kad sam živjela s roditeljima obavezno smo svi zajedno jeli sva 3 obroka vikendom, a kroz tjedan su bile obavezne večere. ti obiteljski objedi itekako su doprinosili našoj komunikaciji i povezanosti.
Printable View
kad sam živjela s roditeljima obavezno smo svi zajedno jeli sva 3 obroka vikendom, a kroz tjedan su bile obavezne večere. ti obiteljski objedi itekako su doprinosili našoj komunikaciji i povezanosti.
I mi jedemo skupa svaki dan u 17 sati...
Zajednički obrok mi je najljepši dio dana...Držim se toga kao pijan plota... Svakog dana, osim kada smo još u proširenijoj verziji...Ne mogu ni zamisliti drugačije funkcioniranje... Tjedan sam provodila u jedi kad stigneš s kim stigneš obitelji (svi smo ovijek bili u nekim različitim smjenama) , ali mama je uvijek kuhala dan prije nešto konkretno za dan kasnije, kad bi se to samo završilo ili podgrijalo
ZAto su subote i nedjelje kod mojih djede i bake bile male svadbe; cijela obitelj sjela bi za stol, jela nekoliko sati, pretresala sve obiteljske, političke, malo i velikograđanske događaje i tračeve valjda...Uvijek nas je za stolom bilo bar desetero...
Kuham , svaki dan... Iz mišljenja da se ne može živjeti na sendvičima, i bitnije, iz tog zajedništva koje zajednički objed donosi...