i ja se s vama slazem.
dodajem jos da mi nije problem voziti po noci tako da idem kad cure spavaju.
ako idemo po danu, pikiram dnevno spavanje.
Printable View
i ja se s vama slazem.
dodajem jos da mi nije problem voziti po noci tako da idem kad cure spavaju.
ako idemo po danu, pikiram dnevno spavanje.
http://www.klokanica.hr/roditelji/sr...B+page+statusi
baš sam danas naletila na ovaj članak pa neka ga i ovdje :D
moje dvoje djece su bili nebo i zemlja što se tiče putovanja. sin je bio skoro otpočetka sklon mučnini tijekom vožnje pa smo zato izbjegavali s njim ići na neke duže rute jer bi i unatoč preventivi često povraćao i putovanje bi se pretvaralo u mučenje. kad se malo bolje prisjetim, kao sasvim mala beba je to puno bolje podnosio nego kasnije.
cura nam je ko rođena na kotačima :D s njom se moglo na kraj svijeta bez ikakvih problema. čak bi u autu puno bolje spavala nego u krevetu. izrazito joj je pasala vožnja i tako je ostalo do dan danas. sin ni sad sa 22 god. ne voli duža putovanja. nadamo se samo da će mu brod bolje ležati jer se školovao za pomorca i izgleda će ipak morati na taj način početi zarađivati.
Muž i ja smo prije trudnoće dosta putovali pa bi htjeli nastaviti u tom ritmu i sada. Ono što bi voljeli obići dok beba bude cca 6 mjeseci je London, Lisabon ili Prag s tim da bi u Prag išli sa autom a ako bi se odlučili za London ili Lisabon išli bi avionom. Ne brine me put avionom ili autom do odabranog grada nego me više brine kako funkcioniraju obilasci gradova sa tako malom bebom. Od svega ovog nabrojanog jedino mi se Prag čini izvediv jer je manji grad. Mislim da je London malo prekaotičan. Šta vi mislite i da li netko ima slično iskustvo? Zanima me da li je izvediv takav put ili da se odmah prestanem nadati?
meni se sve cini izvedivo osim duge voznje autom :mrgreen: (sifra--urlikanje)
pogotovo ako je beba u marami/slingu, a ne u kolicima, dode ti skoro kao da je nemas
Mislim da stvarno nema velike razlike izmedju ta tri grada sto se tice putovanja s bebom. Ok, u Londonu ces vjerojatno malo vise biti u javnom prijevozu. Ali ako odsjednete negdje centralno, i tu mozete jako puno obici laganom setnjicom.
A sve ostalo mi se cini isto: London, Prag ili Zg npr. Probajte jedino naciljati recimo neko rano ljeto, zbog vremena. Ljepse je kad se moze sjesti, dojiti i presvlaciti na otvorenom.
Predivno se naša bebana vozila u autu ranije, a sad kad ima 10,5 mj. nikako ne voli vožnju. Sarajevo nam je 2,5 sata i noćna mi je mora i zamisliti opet tu vožnju. Također je urlikanje u pitanju. Prošli put je jadna pola puta urlikala i plakala, sav joj se jezik tresao, ma baš mi ju je došlo žap- bila je OOOOčajna!
A o putu u Slavoniju da ne pričam. Dodaj još 3,5 sata... ne znam ni što ni kako ni kada ni gdje. Zasad nikuda osim do Mostara
možda se smiri kad se bude smjela okrenuti naprijed, mom starijem je to pomoglo.
malena vrišti ali daleko podnošljivije nego je on znao, ono je bilo prestrašno.... nikad to neću zaboraviti. ali svejedno smo išli. nekad usred noći, pa u 9 navečer, pa u 6 ujutro, sve smo isprobali i uvijek bi bar mali dio puta vrištao. znao me izludjeti do te mjere da bih ja vozila a MM bio iza s njim, a ja čak ni ne volim voziti.
sad melje cijelim putem pa nas opet izludi :mrgreen:
looooooooool
Ja planiram s bebom od mjesec dana na put od 5 sati (na more). Vozit cemo pazljivo, stat cemo cesto za odmore/sisanje/pelene i gotovo. A kad bude imao 4-5 mj. idemo na tri aviona na prekooceanski put.
Vidit ćemo kako će to sve skupa proći. :D
Moje prve dvije su vristale cijelu prvu godinu
Lakse je postalo tek kad su presle u vecu as, onu u smjeru voznje
Svaki put mi je bio psihicki napor, a cesto smo putovali
I da si olaksam ovaj psihicki dio-dotukla sam se fizicki- visila sam nad njima dok su one cikile
Bilo je zanimljivih situacija na semaforima kad neki auto stane pored...jos kad pusti sisu, a ja ni ne skuzim da mi sisa viri dok dijete zvirnja okolo :lool:
Trecoj sam uspjela uvaliti dudu za as i kolica, doma ju ne koristimo
plavaa mi smo putovali avionim s petomjesecnom bebom, doduse u europi, al smo presjedali, znaci dva aviona
I super je proslo, cikila je oba leta tamo i oba leta natrag
Ja razmisljam šta cu sada na ljeto, maleni ce imati 7mj.. Moji inace odu u vikendicu dan , dva prije mene pa pociste, a onda ja dolazim sa busom, između ostalog i jer je auto pun stvari...Tata nam radi i otisli bi na more 2 tjedna prije njega..
