Onda se javno izvinjavam jer trazeci pippos meni su se otvarale mnogo perverzne stranice :roll:
Printable View
Onda se javno izvinjavam jer trazeci pippos meni su se otvarale mnogo perverzne stranice :roll:
:lol: Joj meni, mogu si misliti... :lol:Citiraj:
sandy prvotno napisa
A ja sam, čim sam čula da je Karlu bolje, napravila špek parti i proslavila :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
hildegard prvotno napisa
cekana brzo nam ozdravite, mi smo žuću imali još u bolnici, šaljemo vam puno :love:
Evo nas doma :D
Dakle, prijavili smo se stričeku dr. zbog povraćanja, već sam negdje pisala (na bljucka punoooo) da sumnjamo na spinozu pilorusa. Oni izvadiše krv, kažu nalazi granični ali bilirubin povišen i ostavili nas na promatranju (par dana) i na infuziji zbog žutice. Taman nas htjeli otpustiti, a mladi gospodin odlučio dobiti temperaturu... nakačila nam se tri bakterije i eto, zaglavili punih 17 dana :evil:
O maltretiranju s dojenjem ću pisati na nekom drugom topicu...
Sad je sve pet, vratili smo se u naše pelenice :)
:D
:D
Pa ne mogu vjerovati da nitko u međuvremenu nije otkrio neku bolju u svojoj kolekciji :*
Evo prva ja opet :roll:
Popolino two size - divan mekani frotir i kroj je 8) možda bi ovaj post isto bio pomoć mamicama početnicama, kad bi oni kojima se da poslagali isprobane od najdražih prema onima s kojima su manje zadovoljni :P
ima li novih favorit platnenih pelena?
Ima :D
Fuzzy bunz pocket pelena!
Mojih top 10 po iskustvu do sada od ovoga što sam probala je:
ZA NOĆ - kao super upijajuće: (fitted pelena+zaštitne gaćice)
1. Kissaluvs cotton fleece + njihov doubler
2. Popolino two size, neizbjeljeni frotir ili one size (ME sandy ili one size)
3. Fuzzy bunz sa chprefolds ili tetrom
AIO
4. Popolini ultrafix sintetička (popije svu vodu iz kante) - može i za noć
5. Bumkins AIO
FITTED - FROTIR, VELUR, FLANEL
6. Swaddlebees organski frotir, velur
7. Kushies classic (flanel)
COVER
8. Popolino popo (čičak)
9. Mother Ease air flow (drukeri)
10. vuneni soaker
Eto... ima ih 10!
Home made pelene nisu ovdje...
Kamaris imam jednu i ide otprilike uz bok sa Kushies classic pelenom
A sad vi :mrgreen:
Ajde, ajde... novim platnenopelenašima treba ovakav topic
odlično, vrlo iscrpno....
ajte dalje...
ja sam i dalje u dilemu koje izabrati i da li domaće ili strane...
Ako si samo korisnik, drž se domaćih, ako si ovisnik pucaj na strane, ali onda ti nema kraja :lol:
Evo mojih 10, Cekana koristim tvoj koncept.
ZA NOĆ - kao super upijajuće: (fitted pelena+zaštitne gaćice)
1. Kamaris + tetra ili racman uložak
2. Frotir home made + uložak frotir
3. Fuzzy bunz sa chprefolds ili tetrom
AIO
4. Popolini ultrafix sintetička (popije svu vodu iz kante) - može i za noć
5. Nappy nation- frotir iznutra
FITTED - FROTIR, VELUR, FLANEL
6. Swaddlebees velur
7. Mother ease (iz promotivnog paketa)
8. Grateful buns velur
COVER
9. Popolino popo (čičak)
10. Mother Ease air flow (drukeri)
NN ti izdrži noć??? Supać :D mi smo onda ipak veći popišanci
pretvaram se lagano u ovisnika....baš se pitam što će tek biti kad se bebach rodi... 8)Citiraj:
cekana prvotno napisa
ajmo dalje......
Konačno,imam i ja konja(e) za trku!
1.djele AIO popolini
motherease
berry plush,baš tim redosljedom,jer nam jedino popolini i me izdrže cijelu noć,berry još nisam probala,ali su super jer mogu biti i kao zaštitne,a i kao AIO(imaju uložak snap in)
2.zaštitna ME,rikki,jedine koje nisu propustile
3.nappy nation AIO,još u fazi testiranja,ali za sada mrak,jedino su mi preglomazne
4.totsboots bamboozle,super upijaju,fenomenalno,svilenkasto meke
5.totsboots frotirne,dobro upijaju
6.minkishuggle,fenomenalno upijaju,ali preglomazne
7.bumkins AIO,koji put promoće
8.fb,prekrasno izgledaju,super mekane,odlično sjedaju,ali na žalost,uz 2 uloška propuštaju
9.sb pocket,sjedaju savršeno,super mekane,ali isto uz 2 dodana uloška propuštaju
10.imse vimse,night cover,na žalost,samo sam ga jednom probala,pošto nam je premali,ali je super izdržao.
