-
Nia_Zg nije bilo 99 % epiziotomija prije deset godina, ni prije više od deset godina, bilo je puno manje. Neće rezati, ako to nije u bebinom interesu. U to sam potpuno uvjerena. Ne bi liječnici i babice bili to što jesu, da ne vole svoj posao. Četiri poroda su mi dovoljno iskustva da kažem da je medicinsko osoblje uvijek na strani mame i bebe, na strani zdravlja i života.
Nikakva neugoda i bol na porodu nisu važni kad izađeš iz rodilišta s bebom u rukama, vjerujte.
Rezanje i pucanje je preminorno u svemu tome, ali neka je sretna ona kojoj je to najveći problem u porodu.
-
prvi put mi je primalja rekla da ce me " recnut ", mi pitali jel bas mora, rekla je da da. i sa tim sam pukla unutra, sivali me pod opcom anestezijom.
drugi put sam molila primalju da reze jer osjecam da cu puknut, a ona je inzistirala na " cuvanju " i nije rezala dok nisam viknula da reze jer osjecam da pucam. onda je konacno napravila epi, al ja vec pukla prema guzi i sa druge strane. i tak da sam na kraju sivana sa svih strana i to je najbolniji dio mog poroda, a da ne spominjem kak to dolje izgleda.
-
i ja sam rezana na prvom porodu....na drugom sam trazila epi......iako sam SAM porod osjetila...u punom sjaju.....takoder ...na vlastitu inicijativu babice....nisam rezana! nisam za izricito odbijanje epiziotomije........ali dobra volja osoblja da ju se izbjegne....je uvijek dobrodošla i naravno...moguća!!!