Sad ja razmisljam kako to izvest.. Dal mora dijete u busu bit u AS? I jel može uopce bit u njoj? Jel moze biti meni na rukama tj na cici? Put traje nekih 5 sati.. Nisam pametna..
Apsu ja bih išla na tvom mestu busom, bez problema. Stvari pošalješ kolima, a ti sa sobom AS i osnovne stvari za bebu. Ako ti AS paše na kolica još bolje, uzmeš oboje, kolica daš u prtljažnik busa a AS i bebu sa sobom gore. Jedino što bih ja kupila dve karte, da imam dva sedišta da spustim AS. Ako bus ima pojaseve još bolje! Što da dete ne bude na moru 15 dana duže ako imate kako.
Je, jedna od te dvije vristalice :-)
Cikila je cijelo vrijeme pa vjerojatno zato, iako, nije bilo problema ni kod samog presjedanja
Osim toga, pustali su nas prve u avion i na pregledima, jer imamo malu bebu (u eu, ove nase tu nije bilo briga)
I u autu su sutile ako sam im uvalila cicu, al ne mozes u tom akrobatskom polozaju biti bas dugo
Ajme :( A ja baš htjela pitati iskusne žene- kako sa bebom od 7 mj. do Njemačke?? Mi planiramo iduci tjedan, naravno po noći. NIKAD tako daleko nisam išla ni sa starijim, a kamoli sa obojico ( to bi trebalo biti max. 10 sati putovanja). Malo me frka što je mališa sada u nekoj ludoj fazi spavanja po noći. Zna mi se probuditi i do 4x, a inace je bilo "pravilo" 2x. Naravno, cica. Pa sam sada na sto muka..šta ću kad se probudi, jer sumnjam da će sisati kao u svom krevetu (kada ni ne otvori oči, sisa mu je već u ustima ), koliko često da stajem, šta ako obojica spavaju- da li i onda da stanem? Ma mislim..stvarno imam sto pitanja :D
Za starijeg se ne brinem (3. godine), on će spavati, a i ako ne bude- voli putovanja :)
ako spavaju, nemoj biti luda i stati lol
a za ostalo, pripremi se da bi putovanje moglo trajati puno više od 10 sati (mi smo jednom s dvoje djece zagreb-pula putovali 7 sati). ali kad to prihvatiš, onda već ide lakše. samo si nemoj zacrtati neke stroge ideje kako to putovanje treba izgledati. krenite pa ćete već vidjeti
Zagreb - Pula 7 sati? Ajoj... stajanja ili?
Mi ćemo s malcem do Pule u 8.mj, imat će 6 mj. Do sad smo 2 puta išli u Slavoniju. Prvi puta je prespavao sve, probudio se za hranu. Drugi puta (prošli vikend) je spavao 2 puta po pola sata, ostalo bio budan. Putovali smo oko 3 sata, inače 2 i pol
Mi namjeravamo sa malom do raba u 8 mj. Tad ce imati 4 mj. Ne voli biti u as. Ne da place nego vristi... Muku mucim kad moram negdje... Odgodila sam doktora i par drugih stvari jer nisam htjela ju mucit putovanjem. Do raba imamo cca 3 h a s njom neznam kako cemo...za sada namjeravamo ic ali nista nije sigurno. Nekad zna zaspat a nekad place cijelim putem. I cim stanemo i izvadim ju ona prestane. Kazu mi da se treba naviknut na as i da ju vozim ali meni se srce para kad tako place tako da vecinom ja vozim jer ne mogu bit straga s njom :(
Imam peg perego sjedalicu pa neznam da li je do as tj da li joj je neudobna jer mi stvarno izgleda cudno u njoj ili imam bebicu koja se ne voli voziti?
Uh, nas isto nije podnosio autosjedalicu, sjecam se jedne epizode kad smo isli do mojih staraca (4,5 km), stali na semafor a on tad poceo jos glasnije urlati, kraj mene kamion, hrpa auta, nemam gdje skrenuti, ostao je bez zraka skoro... Uglavnom, prestao je s vremenom, ali trajalo je par mjeseci i namjerno nisam otkazivala odlaske nikud, cak ni na kavu jer sam ocekivala da napokon shvati/navikne da to tako mora biti i gotovo, bez iznimke :-)
Putovali smo vec dva puta na more (sa 6 i 7 mjeseci) po 6-7 sati i bilo je ok... Stajali smo svaka 2 sata, u periodu voznje je malo bio miran, pa onda malo mojeg majmuniranja pa red klope, red sna i tako redom... Prilicno bezbolno, a bas sam se bojala kako cemo :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mi smo trenutno na moru, odlučili ići busom.. 5 i pol sati vožnje sa jednim 15 minutnim stajanjem = puno brbljanja, puno smijeha, malo spavanja i nijedno plakanje.. Kad smo izlazili ljudi su se pitali jel beba od pocetka puta u busu :lol:
Joj neznam... Shvacam sta zelite rec i znam da se mora nauciti ali evo prvo mi je dijete i nisam imuna na plac. Sve mi je novo.. Otkazala sam svoj uzv stitnjace radi nje.. I eto danas isli na more - imamo 15-20 min autom do mora i bila je super!