Toliko o tome, koliko turbo velikog popišanca imam,da sam skoro odustala od platnenih,dok nisam probala pelenice pod br.1.
8)
Thora ajde obavezno javi kad probaš berry plush AIO, ja ih već dugo mjerkam al nikako da se odlučim.
Inače moj izbor je:
1. rumpsters s čičkom( brzo se stavljaju, super sjedaju, idu i u najužu trenirku i body, nikad ne promoce, ne smetaju u igri, super se održavaju i brzo suše na zraku usprkos što su AIO)
2. fuzzi bunz( ovisno o danu znaju promočiti ako je unutra samo jedan ulošak bilo mikro ili hemp, no siguran si kad staviš dva, no onda su nekako glomazne, održavanje super( ako zaboraviš papirić sve ode s malo običnog sapuna i hladnom vodom, sušenje super brzo)
3. swaddlebees( super izgledaju, super sjedaju, no opet ako nećemo da promoce moramo staviti 2 uloška)
4. racmanice( mekane, udobne i s dodatnim uloškom drže super, no obzirom da moramo stavljati i zaštitne, dajem im 4. mjesto)
5. EasyPeasy-tip TB Fluffle( super divne i mekane, no zajedno s zaštitnima guza ko u Tabisa, pa moramo paziti da obučemo nešto širije ili veće, samo za po doma bez zaštitnih izbor br. 1)
5. Kamaris( nekako nam ovaj kroj ne paše, pogotovo oko nogica, ali sa zaštitnima dobro drže, i stvarno su postojane što se tiče održavanja, sporo se suše)
Krivo sam se izrazila u vezi sa berry plushom,isprobala sam ih,ali ne po noći,pa da izvještaj bude potpuniji,sada sam ih stavila,pa javim sutra ;)
Evo mog update-a:
-Swaddlebees orrganic cootton terry - trenutno privi izbor fitted pelene
-Pocket - Sb sa Chinese prefolds i Fb sa thristies insertom
-AIO pelena mi je Mother Ease super zbog organskog frotira, a Popolino AIO mi najbolje drži
-Cover, naravno i dalje ME (drukeri) i Popo wrap (čičak)
To je trenutna situacija :heart:
ajde napišite
top 5 pocketica
jako patim na estetiku, ali mi je ipak bitnija funkcionalnost
Zašto napišite, hajde NAPIŠIMO - ja sam dala dvije koje su meni najbolje, od onoga što sam probala do sada.
Cure hvala na TOP ljestvicama. :*
Nama pocetnicima to super dođe, već sam kopirala u word da imam pri ruci...
Uh, ja se još uvijek osjećam kao početnica..
Pa ipak. Za sada ide ovako:
1. Fuzzi Bunz (a za noć thirsties insert + jedan dodatni ili krpica profis)
... super su mi jer beba može dugo biti u njima a ipak nema osjćaj da je skrooz mokra.
2. Happy Heinys - pocketice slične FB samo su s čičkom. Print mi je sladak iako manje drži, ali to je onda dnevna varijanta.
3. Ella's pocket - meni su za dan super
4. Honey boy AIO fine, bucmaste a lijepeeeee
5. Nogometne Home made pocketice - mraaaak dobre, male i slatke :* fino drže i mogu se bez beda napunit tetrom!
6. Swaddlebees ocv - prekrasne, fine i ugodne fittedice, dosta mogu podnijeti, lijepo se peru.
7. Kissaluvs - isto super fittedice, skoro ko SB tu su negdje
8. Cuddlebuns - prekrasne i premekane fittedice, za sad na ovom mjestu jer smo ih imali samo 2 x ali mmmmm fine su i lijepe
..dalje ću kroz neko vrijeme jer moram još neke istestirati, pa tek onda mogu komentirati ;)
Btw: bilo bi dobro curama napraviti odmah i linkove da vide kako to izgleda na moelu ali sad nemam vremena. Obećajem, budem :)
A kad mislite krenut u prodaju? :cekam: I vi iskusne tete ovisnice bilo bi dobro da sastavite mali rijecnik o platnenim. Vjerovali ili ne kad sam pocela citati djelovalo je da govorite kineski.
Tiwi : Dobra ideja! :D
Ja sam nova na forumu, ali vas već dosta dugo čitam i hvatam konce s pelenama. I ponosna sam da sam dosta naučila.
Slučajno sam naišla na ovaj stariji topic, pa sam vas htjela zamoliti da ga nastavite. Zato jer mislim da bi nama koje se tek odlučujemo i pripremamo za pelene bio dosta poučan.
