Pitam se (i na drugom topicu) gdje je nestao Šimunić nakon kongresa? Nije potpisao dopis, i ogradio se od događanja zadnjih par dana (negdje je Bhany to postala, sad više ne znam gdje)
Printable View
Pitam se (i na drugom topicu) gdje je nestao Šimunić nakon kongresa? Nije potpisao dopis, i ogradio se od događanja zadnjih par dana (negdje je Bhany to postala, sad više ne znam gdje)
Možda mu je savijest proradila :lol:
I ja sam vec pisala na topicu VV pa bih ovdje samo ponovila da ne trosimo energiju napadajuci doktore za koje takodjer smatram da su izmanipulirani nego se treba koncentrirati na ono sto jos mozemo uciniti.
a ja sam iskreno već duže umorna od toga da štitim naše liječnike, tražim razloge za njihovo ponašanje, šutnju.
A što se tiče uvaženog profesora Š. e on je svoje rekao na presici prije tri dana kad je kao jedini MPO liječnik uz profesoricu Hrabar (predsjednicu nacionalnog povjerenstva) prisustvovao i govorio braneći sebe od krivih navoda, podržavajući Ministra i iznoseći razloge zbog kojeg je sad ipak relevantniji period siječanj - travanj 2009. vs. siječanj - travanj 2010.
dragi naši liječnici, ovo je trebala i mogla biti naša zajednička borba, ovako ostaje i postaje borba pacijenata bez podrške Vas kojih se to također direktno tiče. HVALA VAM na tome!
Samo umrijeti se mora !
došla sam jednom od ovih liječnika prije desetak godina na hitnu i obzirom da sam krvarila a test je pokazao da sam trudna( par dana prije) pitao me : da li ste udani? ne, nisam bila. uputio me na kiretažu u sobu neki broj. okrenula sam se i otišla doma, a iz ove epizode shvatila sam koliko su liječnici mogu biti nezainteresirani i bešćutni prema pacijentima. žao mi je što se nisam nikad vratila i rekla mu to ili negdje objavila njegov postupak. mislim da je to ono što oni očekuju, da ćemo svi mi prihvatiti lječničko mišljenje kao savršneu istinu i ne tražiti svoja prava.
Ja bi im poslala samo tekst Hipokratove zakletve, ništa drugo!
I jedno veliko boldano SRAMITE SE uz zakletvu
Možda su stare informacije ali ne mogu odoljeti a da ne stavim linkove na njih .Nešto o Siniša Šijanović - KB Osijek - http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/z...suca-kuna.html
a što je najžalosnije to se nije samo desilo njemu ,nego još nekim doktorima na osječkoj ginekologiji...i sud je potvrdio krivnju ali oni i dalje rade na mjestima gdje su i prije radili...
a što se tiče dotičnog :evil:dr. koji radi na ginekologiji pa je opet svoju suprugu dovodio na liječenju u ZG...tolko o povjerenju i stučnosti MPO liječnika u Osijeku
http://dalje.com/hr-hrvatska/za-uboj...kaznjen/250235
Osobno, mislim da nam liječnici nisu neprijatelji (osim .....) i da su strogo gledano, podaci ispod kojih su se potpisali, točni.
Samo, jesu li četiri mjeseca dostatna za objektivno dokazivanje činjenica?
Jesu li četiri mjeseca statistički značajna?
Kolika je statistička ogreška u odnosu na pr. četiri godine?
Jesu li parametri isti?
Ministar je postavio hipotezu i dokazuje je polugom koja mu odgovara, ima moć i podatke koje možete prebirati i preslagivati kako želi....
Govori li ministar o istim uvjetima?
Koliko je više postupaka započeto u odnosu n aneko drugo razdoblje i koliko je VIŠE NOVACA uloženo u odnosu na ono prije?
I jesu li pacjenti krivi što država nije desetljećima ulagala pa se sada ulaganje od 40-tak milijuna koristi kao poluga protiv pacjenata?
Hm, dajte cure, razmislite...
Opet ponavljam, liječnici nam nisu neprijatelji. Nisu anđeli, nisu sveci, o nekima ne bih niti pričala.... Neki od njih su iskoristili situaciju za napredovanje - bože moj, prilika je.... , ali, u krajnjoj liniji, "igramo za isti tim".
A bojim se da su i oni, zajedno s pacjentima, negdje između čekića i nakovnja, nakupili kritičnu količinu pritiska...
tužno i sramotno
Draga Iva_luca, oni jesu potpisali nešto netočno, a to je demantiraju navode Opačićke i Mrsića, kojim se optužuje Milinovića za iznošenje netočnih podataka o broju trudnoća iz postupaka medicinske oplodnje.
pošto su Opačićka i Mrsić iznijeli podatke od 752:659, oni demantiraju istinu, i na to su se i potpisali.
Cure, ovo je zaista nepotrebno, nema nikakve veze s potpomognutom oplodnjom niti sa situacijom u kojoj smo se svi (liječnici i pacijenti) našli. Razumijem povišene tenzije, ali blaćenje pojedinih liječnika temeljem senzacionalističkih novinskih natpisa ipak nije način. Stanimo na loptu: liječnici nisu naši neprijatelji. Mislim da bi puno konstruktivnije bilo da se svatko tko se osjeća pogođenim zapita: Što mogu učiniti JA da nešto promjenim?