ja kao Tinča zaokružim prvi dan na đepnom kalendariću i onda iskrižam dane koliko mi je trajala, ali iz razloga jer nam je metoda zaštite plodni i neplodni dani
Printable View
Siskica ti i ja bi se trebale maknut kalendara mozda bi bilo vecih sansi :)
pa moraš znati kad da staviš uložak u torbu za slučaj da ti zatreba. inače ne nosim torbu, al prije M i za vrijeme M nosim zbog uložaka! :)
i bilježim si u mobač dan kad sam dobila i to je to.
pišem na kalendar na vratima wc-a, veliko crveno slovo M
a kalendar je postavljen tako da ga direkt vidim kad se sjednem na wc.
na istom kalendaru križam dane.
Ne...ja sam od onih koje kazu od slijedeceg ciklusa cu - dobila sam neki mali kalendar bas tome namjenjen i zahvaljujuci ovom topiku cu ga staviti opticaj- nadam se da cu uspijeti zabiljeziti vise od 2 ciklusa :)
ja pamtim ...i u 99% slucajeva dobro zapamtim
Imam tri (!!!) aplikacije na mobitelu u kojima upisujem kad sam dobila m te sve pa i najsitnije pojedinosti što se ciklusa tiče - od raspoloženja, seksa, koezistencije sluzi, bolova u (.)(.).
Ujedno i svaki dan kad ujutro otvorim oči točno znam koji mi je dc, je li plodan ili nije.
Ali to je zato jer pokušavamo skoro godinu dana pa sam već postala opsjednuta.
na radnom stolu imam mali kalendaric u koji upisujem svaku M, kada je bila i kada je ocekivana slijedeca, kada bi trebala biti O...naravno imam svoj sistem obiljezavanja i oznake tako da ne moraju svi znati koji ulaze u prostoriju...sve volim biljeziti, zapisivati i voditi dnevnik...hm...djevica po horoskopu...:-)...naravno u svako doba dana ili noci znam koji mi je dc i da li je plodno razdoblje ili ne...iako ni to bas ne pomaze uvijek...:roll:
nas sve tri iz tzv. strucnog tima vrtica dobivamo u dan isto, a s dvije frendice s kojima se cesce druzim dobijem +1 do 3 dana razlike, a pamtim samo zadnju i to po nekoj gluposti - tipa da sam bas drugi dan isla u zg...ili nesto slicno.
znaci, marto, evo me u tvom plemenu :) samo si moras naci menzis ekipu.
Ja sam u ovoj drugoj kategoriji. Kad se sjetim, upišem u kalendar na mobu, al ak zaboravim nema panike - u zadnje vrijeme sve češće. Iako MM bolje od mene zna kad ću dobiti - po mom ponašanju :mrgreen:
redovito vodim u mali kalendar koji držim u novčaniku.Obilježim si po par mjeseci unaprijed, tako da npr. godišnji znam planirati bez iznenađenja..
isto8-)Citiraj:
MM bolje od mene zna kad ću dobiti - po mom ponašanju :mrgreen:
uopće ne bilježim- pamtim, imam dobro pamćenje datuma tak da mi to ni problem
Do trudnoće sam sve redovito bilježila, nakon poroda sam odustala od toga.
ja zadnjih par godina zapisem datum kad sam dobila. na taj nacin sam skuzila da mi se ciklus sa 28-30 dana prije djece skratio na 24-26 dana poslije djece :-/
sto ide u prilog mojoj teskoj anemiji
Svaki mjesec upisujem datume kad dobijem već godinama, a to sam radila čak i prije nego što sam imala seksualne odnose-sad pojma nema zašto, valjda zato što sam jedva čekala da "porastem" :)
o tome vodi racuna vise moj m nego ja...hehehhe
a ja po sjecanjima nekako racunam... :-)
Identično. Jedino što nisam anemična. I još mi traje jedno 8 dana. Imam osjećaj da kad dobijem kao da mi je tek nekidan prestala prošla.:roll:
Inače, i ja bilježim redovito osim kad slučajno zaboravi. Volim pratiti koliko mi traje ciklus, da znam kad mi je ovulacija otprilike(jer ne koristimo kontracepciju), da si znam planirati npr. more i sl. Ubilježim u kalendar u mob.
A da mi bliske prijateljice imaju u isto vrijeme kao i ja, to da, pa nekad i po njima znam koja faza ciklusa je. :-)
redovito zabilježim u džepni kalendar.
U tinejdžerskim i adolescentskim godinama redovito sam bilježila na kockasti papirić, točno onako kako opisuje litala. Onda sam se informatizirala pa sam sve to prebacila u komp. Onih godinu i nešto koliko sam pokušavala ostati trudna postala sam zainteresiranija za razne popratne pojave vezane za pojedine faze ciklusa pa mi je bilo preglednije i lakše pratiti ih ovdje: http://www.fertilityfriend.com/.
Sad ništa ne bilježim. Menstruacije već dugo nema i nije da mi fali. ;-)