Meni se cini da ima djece koja "nauce" i onih koji uvijek urlaju dok su mali, bez obzira na sve...
Moj je par mjeseci bio uporan u tom urlanju, sad evo pjeva i brblja dok se vozi :-)
I meni je prvo dijete i nimalo nisam imuna na plac, ali sto se mora, mora se..
Neces sigurno dozvoliti da urla beskonacno i jako, tad stanes i umiris ga.. Ako cendra i mrljavi, boze moj, prestat ce ili nece, tad opet stanes...
Prijateljica je isla prvi put na more kad je mali bio 4 mjeseca, jadan je urlao non stop, stajali su bezbroj puta, ali prezivjeli su...
Sretno :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kad se sjetim svog prvog putovanja s klincem od 13mjeseci, putovali i uvali skot, do tam putovali nekih 5 sati jer se vozač sjetio da mora iskrcati neke ljude u opatiju i na krk, pa je njih odvezo ali i nas skupa s njima. Kad smo išli doma taman za popodnrvno spavanje, sjetio se prije otić do krka ali nije podigo ljude iz opatije, pa dok smo došli do opatije mali se taman probudil,i bil dobar do večeri kad smo došli doma
Tada nismo planirali tak dugo putovati i izabrali smo najbližudestinaciju, a ono putovali ko da smo išli do splita
Bubimitka81- ali ona krene kenjkat i to se brzo pretvori u plac sa krokodilskim suzama... Kad je bila manja, sa cca 2 mj isto smo tako isli negdje i nisam mogla vjerovat da tako mala beba moze plakat sa suzama... Neznam
A kolko normalno treba dp pule?
3 sata
Evo nas, da se pohvalimo! Put do Njemacke prosao savršeno :). Putovali i tamo i nazad po noci, 8 sati. Kad smo isli tamo, imali samo jedno stajanje..pred zoru...al smo do odredista bili jos nekih ccsat i pol voznje. A nazad- u komadu, 7.5 sati. Spavali obojica :) do kuce
Sent from my RM-941_eu_croatia_929 using Tapatalk
I kod nas je ovako, beba 3mj. Do sad smo bar 10x probali krace relacije do 10min voznje i svaki put bi nakon par min. pocelo plakanje i vristanje. Kao da joj polozaj ne odgovara. Doduse imamo problema s refuksom mozda je zbog toga.
Pokusavamo ju naviknut, ali bez pomaka.
Sad vec razmisljamo da cemo morat otkazat ljetovanje. Jer to nije sami kmecanje vec pravo vristanje.
*refLuks
Mi smo putovali isključivo po noći.To nas je spašavalo dernjave i zastajkivanja.
Krenemo u vrijeme spavanja i vozi.
Ove godine smo se odvažili na put po danu, P. ima 2g i dobro smo prošli.
Je li jos netko uspio rijesiti problem vristanja u as kod bebe cca 3mj i kako?
Mi nismo ni s deset mjeseci. Ili spava ili vrišti, nadam se da će se to promijeniti kad počne sjediti u smjeru vožnje.
Ja sam mislila da ce to vristanje uskoro proci. Da je neka faza. Jer mi je muka igdje ici, a i biti cijelo vrijeme kod kuce. :(
Evo, meni i treca vristi :roll:
Duda bas i ne pomaze, jer ju bas i nece
Treba izdrzati jos pola godine dok ne predje u drugu AS
A svako malo smo na putu
I da, put avionom je super prosao
I odlazak na more...zato je povratak bio paklen
Molim vas recite mi sto onda radite kad bebac krene jakooooo plakat i vristati.
Stanemo na prvom ugibalistu/benzinskoj i izvadim je
Podojim, premotam, ponunam i vratim
I tako opet
Nekad upali koja igracka ili duda ili glupiranje
Pustim ju da grinta (razlika je), ali cim pocne plakati odmah stajemo
Ili ako vec neko vrijeme grinta, stajemo na sljedecem stajslistu da ne popi*di do kraja
I ako je ikako moguce, planiramo polazak u ocekivano vrijeme spavanja (dnevnog, uglavnom)
Ali ona je nepredvidiva i po tom pitanju pa mi je i to tesko planirati
I tako jedno godinu dana :mrgreen:
Prodje i to, ali opcija voznje bez sjedalice ne postoji