i tako ce biti do1.mjeseca( buduci da ocekujemo jos neke ptice) zelim biti sigurna.Cini mi se da je to sve jos neistrazeno i da uprkos nasim zeljama virus moze mutirati.Zasto da reskiram kad mi nije potrebno, nece nam nista biti bez peradi i jaja.
Dakle ono što sam htjela reći nema baš nikakve veze sa ptičjom gripom od koje se, Bogu hvala, još uvijek izuzetno teško zaraziti, sve da i konzumiramo zaraženo meso kojeg kod nas uostalom i nema. Hoću reći da, iako su i biljke možda 'nezdrave' tj. pune pesticida, GMO-a i tko zna čega to ipak ne ubija ili truje trenutno nego možda na dulje staze loše djeluje na naše zdravlje; no meso/jaja/mlijeko zaista mogu biti izvor kojekakvih opakih boleština, ja se prema mesu koje pripremam ponašam kao da imam pred sobom biološki otrov a ne hranu, pa imam posebne daskice (staklene) i noževe za meso, sto puta perem ruke kad diram sirovo meso itd. Ne znam kako vi, ali ja se ne osjećam ugodno kad na hranu koju ću pojesti ja ili, još više, moje dijete gledam sa takvim strahom. Već sam nekoliko puta bacila ono što sam skuhala Lei jer mi se učinilo da meso smrdi. No, to je vjerojatno posljedica toga što ja godinama nisam jela meso, i puno sam se ugodnije osjećala dok je kroz moju kuhinju prolazilo samo povrće i zrnevlje; jer ipak još nisam čula da se od bilja netko otrovao - osim doduše listerije, ali ona je ipak posljedica načina držanja hrane.