Ali onda i računi moraju glasiti na ime te osobe
Printable View
a kako onda pokupi merwer? Obzirom da carinik na izlazu iz EU za ovjeru treba original dokumente...Preslika je, koliko mi se čini, dovoljna samo da bi se račun izdao na traženo ime...
I da ne bude zabune oko poštenja i carinskih davanja-ovo o čemu pričamo, nulta stopa carinjenja na robu podrijetla iz EU, te oslobođen unos robe do vrijednosti 1200 eur na namještaj odnosi se isključivo na putnički promet...Koji prestaje biti putnički čim koristiš usluge prijevoznika a onda slijedi redovno carinjenje po svim propisima :-/
namještaj koji je podrijetlom iz EU do 1200 eura ,u putničkom prometu, dakle ako sama voziš, ne podliježe carini ,plaća se samo PDV
Za namještaj koji nije iz EU carini se po jedinstvenoj carinskoj stopi od 10% i to do iznosa od 5.000 kn. Preko tog iznosa nije moguće ocariniti na putničkom prometu već granična carina traži da se carini na jednoj carinarnica, dakle treba uzeti špeditera. U tom se slučaju carini redovno, a ovisno o tarifarniku i zemlji podrijetla robe.
@ petarpan: Hvala ti, sad mi je jasnije.
Da li netko zna provjerene dostavljače koji voze i u Dalmaciju, Split?
Pp molim
ma znam to za račune i za veličinu kindača - dovukli smo si hrpu namještaja iz ikee... ali bed je što trebam puuunoo stvari... ma meni je najsmješnije što nekad pređem sa 600 eura računa, a da me nitko ni ne pregleda, a nekad mi već na 300 oderu finu svoticu
e a s obzirom da planiram uzeti i madrac, jel on onih dimenzija kakvih i je ili je malo vakumiran u najlonu pa je smanjen?
hvala... uf, bit će to zabavno dovući... trebam još i 2 komode i hrpu sitnica tak da ću najvjerojatnije ipak morati 2 puta ići
pričaš o madracu za kinderbet ili?
Ja sam kupila za malo veći dječji krevet, pa pretpostavljam da ima i za kinderbet
http://www.ikea.com/at/de/catalog/ca...ns_ikea/16206/
ali annie je kupila baš za kinderbet pa kaže da je "normalno" zapakiran tak da bih prije rekla da se njih ne mota
a koliko vas dođe put iz zg do graza sa svim vinjetama?
ja bi išla kad bebač malo još poraste, nisam već sto godina bila u grazu
vinjete i cestarine i gorivo...toliko da se isplati uzeti mrava. ali nije toliki gust
ali zato mozes busom, a to je samo 100 kn
Za kinderbet nije zarolan, barem ne ovaj neke normalne debljine koji smo mi kupili. A za veliki krevet jesu rolani. Ali mogu još pogledati pa javiti. Apropo vinjeta i goriva- slovenska je 15 EUR za tjedan dana, 7,90 EUR je austrijska za 10 dana, a onda još 2x 42 kn ako se ide iz ZG-a za autoput do Krapine i nazad...a gorivo oko 20 EUR...
i koji je trenutno najpovoljniji dostavljač?
Ej cure, imam pitanje :) Ima tko kakvu stranicu od dostavljača oz IKEA-a? Ili nekog pouzdanog? Treba mi hitno. Hvala!
Jako preporučam gore navedenog prijevoznika!