ja bi adresu za Lovran za veću djecu koliko sam shvatila
Printable View
ja bi adresu za Lovran za veću djecu koliko sam shvatila
Ma nemaš beda Pliska, to se ja samo malo "žalim". Kupila sam po svom nahođenju, od svega po malo. U DM tek planiram ući, a tek onda ću biti na 100 čuda kada se dograbim šminki i sjenila :D .
A ja ću poslati u Nazorovu, nekako me srce vuče tamo ... :heart:
Ako netko želi dati donaciju Domu za nezbrinutu dijecu Ivana Brlić Mažuranić, Lovran evo Vam žr:
2390001-1100016689
poziv na broj 8883090353
ili za donaciju namjenjenu izgradnji dvorane u sklopu doma onda je poziv na broj: 7-777-3090353
Hvala.
Sad sam dogovorila sa frendom da bi pokupio pakete u ponedjeljak, pa bi zamolila cure da nekako skupe paketiće kako bi on pokupio sve odjednom. Ima li kakav dobrovoljac da si uzme obavezu prikupiti pakete i ja joj pošaljem na pp spisak cura iz ZG.
Evo mene sa izvještajem.
Otišli smo u petak i tamo smo bili oko 12.30, iskrcali kombi uz pomoć veće djece, složili ciljane paketiće u jednu prostoriju, a ostalo u drugu. Najprije su klinci imali malu priredbicu koja je baš super ispala. MM je rekao da je imala "dušu" i stvarno je bilo tako. Nakon toga smo ručali i moram pohvaliti kuharice iz doma jer je bilo stvarno za 10. E onda su neki klinci trebali otići na destinacije za blagdane (kod udomitelja, roditelja, baka, teta,...) pa smo poćeli dijeliti pakete.
Bili su jako nestrpljivi pa je nas troje djelilo pakete,a MM je slikao što je stigo. Svi su bili jako zadovoljni paketima, pogotovo tineđeri kojih i ima najviše. Moram stvarno pohvaliti svih koji su pripremali pakete jer su si stvarno dali truda . Čak su i odgojiteljice otišle kod ravnateljice reći joj da kako su paketi kvalitetni i kako su djeca zadovoljna. Ravnateljica je bila prezadovoljna i zahvalila nam se bezbroj puta.
Malo smo se zezali s djecom, pričali s njima, obišli dom i pomalo se pozdravili jer nas je još čekao dom u Rijeci sa bebačima.
Samo da napomenem da sam ja moje djete vidjela samo za ručkom jer je stalno bio s tom djecom, posvuda ga je bilo, veće cure su ga nosale ljubile, mazile... Bio je kao mali kraljević
E u Rijeci je druga prića...
Predali smo im pakete, napisali zapisnik i otišli u obilazak. Med.sestre koje tamo rade su stvarno super , to treba napomenuti i isto tako da im zbilja nije lako jer su samo 3 na 22 bebe . Kikaći su preprepredivni i nemogu vam opisati kako je tužno vidjeti te bebice same u krevetićima. Sama pomisao da im se nitko ne obrati čim se probude, nitko ih ne grli cijelu noć kad su bolesni, nitko ih ne vozi u šetnju,...neopisiva tuga.
Kratko smo se zadržali jer je bilo previše bolno ćuti jednu bebu kako plaće i ne moći je dignuti...
I tu smo imali dogodovštinu s našim malcem, naime, zaboravili smo ga u domu . Obukla sam mu jaknu, pozdravili smo se sa tetama i svi su krenuli, a ja sam imala jaknu u drugoj prostoriji, otišla po nju, pozdravila tete i izašla. Dođem vani i pitam MM-a koji je već bio na kraju stepenica jel Daniel ispred njega. Nije. Nije niti kod mene. Ajme, pa mi smo ga ostavili u domu Vratim se unutra i pita me teta šta smo zaboravili, a ja :moje dijete . Pogledam po domu, a on gleda kikaće koji hodaju i koji se igraju u igraoni. Zadivljen je bio s njima i nije htjeo otići. Sunce mamino
Evo to bi bilo to. Akcija je uspjela i ponavljamo je iduće godine. Još jednom veliko hvala svim curama (i dečkima)
Preprepreprekrasna akcija!!! :heart:
Pliska, hvala i tebi što si nam omogućila da budemo dio te akcije.
Samo se nadam da će svake godine broj ljudi uključenih u akciju rasti, a broj napuštene dječice se smanjivati..
Pliska, hvala ti..
