ja stavim zamrznuto na biskvit, prelijem hladnom kremom koja se odmah stisne i ostavim u frižideru najmanje pola sata, a najbolje je sutradan
Printable View
ja stavim zamrznuto na biskvit, prelijem hladnom kremom koja se odmah stisne i ostavim u frižideru najmanje pola sata, a najbolje je sutradan
Ide nam ročkas!!! Naišla sam na ovaj recept i mislim da će torta biti diiiivna, jedino što me zanima za koliko osoba je ta torta, nas će biti 15-ak
Molim vaša iskustva tako da znam koliko torti moram pripremiti 1 ili 2 :-)
ja sam ju radila prije 10 dana ponovo za jedan rođendan i svi bili oduševljeni, jako je fina:)
Mmmmm stigle su domaće jagode - ovo radim za viked i uopće ne sumnjam da će biti super!
Jedino, moj kalup je 26cm - je li netko radio u takvom? Hoće li biti dovoljno visoka za prerezati?
Info; ročkas prošao ostala 4 komadića, ljudi su tržili repete
tonili moj kalup je isto 26 cm. i torta je bila baš kako treba
Biskvit je jako fin, jedina mi je zamjerka što torta ima nekako "jednoličan" okus
Odlična je,radila sam za vikend.XENA probat ću staviti drugi šlag,ne biljni,mislim da će biti ne jednolični okus.Ubaci malo kiskog voća.
Aaaaaaaaaaaa, radila sam ju sinoć i jutros sam ju htjela izvadit iz kalupa da ju ukrasim, a kad tamo potpuna katastrofa, krema se razlijeva na sve strane.
Zašto?
Kako je moguće da je tako rijetka?
Jucer je bila puno čvršća.
Uglavnom, jako je fina torta, ali jest ćemo ju žlicom iz kalupa.
I biskvit sam pekla 15-ak minuta, već je bio potpuno pečen.
Da sam ga pekla prema receptu bio bi valjda skroz crn.
Nisam radila tu tortu, al mi je cudno da se raspala fila kad ide 2 pudinga na 0,7 l mlijeka.
Pada mi na pamet da ili nije bio dovoljno kuhan puding, ili nije bio dovoljno istucen slag, ili su bile premokre jagode.
Iako kasno odgovaram, provjerila sam izvorni recept na danom linku:
"Bake cake 10 minutes. Reduce oven temperature to 325 degrees. Bake until cake is golden brown and firm to the touch, about 1 hour. Let cool in pie plate on a wire rack."
Tj. predgrije se pecnica na 180, pece se 10 min, spusti temperatura na 160 i tako se pece oko sat vremena.
Ako "gori" odozgora stavi se Alu folija.
Mozda je maxi koristila jako veliki pleh pa joj se za 20 min ispekao tanki kolač.
Meni se svidja ovaj recept:
Biskvit od 5 jaja,120 g secera, 50 g putra,120 g ostrog brasna. Peci na 180 C
(Tuku se bjelanjci, pa se doda secer, pa mekani putar, pa zumanci, pa brasno)
Krema:
100 g mixanih jagoda
150 g sjeckanih
350 g polovica
200 g svjezeg sira
150 g jogurta
200 g slaga od slatkog vrhnja
60 g secera
2 paketica vanili secera
6 listica zelatine
1-2 paketica crvenog preljeva
Eventualno slag i listici badema za ukrasiti po obodu.
Izmjesati sir s jogurtom, secerom i vanili secerom, dodati mixane jagode.
Namociti zelatinu 10 min u hladnu vodu i iscijediti. Zagrijati dok ne bude tekuca. Izmijesati s dijelom sir-kreme, dodati sjeckane jagode pa tu smjesu umijesati u ostatak sir-kreme.
Pustiti da se neko vrijeme gelira u frizideru, zatim dodati cvrsto tuceni slag.
Sloziti u kalup: na donju polovicu biskvita izliti kremu i poklopiti s gornjom. Posloziti polovice i preliti s preljevom od sredine prema van (ako mi je rupicasti biskvit, trebam dva preljeva).
Ostaviti tortu barem 3 sata u frizideru. Skinuti prsten i eventualno ukrasiti sa slagom i listicima badema (ako nije neciji rodjendan, meni se to ne da :))
To je za 26 cm kalup.
Nije bitno se drzati tocno kolicina jagoda mixanih, sjeckanih i polovica.
Radila sam ovu tortu (naslovni post) ali s integralnim brašnom i alnaturinim pudingom i slatkim vrhnjem za tučenje.
Jako fino! Možda sam mogla biskvit na dva puta rezati, jer je vrlo izdašan.
sliku stavim, prava pravcata torta i pojeli su je i ne ljubitelji kremastih kolača.
Odlična torta! Rezala sam biskvit na tri dijela i baš je bila lijepa i visoka.