Meni je punkcija rađena 17dc i ostala sam trudna a i jako puno sam vjerovala dr V i njegovom timu pa se nisam brinula previše.
Printable View
Meni je punkcija rađena 17dc i ostala sam trudna a i jako puno sam vjerovala dr V i njegovom timu pa se nisam brinula previše.
Gizmos, da li više nema UZV ponedjeljkom 8 dan stimulacije ( ako se kreće ponedjeljkom- prvim u mjesecu sa stimulacijom) ?
Ne znam, zapravo prvi uzv i je bio u ponedeljak ali je meni to već bio 4 dan prirodnog ciklusa. Ma možda sam ja samo zabrijala, možda i nema veze sada moj prirodni ciklus s ničim. Nije da se brinem, vjerujem ja da oni najbolje znaju što rade, ali sam mislila da su se možda prebrojali i pogriješili
Evo mene sa novostima. Otisla sam danas posle podne kod doktora da vidim šta se dešava sa mojim ciklusom, mrljanje je skroz prestalo, imam samo malu nadutost u donjem djelu stomaka i to je to. I doktor me pregleda na vaginalnom uzv i kaze: VI STE TRUDNI !
Na snimku se vidi gm i dobila sam uput za betu ujutro. Zbunjena sam, uplašena, plakala sam u bolnici i od sreće i od straha. Najmanje sam se nadala ovome, sad pred sam polazak u MB, Bože samo da prođe dobro. Nakon dvije vanmatericne trudnoće da ne povjerujem da sam trudna i da je plod u materici, ma nemam pojma. Ako se može reci da čuda postoje onda je ovo pravo čudo. Malo me samo buni što sam uradila test u četvrtak veče i nije pokazivao trudnoću a na uzv se vidi. Šta vi mislte o tome?
Ajde ljubim vas i držite mi fige za sutrašnu betu.:heart:
sandric SRETNO ti od srca. Čuda se događaju :love2:
Sadric, to bi stvarno bio prekrasan rasplet situacije! Neka ti je sretno sutra na ultrazvukom a ušteđevina neka ti posluži da kupiš nešto lijepo za svoju bebu! :heart:
Jupi pčelice i Sandric:-D
Taca baš mi je žao za tebe
Ja sam isto happy večeras me zvala sestra Jasna i rekla nek izvadim FSH 2,3 d.c. i estradiol i pošaljem joj nalaze mailom i onda ovisno o tom nalazu možda krenem odmah, a ako bude loš onda valjda drugi mjesec opet vadim ne znam?
sandric ajme, prekrasno!
Sandric draga moja koja vijestt, predivnooooooooo ma šta da kažem čuda se događaju. Sutra lijepo po tetu betu i odmah nam javljaj vijesti. Od srca ti želim školsku trudnoću i naravno da lovu za Maribor lijepo potrošiš za kupovinu krevetića i kolica. Pusica ogromna za tebe.
Hvala vam drage moje, sutra sam obavezno tu sa vjestima o beti, ajme meni ja još plačem, i ponavljam u sebi ma moguće je i to. Ljubim vas i ljepo spavanje, ja sigurno neću moći spavati.:heart:
sandric kakvo lijepo iznenađenje... kao u snu! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za lijepu betu sutra.
sandric ajme kakvo iznenađenje, ovo me baš dirnulo jer imamo istu dijagnozu i zapravo sam mislila da nema nikakve šanse za prirodnom trudnoćom...
držim fige za veliku i lijepu betu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sandric,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za betu, koja će potvrditi ove fantastične vijesti!
sandric to su divne vjesti..... ja vjerujem da če biti sve u redu:-D:-D:-D
je zna netko što je s kety?
Sandric, čestitam i želim da trudnoću uredno izneseš do kraja :-D
Ma ja više nista ne znam, ni kako sam ni da li sam uopšte trudna, ma sve se izmješalo u glavi. Jutros sam podigla nalaz bete i na njemu piše <0,100 pa nemam pojma ni šta je. U ponedeljak tek idem kod dr. da pogleda nalaze a do tada ću sigurno poluditi. Ako znate šta znači ova vrijednost bete molim vas napišite.
Sandric, beta je definitivno negativna i o trudnoci nema ni govora.Ne znam sta je dr. vidjela na uzv.Zao mi je da te tako vozaju, treba sve to izdrzati ali drzi se.
Taca70, hvala ti, konacno nesto konkretno da znam, i meni je sve sumnjivo i ovo me dovodi do ludila, sta je dr. vidjela ja nemam pojma, tako je kategoricno rekla da je trudnoca da sam ja skoro pala u nesvjest od straha i iznenadjenja. U ponedelajk idem kod svog doktora koji me je operisao oba puta i koji je u pripremama za postupak u MB pa ću vidjeti šta on kaže. Zbog praznika niko ne radi samo dežurne službe a ova doktorica radi u dispanzeru i na dušu joj što mi reče da sam trudna i što mi skrati još 10god. života. Zbog svega me guši u grudima i nisam dobro u glavi. Pipremam se za MB, pa mi kasni kao nikada, dr. kaze da je trudnoca pa negativna beta itd itd. Stvarno je ovo velika patnja i uprkos svojoj jakoj volji i snazi da sve prezivim.
a joj, sandric, baš mi je žao što sve to moraš prolaziti. Doktorica u dispanzeru očito nije baš iskusna, a niti profesionalna kada ti je potvrdila trudnoću bez vađenja bete. Nadam se da će ti se sve riješiti brzo i da ćeš krenuti što prije za MB :-).
