Plače mi se kad čujem ovakve stvari...jedva čekaju dan kad će im se višestruko povećati šanse da im dijete teško nastrada ili pogine u sudaru :shock:Citiraj:
casper prvotno napisa
Pa to je prestrašno :O(
Printable View
Plače mi se kad čujem ovakve stvari...jedva čekaju dan kad će im se višestruko povećati šanse da im dijete teško nastrada ili pogine u sudaru :shock:Citiraj:
casper prvotno napisa
Pa to je prestrašno :O(
Citiraj:
casper prvotno napisa
Sad ima 17 kg i stvarno je krupno dijete (začudo ne debelo). Kad dođe zimska garderoba je ko mali bumbarčić i jedva ju zavežemo. Zato sam mislila zamijenit ju nekim konformnijim modelom. Inače imamo Maxi Cosi Priori XP i mislim da je u uputstvima pisalo do 18 kg ili 4 godine. Kako stvari stoje, neće nam izdržat do četvrte godine... ;)
Inače, ako imate za preporučit koji dobar model za kasnije, slušam...
Sa 17 kg stvarno je skoro spreman za booster :) Al pricekajte dok nagura do 18 kg.
I jos jedna napomena, nemojte ga po zimi (i inace) vezati u sjedalicu u jakni jer ga inace ne mozete dovoljno dobro zategnut u sjedalicu. Kod hladnih dana skinite mu jaknu, vezite ga brzinski (ali pazljivo) u sjedalicu i onda ga prekrijte jaknom (ili dekom). Moji cesto znaju obuci tako jaknu sprijeda, odnosno prekriju se jaknom i provuku ruke kroz rukave da im bude jos toplije.
Ako je ikako moguce, izbjegavajte vezanje djeteta u sjedalicu u debelim komadima odjece.
uvijek i oduvijek i bez iznimke :)
i ja imam tri sjedalice na zadnjem sjedalu. jednu malu 0-9kg za bebence i sa svake strane po jedan booster.
imam renault kangoo.
i sad imam jedan neobican problem, a to je da kad mi bebence preraste ovu sjedalicu ne mogu na njeno mjesto montirat onu srednje "kategorije", do 18kg. prostor izmedju dviju srednjih kopci u sjedalu auta preuzak je i sjedalica jednostavno fizicki ne stane. kad sam to otkrila, mm je u sali rekao: sta sad, treba ti veci auto? a ja sam rekla: ili to, ili cemo busom okolo... nema sanse da bi vozila djecu u autu a da nisu u sjedalicama.
i tako, sad googlamo za necim sto ima sest sjedala (po dva u redu)... eto, neki ce i to napraviti kako bi ucinili sve za sigurnost djece...
Ančica hvala na savjetima!
Trudim se tako i radit al recimo ove zime na -20 se nisam baš usudila. Mi smo non stop same pa ne mogu izać iz kuće i upalit auto a da mi Ana ostane sama a ne mogu ni auto s ključem u bravi ostavit na parkingu... Ma svašta izmišljamo al snalazimo se.
Nadam se da će i na jesen bit ovih provjera autosjedalica pa se vidimo kad kupimo novu...
A do tada.... ni preparkirat auto ako nije u sjedalici!
Optimist, nije potrebno zagrijavanje auta prije nego dijete stavis u sjedalicu bez jakne. Ako je fino pokrijes biti ce joj toplo kao sto bi bilo i u jakni, a ionako nakon pet minuta voznje auto se ugrije. I ja to velim na osnovu mog iskustva zivota na debelo ispod minus dvadeset skup s dvoje male djece :)
Imas pravo da nije pametno ostavljat auto da se grije na parkiralistu niti da ostavljas Anu samu.
Litala, si sigurna da nece stat? Mi u Corsu stavimo na straznje sjediste tri sjedalice za vece klince. Malo se moraju jace pritisnut vrata ;) ali ide.
Mi imamo Ford Focus i imamo jednu sjedalicu do 18 kila i dvije samo sjedalice s naslonom. I stane sve. ALi ja pikiram na Opel Zafiru :)Citiraj:
litala prvotno napisa
ancice - vidjet ces :)
ma problem mi je u tome sto ja iz raznoraznih razloga (prakticnost i ostalo) hocu da ta sjedalica bude u sredini, a najuze baze takvih sjedalica su minimalnih 38 (mozda, mozda 36cm) a razmak medju kopcama u sicu auta je 34cm. inace, ova brevi sjedalica koju imamo doma ima bazu siroku 40cm. dakle, konstrukcija je sira od prostora na raspolaganju... a ove sjedalice za idu i nou su maxi cosi rodi boosteri s naslonom i u onom dijelu gdje su one "usi" ispod kojih ide pojas preko zdjelice su dosta siroke i kad zbrojis sve te sirine - matematicki ne stanu na zadnju klupu...
uostalom, mi smo i kangooa prije nepunih godinu dana kupovali jer nije bilo teorije da nam sve sjedalice stanu u matiza :) dakle, vec smo jednom mijenjali auto zbog djece...
Meni se cini da ti trazis skuzu da promijenis auto. :lol: