Zvijezda jeseni je svakako Hokaido bundeva, a na "stranjskim" poveznicama je korisno znati kako ju zovu na engleskom: red kuri squash. Sinonimi su Japanese squash, orange hokkaido i uchiki kuri squash.
Printable View
Zvijezda jeseni je svakako Hokaido bundeva, a na "stranjskim" poveznicama je korisno znati kako ju zovu na engleskom: red kuri squash. Sinonimi su Japanese squash, orange hokkaido i uchiki kuri squash.
Ako je netko negdje vidio na placu u Zg uljnih buča, nek dojavi, pls!
To su ovakve:
http://www.hic.hr/zdrava-hrana19.htm
ja radim jako dobru juhu od hokkaido bundeve
jedna mi bude dosta za dvaput napraviti juhicu.
Dakle u posoljenu vodu najprije stavim kuhati 2 veca ili 3 manja krumpira.
kad omeksaju tj budu skoro pa gotovi dodam hokkaido tikve narezane na kockice te zlicicu vegete ili pol kockice za juhu.
kad se skuha, pustim da ohladi, pa dodam grumencic putra i izmiksam sa stapnim mikserom.
Brzo gotovo i odlicnog ukusa.
Ja bas volim da je juhica onako malo gusca pa stavim manje vode.
Juhu od hokkaido bundeve :mljac: Često na meniu.
Također od bundeve radim i njoke. Nešto veličanstveno. Radim ih kao od krumpira, samo što stavim kuhanu bundevu, a ne krumpir.
Danas sam radila vege lazanje s bundevom - ispale su odlično :D
Potrebno je:
12 lazanja
100 gr pinjola (nisam imala pa sam prepržila sjemenke suncokreta)
600 gr bundeve (ili tikvica)
300 gr svježeg kravljeg sira
25 gr maslaca
1 čajna žličica naribanog muškatnog oraščića
1 žlica maslinova ulja
1 patlidžan
2 žlice umaka od soje
Priprema:
Lazanje politi kipućom vodom i ostaviti 10 min. Pinjole 2 min popržiti na suhoj tavi, a bundevu narezanu na ploškice pirjati na maslacu.
Pomijašati bundevu, pinjole i sir, te dodatni muškatni oraščić i odložiti sa strane.
U drugoj posudi patlidžan narezan na ploške pirjati 4 min na maslinovu ulju. Dodati 1, 5 dcl vode i 2 žlice umaka od soje, te pirjati dok patlidžan ne omekša. Potom patlidžan miksati uz dodatak malo vode da se dobije umak. Četiri lazanje posložiti na dnu vatrostalne zdjele i na to staviti pola mješavine s bundevom. Na to posložiti još 4 lazanje i na to staviti pola umaka od patlidžana, te ostatak umaka od bundeve. Lazanje na kraju politi drugom polovicom umaka od patlidžana, po želji posuti parmezanom i peći 40 min u pećnici na 190 stupnjeva. Po želji u smjesu s bundevom, osim umaka od soje, može se dodati i soli.
Ovu juhu sam radila u nedjelju i svima nam se svidjela, čak i MM, bundevomrscu.
Još jedna juha od hokkaido bundeve
[i]Sastojci:
500 kg svježe hokkaido bundeve
1 glavica luka
600 ml mlijeka
Mi smo ovo radili par puta i bilo nam je super. :)
http://www.coolinarika.com/recept/bu...natome-tijestu