Citiraj:
sanja74 prvotno napisa
I ja se tome nadam ali nažalost znam da nije moguće. Zato se nadam da se zakon o oduzimanju roditeljskih prava i o posvajanju promjeni i da se cijeli proces ubrza kako bi ta dječica što kraće bila u Domu jer vjerujte mi da svaki dan proveden u domu ostavlje trajne posljedice.
Odgojiteljice su prekrasne, ali malo ih je i te bebe više ne plaću... Tako je tužno gledati pune kravetiće djece, a potpuna tišina...
Pozdrav svima,
I mi smo pripremili pomoc malisanima U Nazorovoj. zivimo u USA pa ce MM donjeti donaciju pocetkom veljace. Vec smo ranije ove godine bili u Nazorovoj donjeli pomoc i posjetii smo djecicu,, ahhh ma srce mi se raspuklo i od onda svako malo ih se sjetim.. razmisljam o tome kakva je to nepravda u zivotu, mi smo ovdje zeljni djece a nekima su visak i ne brinu se za njih a mi bi pak dali sve na svjetu da postanemo roditelji, zato kad se sve u svemu sagleda na jednostavan nacim pomaganje djecici djeluje vrlu terapeutski na moju dusu.. a ndam se i na vasu
MM trazi Hr drzavljanstvo i danas smo saznali da ce mu trebati najmanje 1.5 godina dok se papiri ne srede.. uhhhh ta nam vjest je danas donjela veliki "BAD" jer smo se nadali cim ranijem posvojenju.
Da li netko od zna kako se moze dobit Hr drzavljanstvo po ubrzanom postupku i gdje i kome bi se trebali obratit.
Pozdrav i snjezne amerike.. Ivca
Slikice možete vidjeti na ovom topiku:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=21100
ja ovo podižem...
pliska, hoćemo li?
cure?
Ja sam za. Mi smo do sada slali igračke u dječji dom Klasje u Osijeku. Ako ima nekog iz Osijeka tko bolje zna koliko je djece u domu, neka se javi. Ili "Sveta Ana" u Vinkovcima. Djeca u Nazorovoj najviše dobivaju, a mnogi domovi u provinciji su jako siromašni. Ali pridružujem se i za Nazorovu i za Lovran i za Potok.
i ja bi!!! :saint:
U Nazorovoj su i cure tinejdžerke, jedna od njih je čak i mama. možda biste htjele radije njih poklanjati (ovi mali stvarno stalno nešto dobivaju)
Lut, moj dečko od prošle godine je imao 13 godina...
Nekako mi se čini da je Nazorova najpoznatija i da svi koji ne znaju kamo bi sa stvarima... nose tamo.
Zato sam za inicijativu u pomoći i drugim domovima.
Meni svejedno, samo neka netko javi ime i dob djeteta.
Javljam se i ja :D molim dob i spol djeteta pa da složim paketić.
I mi bi složili paketić. :)
i ja bih ovako :)Citiraj:
samo neka netko javi ime i dob djeteta.
Moja sestrična je defektolog u domu u Vinkovcima.
Jel može da ju kontaktiram pa da ove godinu darujemo klince u Vinkovcima?
Bok cure!
Hvala ti Apri na podizanju teme :heart:
Ja sam i ove godine organizirala darivanje ali malo je drukčije nego prošle godine. Manje je djece u domu i želje su konkretnije i zahtjevnije.
Malo je djece od 3-6, većina su srednjoškolci.
Evo šta mi je preostalo od njihovih želja jer sam većinu već ispunila :D :
1. BICIKL KOJI SVIJETLI – 1 KOM
2. TIGAR KOJI SVIRA I SVIJETLI – 1 KOM
3. ROLE 2 PARA
4. MOBITEL – 5 KOM
5. DISCMAN + SLUŠALICE – 5 KOM
6. DVD PRŽILICA – 1 KOM
7. I-POD – 2 KOM
8. MP3 – 2 KOM
Napominjem da sa prve dvije stavke za malene i da I-POD ćemo vjerojatno skinuti s liste i umjesto toga kupiti MP3 jer je razlika u cijeni u usporedbi s ostalim poklonima jako velika i nebi bilo pravedno.
Što se tiće mobitela, najjeftiniji paketi su sasvim dovoljno. Ravnateljica me je zamolila da se ne pretjera sa skupim stvarima.
Osim gore navedenih stvari, uvijek nam treba potrošni materijal i za bebe koje su u Rijeci: kreme, pelene, čokolino, maramice, papir i bojice...