Pa ne mogu vjerovati Sandric pa što je ona to vidjela ?
A joj Sandric draga moja pa šta se događa.
Ovo samo potvdjuje kakvo je ljecenje mpo u BiH. Nisam mogla otici kod svog doktora jer ne radi do ponedeljka ali mi je rekao preko telefona posle pregleda kod dr. u dispanzeru da uradim sve te nalaze po uputama koje mi je dala i dodjem kod njega u ponedeljak da sve pogleda i da mi on uradi uzv. Šta je ona vidjela je nemam pojma, na slici uzv koji mi je dala je nešto malo okruglo koje je ona nazvala gest.mješak ali bez srčane ritmije i konstatovala trudnoću. Sad razmišljam da je u meni sam Bog zna šta, kakva boleščura druga ili šta već nemam pojma, dovelo me u stanje ludosti ako mi vjerujete, nisam nikakva labilna osoba koja paniči, naprotiv jaka sam kao stjena i suočavam se sa svim u životu prihvatajući onako kako mora, ali ovo je stvarno previše za moju glavu. Baš me zanima šta je to na uzv i da li ću uopšte ikada dobiti mengu? Da li to u materici može da bude nekakav ukrušak ili šta već drugo? U svakom slučaju da nema vas i vaše podrške i informacija ja bi bila već na dnu do ponedeljka. Plačem bez prestanka i pitam se odakle mi ovolike suze.Ljubim vas puno.:cry:
Sandric bice to sve u redu drga moja ne brini se ti samo polagano vidi sa svojim doktor a usput probaj poslije pregleda kod njega konsultirati sestru Jasnu da pita ona dr. V o svemu.
Želim ti puno sreće, da se sve riješi na najbolji način a onda pravac za MB i naravno da vratiš sa malom bebicom u buši. Vjerujem da će Maribor i tebi donijeti sreću, jer su stvarno superrrrrr.
Pusica ogromna za tebe.
Evo da vam se napokon javim,toliko mi se sve bilo iskompliciralo,zatrovanje,povracanje,proljev,hiper stimulacija,bila sam totalna koma.Nisam imala volje za nista,nakon predivnog iskustva u Mariboru,super reakcije,punkcije (20) folikula,kao da se sve izokrenilo.Imala sam grceve 12 dana,vec bila odustala od svega unatoc tome sta mi je biolog rekao da su mi vratili dvi predivne blastice izgubila sam volju za svime.Ali dosta te tuzne price jutros sam napravila test i bio je pozitivan,nakon toga sam uradila betu i ona je 990,sve mi je jos kao u snu,presretna sam i zahvaljujem vam se na vasoj potpori i pomoci u odgovorima kad su mi trebali.
Cestitam od srca svim novim trudnicama,u mislima sam sa onima koje nisu uspjele ovaj put i zelim puno puno srece svima koji cekaju na postupak.
Vidim da sam malo zabrljala dok sam pisala,nemojte zamjerit nije ni cudno nakon svega...
ketyy, cestitam!! ma bravo, sda ćeš zaboraviti sve te komplikacije...
Ketyy,čestitam!
Vidiš da je na kraju sve ispalo dobro! :-D
ketyy čestitam!!!:heart:
ketyy čestitam od srca na prekrasnoj beti.
Ketyy čestitam ti na divnoj beti! Samo da i ja dođem do Maribora posle svega. Put nikad nije bio bliži a tako daleko. A kad vidim predivne rezultate iz MB onda kažem za ovo vrijedi odvojiti svaku paru i nadati se sreći.
Ketty, divna beta, cestitam.Miruj i pij puno vode jer trudnoca moze pogorsati simptome hiperst. a ovo kod tebe mi mirise na blizance.
Zlatica, zao mi je ali idemo dalje.
zlatica i sandric :cry: žao mi je
ketyy čestitam :-D
Hvala vam svima od srca
Da pcelice to sam bila ja,ona sta je jaukala kad je dobila inekciju u straznjicu:lol:
znala sam ja vec onda da si ti na punkciji ali mi je bilo glupo pitat tamo isprid svih:-)
Samo da pozdravim dvije posebne trudnice, ketyy, pčelice, čestitam cure od srca!!! :-D
Želim vam mirne i školske trudnoće! Jako sam sretna zbog vas. :heart:
Cure, da li je koja od vas za vrijeme stimulacije (menopur i decapeptyl) imala krvarenje, evo 8. dan ciklusa? Već je trebala menstruacija prestati, a ja još pomalo krvarim pa se brinem. Molim vas pomoć.