Ovo s 3 stvari je super ideja.
Printable View
Ovo s 3 stvari je super ideja.
A možda je stvar u tome da ne žele ramišljati da nešto treba učiniti kad znaju da ćemo ih mi ionako podsjetiti/opomenuti da to učine :)
ja si samo tako razmišljam ..kako sam ja npr. kada sam imala 7-8 god bila puno samostalnija od svog djeteta. Beremo mi recimo višnje u vrtu, kažem ja "ajde se popni gore" a meni moje dijete "a kaj ako padnem?"..."pa ako padneš dignut ćeš se. Koliko sam ja puta pala dok sam se igrala. To je sasvim normalno." a ona meni "joj mama pa vi ste drugačije padali. Vas nije ništa boljelo." ???!!!
"Kako ? Pa imala sam istu stražnjicu kao i ti i isto me boljelo?" "A ne mama...nije to isto"...
Možda je to generacija malih "gotovana". Većinu stvari mi izvedemo za njih. Ja mogu govoriti ajde pospremi tu sobu..ali nakon nekog vremena što ne sluša ja odustanem i pospremim joj sobu. Znam ne bih trebala ali ne mogu gledati taj nered...
Voljela bi npr. da je samostalnija (egoistično ću reći KAO JA) ali nadam se da će s vremenom biti. Ono što mora ostat moja dužnost je konstatno pričati i pričati s djecom. Tupiti i tupiti dok ne otupim i ja. S druge strane drugo mlađe dijete je ful samostalno i snalažljivo. Roditeljima nije posao lagan ali...ja ću dakle nastaviti naravno tupiti i tupiti...i nastojat ne posustat pa opet počistiti sobu umjesto svog djeteta...