Ako je netko od vas zainteresiran, unaprijed Vam zahvaljujem :heart:
Svaka pomoč je itekako dobro došla.
Još nešto, ako je nekome jednostavnije dati novac (ima ove godine dosta dobrih duša koji na taj način pomognu) javiti ću vam moj broj računa gdje možete poslati novce, pa ću ja za te novce kupiti šta još fali ili ih dati u dom da bude za djecu.
Nisam stalno na netu pa imajte strpljenja ako se odmah ne javim.
Ja sam za. Nekako se po inerciji daruju najbliži domovi, a imala sam se prilike osvjedočiti da su domovi po Slavoniji puno siromašniji. Važno je da imamo nekoga tko pozna djecu i može nam prenijeti njihove želje.Citiraj:
lara01 prvotno napisa
Curke, je li postoji mogućnost da se novac uplati na neki račun (meni osobno bi to bilo najjednostavnije)?
Pliska, koji mp3, da li je jednostavnije da ti uplatim novac, pa da svima kupite iste? Ako je tako jednostavnije možeš li mi na pp poslati broj tvog računa.
I ja bih u stvari isto to molila, ako je moguće - mislim broj računa na koji bih mogla uplatiti novac, može i na pp.
lara, imam jednu molbicu... može li tvoja sestrična provjeriti da li su u domu brat i sestra - Aleksa i Nikolina (prezimena se ne sjećam)? čula sam da su tamo došli prije par godina ... bili su mi jako dragi, i htjela bi ih ponovo naći. u domu u zagrebu (iz kojeg su prebačeni) - nisu mi htjeli ništa drugo reći ni pomoći :x ...Citiraj:
lara01 prvotno napisa
Danas u Večernjaku je bila uplatnica za djecu dječjeg doma u Lekeniku.Potraži,vjerovatno ćeš je vrlo lako naći.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Hvala.
Sjelo 100,00 kn na rn.
Hvala ti :heart:
Pliska, može meni broj računa? tnx
I ja bih broj racuna!
Lara01 ima li vijesti iz Vinkovaca?
Pliska, molim te broj računa na pp.
Drage Rodice otvorila sam temu na forumu drugi u akciji pod naslovom Predbožićno darivanje dom Sv. terezije pa sam onda otkrila da ovdje postoji slična tema. Moj dragi i naši prijatelji bi darivali Dom Sv. Terezije na Vrhovcu gdje su dječica iz cijele Hrvatske.Kontaktirala sam njihovu voditeljicu i stvarno im je potrebno sve od odjeće, obuće, hrane, posteljine pa se nadam da ćete mi pomoći da im skupimo nešto bar za mali paketić i odnesemo da ih razveselimo.
Znam da uvijek rado pomažete ove akcije ali meni još nitko nije odgovorio na temu. :?
Znam,nije obavezno ali lijepo je vidjeti njihova nasmijana lica. :heart:
Stavila si to na krivi pdf - ja npr. nisam vidjela. Reci kako se organizirati, sigurno će biti zainteresiranih da vide.
Bok Zdenka,
evo za sve koji žele, a i mogu nešto darivati popis što sam u razgovoru saznala da bi bilo potrebno: hrana, odjeća(za dječicu stariju od godine dana jer ovi manji uglavnom imaju), obuća, ručnici, posteljina, prašak za veš, kozmetika...
Obavijestila sam sve koje poznajem da sakupljamo pa kad skupimo onda nosimo u Dom, ako netko želi može predati meni da odnesem ili može sam nositi ali s napomenom da primaju posjete do 15.12. svaki dan od 15-17 sati(kad se dječica naspavaju i najraspoloženija su za društvo :saint: ) i trebalo bi im se prije najaviti,tako mi je rekla voditeljica. Za posjete nije obavezno doći s paketićem može se samo doći i pogledati i poigrati se s djecom.
Pozdrav!
budući da su ove godine želje malo konkretnije, možemo li se organizirati u parove (trojke, četvorke) i kupovati poklone.
ipak mi je to draže od uplaćivanja novca... to može svatko...
I ja bih željela OSOBNO poslati dar! Ako može netko postaviti adrese tih domova sa starosnom dobi djeteta i osnovnim potrebama...
Ja uvijek šaljem u ime svoje obitelji i posebno u Lovrino ime...
Citiraj:
Pliska prvotno napisa
Malo sam izmjenila listu jer je još dosta toga kupljeno pa ako je netko zainteresiran, da se ne duplaju pokloni.
kakav je to bicikl koji svijetli?