Top 5 ili 10 pelena, pliz, pliz.... sad kad već imate puno iskustva...
Ustvari, super su mi top "biloštaliste". :)
I ja volim ovakve zadatke...
Evo moje top liste najboljih mi pelenica
Fitted:
1. SB oct
2. Racman zeleni
3. ME fitted
Pocket:
1. nema do FB
AIO:
1. nema do ME AIO, čekam još da probam Imse Vimse
Coveri:
1. ME airflow
Mene s vremenom pustila znatiželja, pa sad imam i koristim samo pelene koje su najbolje u performansu :) Ipak je to najvažnije.
Fitted:
Muttaqin
Dora (smib)
Totsbots
-te najviše upijaju
Cuddlebuns bikini cut
SB oct
-super kroj, ali ne mogu puno upiti
ME (ili Popolini) os
zeleni Racman
-za noć
Pocket:
svaka mi je propustila barem jednom pa niti jednu ne stavljam u top 10
AIO:
ME
Bumkins
Cover:
ME airflow
Nadam se da ću još isprobati Smib pocketice, Imse Vimse AIO i Muttaqin AIO.
Evo i nas
1.AIO bumGenius
2.fitted rodina pusa i dora smib
3.pocketice bumGenius i fuzzi bunz
Coveri kushies night i organic cotton i jedan smib-ov.
1. bella bottoms OS
2. kissaluvs fitted
3. zeleni racman OS - noćna varijanta
4. popolini/ME OS unbleached
to je top lista po funkcionalnosti a po ljepoti sljedeća
1. muttaqin NB
2. cuddlebuns
3. tykies
Dosadna dosadna... :oops: ali kaj mogu.
Vidim da su ti jedna od ljubavi Kissaluvs, i meni su nekak zapele za oko. Veličina 0- da li mi se isplati za početak, ili da odma uzmem 1?
S kojeg si ih ti sajta kupovala, ne znak odakle se najviše isplati?
Thanks
evo i naša top-lista...
fitted:
1. Popolini one-size organic
2. MIB Dora
3. SB organic velour pocket fitted
(osim tih volimo i: Sugar Plum Baby (bamboo velour), Cuddlebuns OS i Muttaquin OS - ali one su teško dostupne pa ih nisam stavljala na listu)
pocket:
1. FB
2. BumGenius 2.0 (OS)
3. HH i DryBees - meni su podjednake, ovisi samo što više volite da je unutra fleece ili suedecloth)
4. MT (OS)
5. SB sa fleecom (onu sa OCV unutra još nisam probala, ali 1 upravo putuje prema nama)
AIO:
1. Popolini EasyFix
2. SB sa OCV unutra (i još ima i pocket)
3. MT - OS i ima zgodan dodatni snap-in uložak za staviti naprijed za dečke (ili dolje/iza za cure - iako mi je ta pozicija uloška malo sumnjiva.. ali ne znam gjde curama najviše treba)
za noć:
- Popolini OS organic ili MIB Dora ili Cuddlebuns OS + MIB cover
- FB sa originalnim insertom umetnutim u tetru (to nam još nikada nije promočilo) - s tim da inače nosimo M ali za noć volim staviti Petite jer su dublje
super topic! ali prije svega, ja sam buduća mama i tek se "učim" o platnenim. moram reci da mi ovaj topic puno pomaže u tom "moru" raznih pelena. za sad još čita, ali očekujte me ovih dana sa pitanjima!
:*
kupovala sam kissaluvs sa ovog sitea jer stignu za 4-5 dana. veličina 0 - S. je u to stala cca 2 mj a veeelika je beba. pa ti vidi dal ti se to isplati...Citiraj:
Becky prvotno napisa
Podižem ovu temu... jer sam baš ovdje naletjela na stranice koje je stavila kailash, pa samo da kažem kako su ME coveri na njenoj stranici jeftiniji nego na stranicama ME, osim ako nisam nešto krivo shvatila.
I pitanje:
Nova sam na ovom podforumu :D , za cca 2 mjeseca stiže naša princeza, pa se mama priprema.
Koju veličinu covera da naručim za prva 2-3 mjeseca i koliko komada?
Nestrpljiva sam... :lol: i u međuvremenu naručila dvije S. Imam već (da već :lol: ) jedan ONE SIZE, također ME.
Ne bi baš rekla :no: . Na toj stranici su cijene u britanskim funtama, a na ME stranicama u dolarima. A i mislim da ti oni ne smiju slati ME proizvode izvan UK (čini mi se da je takva politika MEa).Citiraj:
Sandrij2 prvotno napisa
Sve si točno napisala. Dobila sam mail. Naručila sam druge.Citiraj:
enela prvotno napisa