Ja AB-,suprug O+,najstarije dijete znam da je A-,(pisalo na kartonu u rodilištu),za drugo i treće znam da su negativna,
ali ne i koja krvna grupa(nije pisalo na kartonu).
Printable View
Ja AB-,suprug O+,najstarije dijete znam da je A-,(pisalo na kartonu u rodilištu),za drugo i treće znam da su negativna,
ali ne i koja krvna grupa(nije pisalo na kartonu).
Svi troje 0 -
ja sam AB+, mm 0+. isto smo dobrovoljni davatelji. ja već 18 godina i nikad me nisu zvali, kak to?. jednom sam ja zvala njih kad sam dobila mail za jednog muškarca, da trebaju, pa je rekla da trenutno imaju dovoljno.
Ja sam B+ a mm AB+. Za malca ne znam.
Ja 0-, mm A+, klinci svi A+
ja 0-
mm A+
dijete br. 1 A+
dijete br. 2 B-
naše je (da ne bude nikakve zabune ni čudnih primisli:mrgreen:), ali je (po objašnjenju doktorice) došlo do krvne ekspresije??? (ma što to značilo)
Ja B+
MM 0+ , a bebi vidjet ćemo
Nije mi jasno zašto ne uvedu praksu određivanja krvne grupe po rođenju i onda da to zabilježe na npr. zdravstvenu knjižnicu pa u slučaju nedajBože nečega odmah imaju taj podatak.
mrkvica evo ja sam informirana malo za određivanje kod bebica, transfuzijska medicina djeci ne voli određivati krvnu grupu jer do 6 mj života krvna grupa može biti nestabilna i može doći do čestih pogrešaka koje kasnije mogu biti kobne, određuje im se samo u hitnim slučajevima kada je potrebna exangvinotransfuzija ili bilo kakva transfuzija ili ako idu na nekakv zahvat, ali i u tom slučaju nije 100% sigurno pa se u primjeni koriste 0- eritrociti kod bebica...eto, nadam se da sam dala neko korisno objašnjenje :)
vidiš, to nisam znala za bebače. hvala!
ali bi se onda moglo provjeriti/odrediti u nekoj kasnijoj dobi. :mrgreen:
Ja sam baš jučer pospremala ormar s dokumentima i našla svoje nalaze iz trudnoće - krvna grupa 0+
Muž mi je isto 0, ali on je negativac, pa bi me baš zanimalo kako su djeca ispala. Ako se dobro sjećam, negativci su recesivni, pa su vjerojatno djeca ispala pozitivna. MOrali bi to provjeriti.
Ja 0-
mm 0+
kći 0+
sin 0-
Klincima su određivali grupu i RH faktor zato jer sam ja - a mm +, a nakon rođenja kćeri sam dobila injekciju onog kakolisevećzove.
ja-idealni davatelj O-
mm B+
sin B-
kći O+
mi smo svi cetvero A-
0+ :)
ja B+
mm 0+
N B+
N B-
ja i T 0+
J je isto 0+ mislim, a za mm nemam pojma
B+
I ja sam AB-
Ajde složite anketu!
da, može anketa.
a ja bih još ako netko ima pri ruci i onu knjigu o krvnim grupama (nešto Ishrana i k.grupe, čini mi se) da neke činjenice ovdje pribilježi (ukratko naravno). ako može.
B+
Ja A-
MM B+
stariji A- (mamin sin :) )
mlađi AB- (rijetka ptica)
Mrkvice05, evo linka za hranu po krvnim grupama
http://www.beautymag.net/prehrana/na...krvnim_grupama
Hvala, Vjeverice!
Pogodili su me s osjetljivošću probave. Još ću malo googlati...
B+
0+
Ja A+
MM 0+
A ja mislila da bebama ne određuju rutinski krv da ne bi bilo mama A, tata O, a dijete B :unsure:, pa da ne bi bilo problema dok je beba mala.
I ova ishrana po grupama mi nije jasna?? ja obožavam meso, ali ono.. baš iskonski...., a MM bi mogao živjeti na salati.
Ja sam A-.kao i curka
Obožavam i meso i salatu:lol:
Ja sam 0+
Dete A+
MM je onda, valjda A, jer ako nije... :nope:
Ja sam 0+, mm je B- ... ni za sina, ni za kći ne znam grupu, iako mi je kći imala žuticu, a neonatologinja mi je rekla da djeci sa žuticom obavezno rade krvnu grupu.
Ab +
Ja A+, MM 0+
Za klince nemam pojma, ali rado bih saznala, mozda napravimo to u nekom privat. labosu.
Meni je upala u oko zanimljivost na linku koji je magriz stavila
http://www.hztm.hr/index.asp?id=42#11
RhD grupe Hrvatska Europa Kinezi
RhD poz. 85% 85% 100%
RhD neg. 15% 15% 0%
Ispada da medju kinezima nema Rh negativnih, zanimljivo :-)
AB-
A+
POGLEDAJTE SI OVU STRANICU JAKO JE ZANIMLJIVACitiraj:
Nasljeđivanje krvne grupe
Određivanje krvne grupe također se radi u svrhu utvrđivanja roditeljstva, ako identitet oca, majke ili oba roditelja nije siguran. Na primjer, u slučaju određivanja očinstva krvne grupe djeteta i majke uspoređuju se s krvnim grupama osoba koje bi mogle biti otac djeteta, a pravi otac se obično utvrdi na način da se isključe osobe koje nikako ne mogu biti očevi. Ipak, određivanje krvne grupe korisnije je ako se želi dokazati da muškarac nije otac djeteta, nego ako se želi dokazati da on to je. Dijete od svakog roditelja nasljeđuje gen A, B ili 0. Gen A i gen B su dominantni, dok je gen 0 recesivan. Slijedi prikaz mogućih kombinacija:
Krvne grupe roditeljaMoguće krvne grupe djetetaKrvne grupe koje nisu mogućeA AA,0B, ABA BA, B, AB, 0-A ABA, B, AB0A 0A, 0B, ABB BB, 0A, ABB ABA, B, AB0B 0B, 0A, ABAB ABA, B, AB0AB 0A, BAB, 00 00A, B
http://www.plivazdravlje.hr/aktualno...vne-grupe.html
ZAŠTO SE DJETETU NE VADI KRVNA GRUPA PRILIKOM ROĐENJA I ZAŠTO KRVNA GRUPA NIJE OTISNUTA NA OSOBNOJ I ZDRAVSTVENOJ ISKAZNICI.
Ja sam B+
M-A mislim -
za malu neznam
Kada se P. rodio pitala sam doktore koja je krvna grupa, a oni su mi rekli ako je majka RH + da se djetetu ne provjerava...
Kćer, muž, ja, mama i svekrva - smo svi AB!
Koja koincidencija, obzirom na rijetku pojavnost te krvne grupe!
Mama i ja smo neg. a ostali poz.
ja 0+ ..pa ako kome zatreba davatelj...:-)