a ako si i ti bolesna možda i na tebe, trebala bi dobiti oko 80% od svoje plače
Printable View
a ako si i ti bolesna možda i na tebe, trebala bi dobiti oko 80% od svoje plače
tema je stara,ali me zanima ako tko zna?Nakon burze sam se zaposlila i nemam 9mj staža u komadu,u računovodstvu mi tvrde da nemam pravo na 100 plaču na dijete do
3god starosti već 831kn....sad nakon 4mj su to otkrili i ja bi im trebala vratiti 2400kn jer sam već 3put otvarala bolovanje.
Ajde dajdatume
Kad si pocela raditi, kad si isla na bolovanja
Imace moras imat2 isplate prije nego ides na bolovanje,
12.8.počela raditi.....21.9.prvo bolovanje od tj dana.....pa radila tj dana pa 3tj bolovanja,te u 12mj 2tj bolovanja....oni su tek sad skužili da su mi za 9mj krivo plaču isplatili,5mj je prošlo....nije mi nikakve 2 isplate plače spominjala....najviše me muči što me nije u 10mj nazvala i to rekla pa otvorila bi na sebe bolovanje makar je dijete bilo u dnevnoj bolnici svaki dan 3tj
mislim da po novom moraš imati 9 mjeseci neprekinutog rada prije bolovanja da bi dobila puni iznos bolovanja
inače ide neki puno umanjeni iznos
a ne znam kako misliš da bi otvorila na sebe bolovanje
ako si ti bila zdrava
kao prvo bilo bi isto umanjeno, ako nemaš 9 mjeseci staža
a to što liječnici nekad idu na ruku u takvim slučajevima pa otvaraju bolovanje na roditelja, jer dobiju veći iznos bolovanja, to je samo njihova dobra volja i njihov rizik da varaju državu radi nečijih parsto kuna
a ne pravo
znam da nije ispravno otvarati bolovanje na sebe,ali od minimalca tak i tak se neda živjeti,a sad im još i ovo vratiti....hvala na odgovoru,onda je isto kao i za komplikacije 9mj u komadu ili 12mj unutar 2godine radnog staža da bi se dobilo u ovom slučaju sto posto bolovanje za dijete
aleks gdi bi se u zakonu mogli nać mjeseci koji su potrebni za realizaciju određenog bolovanja?
joj ne znam, negdje sam to bila našla jer me osobno zanimalo, ali više ne znam gdje
anđeo, nisam htjela biti gruba
znam da je situacija da svatko nastoji napraviti ono što je najbolje
za sebe :bivši ministar: :mrgreen:
i često liječnici izlaze pacijentima u susret
ali bolovanje za dijete je na teret države
za sebe na teret firme
u firmama znaju da je dijete bolesno
i nekad znaju liječniku poslati kontrolu bolovanja
da se provjeri je li pacijent stvarno bolestan
pa liječnik ima neugodnosti bespotrebno