-
A zaboravila sam, ja sam pitala za onu pumpicu na baterije i rekla je da to nikako ne, kod malih beba, da bi mu mogla sinuse izvuč nedaj bože. Tako da koristim samo običnu chicco pumpicu ona je najbolja jer ima silikonski umetak za nos i jako je uzak tako da lako uđe malim bebama u nos i neće oštetit sluznicu. Ne forsiraj ako je visoko, samo vlažit nosnice i izać će samo
-
Ja bih malo obnovila ovaj topic. Zanima me (s uputama za debile) kakvu pumpicu kupiti i (nisam uspjela shvatiti) izvlači li se pumpicama ono što je na izlazu iz nosa ili i nešto dublje. Što spada u onu kategoriju "visoko je"?
Saru muči nosić od rođenja, nekad više, a nekad manje. Nekako sam joj uvela pod obavezno čišćenje nosa nakon kupanja (gdje pokušamo iscijediti koliko ide) tako da joj štapićem očistim sam početak nosa kako joj se ne bi skorilo i tako izazvalo začepljenje. Zadnjih dana smo opet muku mučili sa sekretom koji joj se konstantno slijevao i otežavao disanje po noći pa smo se budili tisućama puta :(
A onda smo otkrili ulje lavande (nakapam par kapi u čašu s vodom i ostavim u sobi u kojoj spava) i sad vidljivo mirnije spava (dvije sretne noći su iza nas). Ipak, po danu primjećujem da pokušava progutati sekret pa često onako hroplje. Kapam joj par puta dnevno i fiziološku, ali rado bih se riješila tog sekreta u potpunosti.
Doktorica nam je dala Efedrin, ali nakon tri dana upotrebe nisam primijetila neku značajniju promjenu.
-
Skužila sam da trebam mucus extractor, a na ostale stvari mi molim vas odgovorite. I zanima me čime ušpricavate fiziološku? Običnom špricom?
-
Evo baš i mi muku mučimo sa prehladom i začepljenim nosićem,pa znam kak je i ostalim mamama koje su trenutno u tom.Koristimo pumpicu na baterije s kojom kolko tolko izvučemo šlajma.Sa pumpicama uspiješ izvući i nešto dublje od početka nosnice al ne baš previše.Za jače izvlačenje ipak bi trbalo otići kod doktora na čok čok,al to pak nije često preporučljivo zbog oštećenja sluznice.Mi išli par puta i trgala se od plača,ma užas.Kad se spominje "visoko je" (sekret),misli se da u kanalićima sinusa i van dohvata obične pumpice,ono,"čuješ ga" al ne možeš do njega. :) Dobra ti je kombinacija pumpice na baterije (mi imamo Living Lab) i puuuno fiziološke.Pumpice imaš kupiti po boljim ljekarnama oko 400 kn.E da,a fiziološku ušpricavaš sa nastavkom koji je na njoj,kao i sve druge kapi!